Begeleider meerzorg LVB jeugd
's Heeren Loo Oost-Nederland

''Als ik geen overzicht heb, wordt het een chaos in mijn hoofd en om mij heen. Kun jij mij dan weer het overzicht laten krijgen? Ik voel mij soms onveilig en angstig, geef jij mij vertrouwen en een veilig gevoel?''

Waar ga je werken?
's Heeren Loo Groot Emaus is een orthopedagogisch behandelcentrum voor jongeren tussen 12 en 23 jaar met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblematiek. Jongeren worden bij ons behandeld, gaan bij ons naar school en leren wat ze in hun vrije tijd kunnen doen. Daarom verblijven ze 24/7 bij ons op het terrein in Ermelo of Soest. De meeste jongeren hebben al veel meegemaakt in hun leven en vaak al in andere instellingen gezeten. Daarom vinden we het extra belangrijk dat de jongeren zich veilig voelen bij ons, dat zij positieve ervaringen opdoen en weer meer zelfvertrouwen krijgen. Daar helpen wij bij. Wij geven aandacht, structuur en regels.

Wie ga je helpen?
Jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) vinden het soms moeilijk de wereld om hen heen te begrijpen. Ze hebben vaak al veel meegemaakt. Het gedrag van deze twee jongvolwassenen wordt vooral gekenmerkt door psychiatrische problematiek. Gevoelens van angst en onveiligheid en gebrek aan overzicht bepalen vaak hun gedrag. Zij zijn veelal in conflict met hun omgeving omdat zij geen goede afstemming met die omgeving kunnen maken. Dit betekent dat gedrag geregeld chaotisch, impulsief, maar ook teruggetrokken is.

Hoe ga je helpen?
Deze woning is het tijdelijke thuis van twee jongvolwassenen die 1-op-1 begeleiding nodig hebben. Door een duidelijke structuur en intensieve begeleiding ziet de behandelomgeving eruit als een leer- en leefomgeving.

Jij helpt hen overzicht te krijgen en te houden. Je zorgt ervoor dat zij zich veilig en vertrouwd voelen. Dit betekent dat je steeds zoekt naar de afstemming met de jongere. Je schakelt regelmatig in begeleidingsstijl, want wat in deze situatie werkt, kan morgen in een andere situatie misschien juist niet werken. Het benutten van dagelijkse situaties om gedrag aan te leren staat hierbij centraal. Dit betekent dat je altijd doelgericht bezig bent. Soms boek je hiermee een klein stapje vooruit, maar soms doe je een stapje terug.

Dit bieden wij
  • De ruimte om door te groeien en je te ontwikkelen in je vak met training en scholing.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 1963 euro en maximaal € 2902 euro (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
  • Je hebt een afgeronde mbo 4 of hbo opleiding zoals: spw, mmz, social work, sph of pedagogiek.
  • Je bent een ervaren begeleider, en komt uit de gehandicaptenzorg, jeugdzorg of GGZ.
  • Je hebt kennis van en ervaring met Triple C en competentie gericht werken (CGW) en hebt visie op behandeling en begeleiding.
  • Je bent een persoonlijkheid met daadkracht, sensitiviteit, geduld, weerbaarheid en creativiteit.
Sollicitatieprocedure
We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact op. Een meedraaidienst is onderdeel van de procedure om een goed beeld van jou te krijgen en jou een beeld te geven van onze behandelgroep en onze werkwijze. En als dit niet bij jouw wensen en behoeften aansluit, dan kijken we graag met jou naar andere mogelijkheden.

Kunnen wij je verder helpen?
Heb je vragen over de vacature? Bel of app dan met met recruiter Joella Morssink via 06 - 82 50 14 70 of neem contact op met Astrid Peters via 088 - 037 05 14

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Daarom willen graag kennis met jou maken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Ermelo
Postcode 3853 JD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Jeugdzorgwerker
Begeleider niveau 6
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Groepsbegeleider
Persoonlijk Begeleider
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 22-12-2020
Reageer voor 20-02-2021
Nummer 56713

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland