Begeleider Agogisch of Verzorgend
De Twentse Zorgcentra

Ontwikkeling staat centraal binnen Vlinderweg 1-3: de ontwikkeling van de jongeren en die van jou als begeleider. Met elkaar geef je vorm aan de toekomst, dat is waardevol werk! 

Ontwikkeling staat centraal in het werk op Vlinderweg 1-3. Deze bewonersgroep is recentelijk gewijzigd van een ouderengroep naar een jongerengroep. Je kunt je voorstellen dat die omslag wat betekent. Zowel voor de cliënten als voor ons collega’s. Bijna alles is nieuw en we moeten elkaar nog leren kennen, en daar zit ook de uitdaging. Bij ons ligt niet alles vast, niet alles is al uitgestippeld. We vinden samen onze weg, door te zoeken en te leren. En daarin kun jij van waarde zijn.

Dit vraagt wel iets van je. Relatieopbouw is superbelangrijk in deze fase en daar neem jij de tijd voor.

Tegelijkertijd is het aanpakken: de handen uit de mouwen! Dat betekent ook werken met de tillift of verzorging op de bad brancard. Daarbij werk je aan jezelf: je doet en denkt mee, er is ruimte voor input en creativiteit. Tenslotte is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het taakhouderschap dat jij ambieert; wil je PB-maatje worden? Daarvoor is ruimte. Wil je MDO’s doen? Die mogelijkheid is er. Kortom, een afwisselende en dynamische baan waarin je cliëntgericht kijkt en meedenkt, dit omzet in acties en met momenten doorpakt en lef toont.

Samen met jou kijken we welke groep het beste bij jou past.
Op Vlinderweg 1-3 wonen jongeren in de leeftijdscategorie van 19 tot 30 jaar. Op Vlinderweg 1 komt (pittig) gedrag voor, maar je staat hier nooit alleen. We zitten in de fase dat we signalen steeds beter herkennen en door adequaat te handelen agressie kunnen voorkomen. Belangrijk is dat jij je mannetje staat en wil leren. Je wordt goed toegerust middels de signaaltraining, zodat je met vertrouwen aan de slag kan gaan. Belangrijk is dat je dat vertrouwen zelf ook hebt.

Op Vlinderweg 3 wonen jongeren die door een lichamelijke beperkingen zorg nodig hebben. Hier sta je alleen. Het stellen van prioriteiten, waarbij je wel in staat bent tegelijk met meerdere cliënten het lijntje moet houden, is belangrijk. Je gebruikt creativiteit (en vooral humor) om hier je weg in te vinden. De cliënten begrijpen veel. Sommigen kunnen heerlijk klieren, anderen zijn wat kwetsbaarder. Het snel kunnen schakelen is hier erg belangrijk.

Je werkt vanuit een vaste groep (Vlinderweg 1 of 3), maar bij vakantie en ziekte word je op beide groepen ingezet. Het is dus belangrijk dat je begeleidende én verzorgende taken kunt en wil uitvoeren.

Samenvattend: de dynamiek is groot, het is hard werken, maar vooral veel plezier maken. Je wordt uitgedaagd, soms letterlijk doordat cliënten grenzen opzoeken. Dit los je met een knipoog op. Je denkt vooruit, handelt adequaat en geeft vooral niet op. Krijg je hier energie van? Dan maken we graag kennis met je!

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Werkervaring welke heeft bijgedragen aan jouw visie op zorg binnen deze doelgroep.
  • Veel enthousiasme en motivatie. De rest kun je leren.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van 20 - 36 uur per week. 
  • Scholing; signaal, autisme en meerdere handelingen vanuit het beleid voorbehouden en risicovolle handelingen (opfriscursussen voor spuiten, veilig eten en drinken, sondevoeding enz.)
  • Een salaris van min. € 2110,- / max. € 3009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Type Vacature
Intern nummer 21.045
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Vlinderweg 1-3
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Vlinderweg 1-3 : telefoonnummer 088-430 5790
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 09-08-2022
Reageer voor 27-10-2022
Nummer 114162
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra