Begeleider (MBO4) Terborg
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

De functie

Als begeleider B zorg jij, samen met gedreven, energieke collega's, voor de juiste begeleiding bij wonen, werken en welzijn voor onze bewoners. Dit zijn (jong)volwassenen, vanaf 18 jaar, die problemen hebben op meerdere leefgebieden. Er is ook aandacht voor de onderliggende problematiek in samenwerking met ggz-instellingen. Samen met de bewoners en naasten werk je aan een zorgplan, om toe te werken naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Je biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan de cliënten om hen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren.

De locatie

Je gaat aan de slag als begeleider bij de locatie in Terborg, dicht bij het centrum. De woonlocatie biedt plek aan 14 bewoners met elk een eigen appartement. Je komt te werken in een professioneel en betrokken team, dat goed op elkaar is ingespeeld. Er is veel ruimte voor creatieve ideeën en activiteiten en voor persoonlijke ontwikkeling.  

Over Riwis

Riwis is een herstel ondersteunende organisatie. Dat betekent dat wij cliënten ondersteunen bij hun persoonlijke unieke herstelproces, gericht op het vinden van een nieuwe betekenis en zin in het leven. Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daar voor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Een zinvolle dagbesteding hoort daarbij. We hanteren hiervoor de IRB methodiek. Dit doen we binnen een veilig leerleefklimaat, zo dicht mogelijk in de eigen leefomgeving van de cliënt. We weten dat participatie en zingeving bijdraagt aan het welzijn en herstel van cliënten.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een relevant zorg gerelateerd MBO niveau 4 diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

 

Functie eisen

Verder vragen wij dat je:

 • open staat voor zorginhoudelijke coaching door de begeleider A; 
 • goed weet aan te sluiten bij de behoeften van de cliënten;  
 • je lerend opstelt, waarbij je naar jezelf durft te kijken in relatie tot anderen; veranderingen in gedrag en/of lichamelijke gezondheid van cliënten snel signaleert;
 • goed zelfstandig kunt werken, maar ook een goede teamspeler bent;
 • goede communicatieve en sociale vaardigheden hebt en handelt uit vertrouwen en gelijkwaardigheid.

 

Inschaling

Wij bieden

 • 28-32 uur (andere uren zijn in overleg mogelijk);
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie begeleider B is ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.117,- / max. € 3.241,- bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van ervaring;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

 

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan vóór 19 augustus 2022 

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Voor inhoudelijke vragen over de vacture kun je contact opnemen met  Ellen Berenpas (Begeleider B), telefoonnummer 06-28236732 

Type Vacature
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Gendringen / Terborg
Postcode 7081 BN
Stad Gendringen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 19-08-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113100
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn