Jeugdbegeleider (MBO4) De Kroon
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Als begeleider B bied je begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan cliënten om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je staat open voor zorginhoudelijke coaching door de begeleider A. Je onderhoudt contacten met naastbetrokkenen en externe samenwerkingspartners.

Jeugdlocatie de Kroon is een beschermde woonvorm voor cliënten tussen de 14 en 23 jaar met veelal een psychiatrische diagnose. Hierbij kun je denken aan autisme spectrum, een persoonlijkheidsstoornis, verslavingsgedrag. Er is sprake van 24-uurs zorg, die ingevuld wordt door begeleiders B. Het team bestaat uit begeleiders A, begeleiders B en een teamleider. Tijdens het wonen op de Kroon worden de cliënten gestimuleerd om binnen hun mogelijkheden vaardigheden te ontwikkelen. Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben wij nauw contact met behandelaren, ouders en andere betrokkenen. Indien nodig werken wij aan het opstarten van externe behandeling om de cliënt een passende leeromgeving te kunnen bieden. Daarbij werken wij vanuit vertrouwensrelatie en hebben oog voor de individuele processen bij de cliënt.

Bekijk hier het filmpje over locatie de Kroon

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Functie eisen

Van jou vragen wij dat je

 • Open staat voor zorginhoudelijke coaching door de begeleider A;
 • Goed weet aan te sluiten bij de behoeften van de cliënten;
 • Je lerend opstelt, waarbij je naar jezelf durft te kijken in relatie tot anderen;
 • Veranderingen in gedrag en/of lichamelijke gezondheid van de cliënten signaleert;
 • Zelfstandig werkt, maar ook goed in teamverband functioneert;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden hebt en handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • 24 uur gemiddeld per week;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en wederzijdse tevredenheid wordt je arbeidsovereenkomst na een jaar omgezet in onbepaalde tijd;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao GGZ;
 • De functie Begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,00 / max. € 3.241,00 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Dan zien we jouw sollicitatie graag via onze eigen website tegemoet.

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Jellina Bosch - Gaastra (Teamleider), telefoonnummer 0654913257 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 144
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Epe/Vaassen
Postcode 8171 NB
Stad Vaassen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 19-12-2022
Reageer voor 03-04-2023
Ingangsdatum 01-02-2023
Nummer 116387
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn