Begeleider kind en jeugd EMB
's Heeren Loo Oost-Nederland

"Werk jij samen met mijn ouders aan de best mogelijke leefomgeving? Soms word ik bang en onrustig, kun jij ervoor zorgen dat ik toch weer rustig verder kan? Kan ik op jou vertrouwen?"

Waar ga je werken?
Deze locatie biedt zes woonplekken aan kinderen met een matige verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en veelal meerzorg. Alle kinderen hebben een intensieve zorgvraag. Wij communiceren op diverse manieren met hen, zowel met als zonder taal. Je gaat onregelmatig werken, wat betekent dat je zowel vroege, late, waak- en slaapdiensten werkt.

Je komt te werken in een fijn en professioneel team. We werken niet alleen als team goed met elkaar samen, ook met alle ouders en betrokkenen. Hierdoor sluit onze begeleiding aan bij de behoefte en mogelijkheden van het kind. Wij zijn aanpakkers, dus niet lullen, maar poetsen! Wij zijn ondernemend en houden er van als onze nieuwe collega lef heeft. We grijpen zelf graag kansen en geven zowel onze (nieuwe) collega's als onze cliënten ook graag een kans.

Wie ga je helpen?
De groep is uitdagend en divers. De leeftijd zit tussen de 8 en 17 jaar en hebben verschillende achtergronden, een matige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag, waardoor ze meerzorg hebben. Zij hebben hulpvragen in het autismespectrum, hechting en complexe slaapproblematiek.

De kinderen zijn allemaal uniek en hebben hun eigen leuke eigenschappen en uitdagingen. Ze zitten vol in ontwikkeling, waardoor doelen stellen en behalen belangrijk, maar ook heel leuk kan zijn. Onze missie is het bijdragen aan een goede, sterke basis voor de kinderen waarmee ze verder kunnen. Want hoe mooi is het, als een kind binnen komt en het leert in kleine stapjes zelfredzaam te zijn.

We weten dat het voor al deze kinderen belangrijk is om te leren omgaan met gevoelens. We bieden een persoonlijk dagprogramma aan wat velen heel veel rust kan geven en het kind ruimte geeft om te groeien.

Hoe ga je helpen?
Als begeleider werk je op de groep en begeleid je de kinderen volgens het dagprogramma gericht op de persoonlijke doelen. Je signaleert wat er goed gaat en waar meer hulp of verandering nodig is. Je bouwt een vertrouwensrelatie op met de kinderen en past je begeleidingsstijl aan bij wat zij nodig hebben op dat moment. Hierbij zijn de pijlers van Triple - C van belang.

De onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, zingevend dagprogramma en niet ingaan op probleemgedrag. Je werkt samen met je collega's en stemt onderling duidelijk af wie wat doet. Hierdoor ervaren de kinderen dat je er voor hen bent en hen door de dag heen helpt, hoe deze dag ook gaat lopen. Wanneer situaties als spannend worden ervaren ben jij er voor de kinderen om de spanning te reguleren. Bij agressie blijf jij rustig en begeleid jij hen in alle duidelijkheid en nabijheid. Je voert verpleegtechnische handelingen en ADL uit om de fysieke zorg van de kinderen te waarborgen. Daarnaast voer je ondersteunende taken uit om de woning netjes te houden en draaiende.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen een zo normaal als mogelijk leven leiden. Dit doen we door het bieden van duidelijkheid, structuur, een open communicatie en het bieden van een veilige sfeer. Met als doel het mogelijk maken van ontwikkeling. Jezelf snel aanpassen aan verschillende situaties en niet in de stress schieten zijn dan twee fijne en belangrijke eigenschappen om te hebben om goed te kunnen werken binnen dit team en groep.

Dit bieden wij
  • Je komt te werken in een leuk team, waarbinnen de teamleden op een prettige manier samenwerken en er ruimte is om jezelf te kunnen zijn.
  • We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het aantal uren is in overleg.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1920 en maximaal € 2953 (FWG 35/40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
Dit ben jij
Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op minimaal niveau 3 in de gezondheid- of welzijnszorg, bijvoorbeeld: mmz, spw, en/of SPH opleiding. Daarnaast verwachten wij dat je:
  • Pro-actief bent, zelfstandig kunt werken en collega's kunt ondersteunen.
  • Prioriteiten kunt stellen en besluiten durft te nemen.
  • Signalen van cliënten herkent, deze kan vertalen, je de risico's ziet en adequaat handelt.
  • Flexibel en gemotiveerd bent in aanpassingen in de planning van de nachtzorg.
  • Een bevoegdheid hebt of bereid bent deze te halen op het gebied van epilepsie, stoma-verzorging en medicatie.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van de woning en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Bel of app met recruitment: Joëlla Morssink via 06-82 50 14 70 of Debbie Keulen via 06-23 72 96 44.

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Begeleider wonen
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Verpleegkundige
Verpleegkundige kinderen
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 5
Publicatiedatum 04-10-2021
Reageer voor 26-10-2021
Nummer 71569

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland