Begeleider in opleiding
Frion

Functieomschrijving

Op deze locatie kom je te werken

Binnen Commissarislaan 35-10 wonen 5 mannen en 2 vrouwen, in de leeftijd tussen de 16 en 55 jaar. De cliënten hebben een ernstig verstandelijke beperking. De complexe problematiek die je binnen de woongroep tegenkomt vraagt intensieve en individuele begeleiding. Kenmerken voor de groep zijn: een groep met een sfeer en ruimte waarin de individuele cliënt zich prettig voelt en zijn eigen weg kan gaan. Een balans tussen individualiteit en sociale omgang, humor en veiligheid zijn belangrijk. De meeste cliënten zijn geheel verzorgingsbehoeftig. De helft van de cliënten maakt gebruik van een rolstoel. Communicatie verloopt door middel van eenvoudige woorden tot alleen lichaamstaal. Het grootste deel van de dag zijn er 2 begeleiders aanwezig. Binnen het team is er ruimte voor scholing en persoonlijke ontwikkeling. 

Hoe ziet de functie van Begeleider in opleiding er uit?

Goede begeleiders zijn onmisbare schakels in het dagelijks leven van onze bewoners. Voor de doelgroep EVB werkt Frion met de principes van het ontwikkelingsdenken. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat de dag een betekenisvolle invulling krijgt en bouw je samen met de bewoners aan hun competenties. In je werk pas je je snelheid van handelen aan op het tempo van de prikkelverwerking van de bewoner. Jij weet rust en veiligheid te bieden zodat de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen. Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen en daarbij nét dat stukje extra te geven.

Als begeleider in opleiding (BBL Leerling) draai je ondersteunende diensten. Hierdoor sta je altijd samen met een collega op de locatie en ben je niet eindverantwoordelijk voor de groep. Op deze manier krijg jij de kans om je zo optimaal mogelijk te ontwikkelen in het begeleiden op een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Functie eisen

 • Je hebt ervaring in de gehandicaptenzorg (stage- of werkervaring) is een grote pré;
 • Je bent bezig of gaat starten met de opleiding MMZ niveau 4 (richting: gehandicaptenzorg);
 • Je hebt ervaring met de doelgroep en de bijkomende problematieken;
 • Je bent bekend met de principes van het ontwikkelingsdenken (bijv. LACCS) of bereid je hierin verder te ontwikkelen;
 • Je bent flexibel, door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe je dit ook graag in de avonden en weekenden.

Inschaling

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een contract met vaste uren, bespreekbaar tussen de 16 en 20 uur;
 • Een leerlingsalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg;
 • 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 70 locaties en er werken meer dan 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen.

Lees meer over Frion…

Heb je vragen?
Voor vragen over de procedure neem je contact op met Anouk Boxman via 06 2045 2790 of aboxman@frionzorg.nl. Voor inhoudelijke vragen mag je contact opnemen met Christel van Beek via cvdbeek@frionzorg.nl.  

Ben je geïnteresseerd?
Daar zijn we blij mee! Reageer via de ‘direct solliciteren’ button.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

 Direct solliciteren op deze functie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type BBL
aantal plekken 1
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Commissarislaan 35-10
Postcode 8016 BE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 16
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) BBL overig
Opleidingsinstituten Overig
Publicatiedatum 04-06-2021
Reageer voor 20-06-2021
Ingangsdatum 04-06-2021
Nummer 68784
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion