Begeleider (niveau 3 of 4) voor jongeren-woongroep licht tot matig verstandelijk beperkt
SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)

Wat ga je doen?

Begeleider in de zorg én gespecialiseerd in epilepsie. Lijkt jou dat een uitdagende werkplek?
Kom dan werken op Fonteinkruid. Een kleinschalige woonlocatie in Zwolle Stadshagen.
Binnen het Fonteinkruid woont een gevarieerde doelgroep. Het Fonteinkruid kenmerkt zich door zijn kleinschaligheid wat leidt tot ‘korte lijnen’ en een prettige werksfeer.

Wat ga je doen
Jij gaat werken op afdeling 1B. Op deze afdeling wonen zes cliënten in de leeftijd van 25 tot 70 jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking. De beperking van de bewoners binnen deze groep is zeer divers. Een aantal van onze cliënten heeft een stoornis in het autisme spectrum, een aantal van onze cliënten heeft NAH. Er is sprake van een zorgvraag waarbij ondersteuning of overname van de ADL een onderdeel is.
Het bieden van een veilige omgeving door middel van structuur en duidelijke afspraken is een belangrijke taak voor jou als begeleider. Er is binnen het groepswonen sprake van individuele begeleiding.
Je stimuleert daar waar mogelijk om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Gewoon waar het kan, speciaal waar dat nodig is. Je werkt volgens de uitganspunten van Gentle teaching waarbij we uitgaan van het ontwikkelen van een onvoorwaardelijke relatie tussen de bewoner en jou. Daarnaast maak je kennis met de methode Driehoekskunde. Een methodiek waarbij we nauw samenwerken met de familie van onze jongere.

Als begeleider ligt je focus op het bieden van intensieve zorg en belevingsgericht begeleiding. Je geeft samen met collega’s uitvoering aan de dagelijkse ondersteuning en zorg van de jongeren zoals beschreven is in hun individueel ondersteuningsplan (IOP). Je hebt een uitvoerende functie waarbij je samen werkt met je collega’s. Je rapporteert in het ECD en neemt deel aan de verschillende overlegvormen die er zijn.

Jouw team
Als begeleider werk je in een team bestaande uit begeleiders niveau 3 en niveau 4 en een coördinator. Zorginhoudelijk werk je samen met de psycholoog/orthopedagoog en coördinator.

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevant diploma op mbo niveau 3 of 4.
 • Met jouw natuurlijke talent om je in de belevingswereld van onze bewoners te verplaatsen, handel je altijd in het belang van de cliënt en hun verwanten.
 • Je weet van aanpakken; schrikt niet terug voor fysieke belasting.
 • Je bent een kei in het oppikken van non-verbale signalen en weet deze op een juiste manier te vertalen naar de zorgvraag van de jongeren.
 • Je vindt het prettig om in een team te werken en kunt zelfstandig en in samenspraak beslissingen nemen.
 • Ervaring met werken met mensen met een ernstige meervoudige beperking is een pre.
 • Je bent zorgzaam en straalt rust en vertrouwen uit naar cliënt en aan verwanten.
 • Je bent bereid om onregelmatige diensten te draaien, conform het rooster.
 • Je bent flexibel en staat met beide benen op de grond.
 • Je bent een echte aanpakker.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een afwisselende baan in een enthousiast, innoverend en professioneel team.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je maximaal € 2.972,00 op fulltime basis overeenkomstig FWG schaal 35.
 • SEIN kent een vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van elk 8,33%.
 • In eerste instantie is een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar van toepassing, met na dat jaar de intentie tot een vast dienstverband.
 • Het betreft een contract voor 24 tot 28 uur per week.
 • Pensioenopbouw bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • SEIN investeert in zijn medewerkers. Er is veel ruimte voor ontwikkelmogelijkheden en veel mogelijkheden om je bij te scholen op het gebied van epilepsie. Trainingen kun je volgen wanneer je maar wilt via GoodHabitz.
 • SEIN biedt financieel aantrekkelijke aanvullende regelingen zoals bedrijfsfitness en fietsplan.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen.

Solliciteren

Je solliciteert op deze functie via de sollicitatieknop op de website van SEIN.

Zodra wij in jou de nieuwe ideale kandidaat zien, nodigen we je uit voor een gesprek.

Liever eerst meer informatie? Corina Compagnie, Coördinator IOP, vertelt je alles over deze vacature. Zij is te bereiken op telefoonnummer 038 8457220. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Type Vacature
Intern nummer 369448
Organisatie SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)
Locatie SEIN, locatie Fonteinkruid in Zwolle
Postcode 8043NH
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Corina Compagnie, Coördinator IOP, via 038-8457220 of [email protected].
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verzorgende IG
Publicatiedatum 24-03-2023
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 30-06-2023
Nummer 118762

SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) vervult een belangrijke functie in de gespecialiseerde epilepsiezorg. Voor het Noordoosten van Nederland is er een kliniek gevestigd in Zwolle en zijn er poliklinieken in de hele regio. Wij bieden observatie, diagnostiek en behandeling in een multidisciplinair verband aan patiënten met veelzijdige en complexe problematiek (medisch en psychopathologisch). Ook onderdeel van SEIN is het Slaap-Waakcentrum SEIN, locatie Zwolle met als missie het optimaal uitvoeren van zowel medische als psychologische diagnostiek en behandeling van complexe vormen van stoornissen in slapen en waken. Daarnaast maken medisch wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van contractresearch deel uit van de werkzaamheden van het centrum. In de Zwolse wijk Stadshagen wonen zo'n 40 cliënten in de woonvoorziening Fonteinkruid. Deze cliënten hebben epilepsie en een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Wij bieden daarbij zorg die zo gewoon als mogelijk, zo bijzonder als noodzakelijk is.

Meer over SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)