Begeleider in Aalten, 18 uur per week
Estinea

Functieomschrijving

Als begeleider op locatie Vlierbeslaan ga je 16 cliënten met een verstandelijke beperking ondersteunen en begeleiden. De cliënten worden ondersteund op het gebied van autisme, ADL, moeilijk verstaanbaar gedrag en hebben een duidelijk dagprogramma. Als begeleider werk je aan de doelen in het ondersteuningsplan. Je krijgt te maken met veel verschillende hulpvragen, dit vraagt om flexibiliteit en het vermogen om snel te kunnen schakelen.
Je helpt de cliënten bij de meest eenvoudige dagelijkse handelingen en biedt ze een veilige omgeving. Je werkzaamheden zijn erg uiteenlopend, bij de ene cliënt help je bij het op tijd opstaan en de persoonlijke verzorging, terwijl je bij de andere cliënt zorgt dat hij op een prettige manier zijn dagprogramma kan volgen en motiveer je om zelfstandig aan de slag te gaan.
Zowel in de ochtend als in de avond sta je met een collega op de werkvloer. Overdag ben je enkele uren alleen omdat bijna alle cliënten voorzien zijn van een dagbesteding- of werkplek. Je werkt dagdiensten, late diensten en slaapdiensten.

Waar kom je te werken?

Vlierbeslaan is een woonlocatie in Aalten waar 16 cliënten hun eigen appartement hebben. Er zijn twee ontmoetingsruimtes. Hier kunnen de cliënten gezamenlijk eten of gezellig een spelletje doen tijdens de koffie. De leeftijd van de cliënten is erg uiteenlopend en varieert van 19 tot 77 jaar.

Functie eisen

Jij denkt in mogelijkheden. Je bent een ervaren begeleider die oprechte aandacht heeft voor de cliënten. Je ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk zijn.

Pas jij bij Estinea?
• Je hebt een relevant diploma op MMZ-niveau 3 of gelijkwaardig;
• Je bent flexibel
• Je bent daadkrachtig
• Je begrijpt het belang van samenwerking met het netwerk van een cliënt en weet hoe je die actief houdt, vergroot en versterkt
• Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf een spiegel voor te houden, om samen te werken en om je collega’s aan te spreken op hun verantwoordelijkheden
• Je kunt zelfstandig werken
• Je staat stevig in je schoenen, ook op momenten dat het spannend wordt.

Inschaling

Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om je kennis en kwaliteiten breed in te zetten. Binnen je team en onze organisatie, want Estinea is een lerende organisatie.

Past Estinea bij jou?
- Een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden
- De inschaling is in FWG 3.0 conform cao gehandicaptenzorg in schaal 35
- Je krijgt prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens een meerkeuze systeem. Dit betekent dat je zelf aanvullende arbeidsvoorwaarden kunt kiezen die passen bij jouw persoonlijk situatie
- Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn en je ontvangt een eindejaarsuitkering en vakantiegeld
- Je werkt bij een organisatie met het ‘Beste werkgevers Keurmerk’.

Bijzonderheden

Enthousiast geworden? Pak je kans en reageer vóór 16 augustus. De eerste gesprekken worden gepland op donderdag 18 augustus in de ochtend.
Heb je vragen over deze vacature? Bel dan met het team op nummer via het telefoonnummer 088-4950355.
Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Patrick Sluik (P&O) via telefoonnummer 088-4950250.

Type Vacature
Organisatie Estinea
Locatie Wonen Vlierbeslaan
Postcode 7121BN
Stad Aalten
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Diverse mogelijkheden
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 26-07-2022
Reageer voor 16-08-2022
Ingangsdatum 26-07-2022
Nummer 112872

Estinea

We zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Mensen die - met steun van familie en vrienden - volop meedoen in de samenleving. Ieder op zijn of haar eigen niveau en in zijn of haar eigen tempo. Estinea ondersteunt hen bij wonen, leren en werken. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. De mensen die wij ondersteunen wonen in individuele appartementen, meestal midden in de woonwijk. Bij Estinea werken ongeveer 800 betrokken medewerkers. Professionals die met passie hun werk doen en zich elke dag inzetten voor de circa 900 mensen die een beroep op ons doen. Daarnaast werken er ook ruim 425 enthousiaste vrijwilligers. Onze medewerkers staan dichtbij de mensen die zij ondersteunen. Zij werken in zelfsturende teams, die nauw samenwerken met ouders/vertegenwoordigers, familie en vrienden. De organisatiestructuur van Estinea is plat en de lijnen zijn kort. Dit versterkt de mogelijkheden om oplossingen te bieden waar men echt iets aan heeft.

Meer over Estinea