Begeleider (HBO) voor aanwezigheidsdiensten
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

Kun jij rust bewaren in soms lastige en/of spannende situaties? Denk je graag in oplossingen, wil jij er zijn voor je collega’s ten behoeve van preventie en nazorg? Werk je graag solistisch maar wel ten behoeve van het grotere geheel? Dan is deze functie misschien wat voor jou.

De functie

Wij zoeken collega's voor onze aanwezigheidsdienst op onze GGZ locaties. Om de kwaliteit van zorg te waarborgen en om in voorkomende gevallen te kunnen handelen is het van belang dat Riwis 24-uur per dag/7 dagen per week goed bereikbaar is voor cliënten, medewerkers, naast betrokkenen en externe partijen. Hiervoor zoeken we medewerkers voor diensten op werkdagen tussen 17:00 en 08:30 én in het weekend. Samen met jouw collega's geef je de aanwezigheid buiten de kantoortijden vorm.

Het uitgangspunt is dat je als aanwezigheidsdienst ondersteuning biedt (advisering) aan medewerkers en cliënten. Hierbij bied je ondersteuning in acute situaties (zoals bij agressie), incidenten, vermissing, ziekte voor cliënten en medewerkers. De aanwezigheidsdienst meldt calamiteiten bij de achterwacht (één van de teamleiders). Ook kun je deze raadplegen als je er zelf niet uitkomt.

Je werkt preventief ten behoeve van het voorkomen van onrust en escalaties en ondersteund teams bij het de-escalerend werken en vergroten van de handelingsbekwaamheid. Je slaapt 's nachts op één van onze locaties in Apeldoorn en bent beschikbaar voor calamiteiten en ondersteund de teams waar nodig. Deze functie is goed te combineren met een baan binnen een woonlocatie.

Geen enkele dienst is hetzelfde. Daarom vragen wij van jou dat jij rustig blijft in lastige situaties, dat je een helikopter view hebt, snel kan schakelen en overzicht kan creëren in wisselende situaties.

Over Riwis

De overtuiging ‘Geloof in eigen kunnen’ is sinds jaar en dag verankerd in het hart van onze organisatie. Het oprechte geloof, en daarmee de belofte aan onze cliënten én medewerkers, dat het gebruik maken van eigen kunnen bij ons voorop staat, definieert de kern van wie we zijn en hoe we werken.

Ieder mens kan in een situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. We bieden mensen ondersteuning die we zelf zouden willen krijgen als we in dezelfde kwetsbare omstandigheden zouden verkeren. We werken op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat we er met volle aandacht en onvoorwaardelijk voor mensen zijn en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Onze visie is strategie overstijgend.
Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Daarbij richten we ons op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen).

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevante afgeronde HBO opleiding, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Functie eisen

Wij vragen van jou dat je:

 • ondersteunt bij incidenten/calamiteiten en hierin de-escalerend kunt optreden;
 • de rust weet te bewaren in soms lastige situaties;
 • denkt in oplossingen en er graag wilt zijn voor collega's ten behoeve van preventie en nazorg;
 • graag solistisch werkt, maar wel ten behoeve van het grotere geheel

Inschaling

Wij bieden

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid wordt je arbeidsovereenkomst na een jaar omgezet in onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ.
 • De functie Begeleider A is ingedeeld in FWG 45 (min. € 2.181,-/ max. € 3.536,- bruto per maand bij fulltime dienstverband). Je krijgt een toeslag voor FWG 50;
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 30 december 2022 via https://werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met André Stoop (teamleider), telefoonnummer 06-24735311 

Type Vacature
Intern nummer 072
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Apeldoorn
Postcode 7311 LW
Stad Apeldoorn
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 30-12-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113105
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn