Begeleider Nachtdienst
Trajectum

Functieomschrijving

Werk jij het liefst ’s nachts en wil jij een bijdrage leveren aan de rust en veiligheid van onze cliënten in de nacht? Dan is dit jouw vacature!

 

Wat ga je doen?
Als Begeleider nachtdienst ben je verantwoordelijk voor de rust en veiligheid van de cliënten op jouw afdeling in de nacht. Je begint je dienst om 22.30 uur met een overdracht met je collega’s uit de avonddienst. Vervolgens loop je een ronde door het gebouw om te controleren of de lampen uit zijn, deuren gesloten zijn en of alle apparatuur is uitgeschakeld. Nadat alles gecontroleerd is doe je via de portofoon een overdracht naar je collega’s die de nachtdienst op de andere 4 afdelingen draaien. Als er een melding op je pieper komt kijk je waar de melding vandaan komt en reageer je op de melding. Als het nodig is kan je via de portofoon opgeroepen worden om te komen helpen op een van de andere afdelingen op het terrein. Als alles rustig is eten we (met uitzondering van de begeleider op ’t Mastler) rond half 3 samen op afdeling het Have. Als je dienst ten einde loopt rond 07.30 uur zorg je dat er koffie en thee voor je collega’s van de dagdienst klaar staat en draag je eventuele bijzonderheden uit je dienst aan ze over.  

Waar kom je te werken?
Wanneer jij bij ons op gesprek komt op onze locatie Groot Hungerink van Trajectum (of alvast het filmpje van onze locatie bekijkt via https://youtu.be/LFtA9HR-QYE zal het je meteen opvallen: Groot Hungerink is een ruim opgezette locatie met meerdere moderne gebouwen verspreid over het terrein, waar cliënten verblijven met een licht verstandelijke beperking die daarbij verschillende problematieken hebben. De cliënten krijgen 24-uurs zorg en we proberen de cliënten middels onze specialistische begeleiding zoveel mogelijk te helpen bij hun ontwikkeling. De cliënten komen hier zowel vrijwillig als gedwongen en wonen in een open of besloten setting in een eigen kamer, studio of unit. Er wonen mannen en vrouwen met een leeftijd tussen de 20 tot ruim 60 jaar.

 

Functie eisen

Wat breng je mee?
Of je nou jong of oud bent, bij ons word je met open armen ontvangen! Zeker als je net als wij gevoel voor humor hebt, goed wakker kunt blijven tijdens je dienst en niet bang bent in het donker. Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan met de doelgroep SGLVB (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Beperkt) of een vergelijkbare doelgroep. Je kunt je verplaatsen in de mogelijkheden en beperkingen van onze cliënten en bent bekwaam in de meest voorkomende handelingen.

Jij bent de collega waar we naar op zoek zijn als je:

 • Beschikt over een stevige persoonlijkheid en een cliëntgerichte werkhouding;
 • in het bezit bent van een afgeronde passende pedagogische of verpleegkundige opleiding op minimaal MBO-niveau 4, aangevuld met werkervaring in het beroepsveld;
 • communicatief vaardig bent en adequaat kunt omgaan met conflictsituaties;
 • beschikt over een flexibele instelling;
 • In het bezit bent van een rijbewijs.

Inschaling

Wat kan jij van ons verwachten?
Jij kunt van ons een werkomgeving verwachten waar jouw veiligheid voorop staat. Je krijgt diverse trainingen voordat je echt ingezet wordt en er staan altijd collega’s voor je klaar om je te ondersteunen waar nodig. Ook zijn er veel (technische) hulpmiddelen die bijdragen aan je veiligheid: deursignalering, een pieper, portofoon, camerabewaking en een werkplek waar geen cliënt zomaar naar binnen kan. Daarnaast bieden we je structuur: Je wordt volgens een vaste planning ingepland, waardoor je bij wijze van al voor jaren vooruit weet wanneer je ingepland staat om te werken. Afhankelijk van de afdeling waar je komt te werken word je namelijk ingepland volgens de planning: 3 nachten werken, 4 nachten vrij of 7 nachten werken, 10 nachten vrij. Uiteraard gaat dit allemaal in overleg met jou en zijn er ook mogelijkheden om naast je nachtdiensten extra uren te werken in de dag- of avonddiensten of om extra nachtdiensten te werken. Verder bieden we je: 

 • Een contract voor minimaal 21 uur per week in eerste instantie voor 12 maanden, waarbij onze intentie uitgaat naar een samenwerking voor de lange termijn;
 • Salariëring conform de CAO VGN FWG 40;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen;
 • Een fietsplan;
 • Bedrijfsfitness. 

Trainingen en opleiding:

De cliënten binnen Trajectum worden gezien als de meest intensieve doelgroep van Nederland. Dat doet wat met je als persoon en als professional. Wij bieden jou de ruimte om jezelf hierin te ontwikkelen door je goede begeleiding te bieden. Zo krijg je als je wordt aangenomen diverse (meerdaagse-) trainingen aangeboden, waaronder een agressietraining, BHV-cursus en een medicatietraining. In je gehele loopbaan bij Trajectum blijf je jezelf ontwikkelen en blijven we je periodieke training en scholing aanbieden. 

Bijzonderheden

Wil je meer weten of direct solliciteren?
Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met teammanager Cobi Schut. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-11776995 of per mail via [email protected]

Of wil je liever direct solliciteren? Solliciteer dan direct via de button ‘direct solliciteren’. We nemen zo snel mogelijk na ontvangst van je sollicitatie contact met je op over het vervolg.

Een voorwaarde voor het werken bij Trajectum is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Trajectum
Locatie Trajectum, locatie Groot Hungerink, in Eefde
Postcode 7211AE
Stad Eefde
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Cobi Schut, 06-11776995
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 27-12-2021
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 31-01-2022
Nummer 74111

Trajectum

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Meer over Trajectum