Begeleider
De Twentse Zorgcentra

Op Rondweg 22 wonen 6 mannen en 1 dame met een meervoudige beperking. Het sociaal emotioneel ontwikkelingsniveau ligt tussen de 0 en 2 jaar, de werkelijke leeftijd tussen de 30 en 58 jaar. In principe zijn alle cliënten mobiel, 1 cliënt gebruikt een rolstoel voor de veiligheid. In de ADL hebben ze ondersteuning nodig, voor 1 cliënt neem je de ADL over. Een tweetal cliënten krijgt 1-op-1 begeleiding. De mogelijkheden en beperkingen van de cliënten worden vooral bepaald door de mate van de verstandelijke beperking. We werken met een gestructureerd dagprogramma. Vanuit dit programma kun je als begeleider een prikkelarme, op zintuigen gerichte en voorspelbare omgeving creëren voor de cliënt.

Het leuke en uitdagende van Rondweg 22, zit hem in de diversiteit: er zijn 3 cliënten die wat jonger zijn en gedrag laten zien, er zijn 4 cliënten die ouder zijn en wat rustiger en zorgbehoevender worden. Deze combinatie maakt dat je op ieder moment de uitdaging kan opzoeken in het begeleiden van gedrag, maar ook meer rust en het verzorgende vindt in de (ondersteuning van de) ADL. Doordat de cliënten zelf zo divers zijn (in leeftijd, zorg- of begeleidingsbehoefte en karakter) is het werk altijd afwisselend en geen dag hetzelfde. Tenslotte staat er een fijn team om je heen.

Onze cliënten hebben behoefte aan rust, reinheid en regelmaat: vanuit dat punt kunnen we activiteiten ondernemen. En daar houden de cliënten van! Ze bewegen graag en gaan vooral in het weekend veel naar buiten. We wandelen, fietsen of skelteren veel met hen.

Drie van de cliënten kunnen met enige regelmaat agressie laten zien, zowel fysiek als verbaal. Juist hierom, staat het bieden van zekerheid en veiligheid in alles voorop en proberen we leuke dingen te doen, zoals een ijsje halen in het dorp of BBQ-en.


We zijn op zoek naar een begeleider die deze rust en stabiliteit kan bieden: zeggen wat je doet en doen wat je zegt. We vinden openheid en eerlijkheid belangrijk en staan 100% voor elkaar klaar. Als begeleider ben je altijd bezig met het goede leven van de bewoners en dat maakt het werk mooi.

Wat breng je mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.

Wat krijg je van ons?

  • Een afwisselende baan van 24 tot 32 uur per week. Het exacte aantal uur stellen we samen met jou vast voorafgaand aan je indiensttreding.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een salaris van min. € 2.110,- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Enthousiast?
Heb je interesse in deze vacature? Je mag solliciteren op deze vacature middels jouw cv en motivatiebrief. Na ontvangst van jouw sollicitatie, nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.  

Contact
Heb je vragen over de vacature? Je mag hiervoor contact opnemen (telefonisch of via WhatsApp) met de persoonlijk begeleider Sander via 06-10285887 of met de recruiter Romy via 06-86863078. Voor meer algemene vragen mag je altijd bellen naar de woongroep zelf via 088-430 55 70.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 22.172
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 22
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 23-11-2022
Reageer voor 14-12-2022
Nummer 115734
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra