Begeleider (niveau 3 of 4) voor woongroep ernstige meervoudige beperking
SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)

Wat ga je doen?

Begeleider in de zorg én gespecialiseerd in epilepsie. Lijkt jou dat een uitdagende werkplek? 

Kom dan werken op Fonteinkruid. Een kleinschalige woonlocatie in Zwolle Stadshagen. Binnen het Fonteinkruid woont een gevarieerde doelgroep. Het Fonteinkruid kenmerkt zich door zijn kleinschaligheid wat leidt tot 'korte lijnen' en een prettige werksfeer. Intern word je geschoold in epilepsie. 

Jouw team
Als begeleider werk je in een team bestaande uit begeleiders/verpleegkundige niveau 3 en 4 en een coördinator. 

Wat ga je doen?
Jij gaat werken op de afdeling 2B. Op deze afdeling wonen zes cliënten in de leeftijd van 25 tot 80 jaar met een ernstige meervoudige beperking. Onze cliënten zijn afhankelijk van jou in de algehele dagelijkse verzorging en vragen daarnaast nabijheid van jou en je collega's. Naast de zorgvraag ligt er ook een individuele begeleidingsvraag die is vastgelegd in het Individuele ondersteuningsplan van de cliënt en in de doelen. Een van onze bewoners heeft meerzorg en krijgt hierdoor 1 op 1 begeleiding.

Het merendeel van de cliënten gaat overdag naar de interne dagbesteding.

Als begeleider geef je uitvoering aan de dagelijkse zorg en begeleiding voor de cliënten op jou afdeling. Je werkt hierbij samen met je collega begeleiders, de coördinator en orthopedagoog.
Jij vindt het belangrijk dat de cliënt centraal staat en je bent goed in staat om de non verbale communicatie van onze cliënten te lezen en te interpreteren.
Er wordt hard gewerkt maar daarnaast is er ook ruimte voor gezelligheid. Je werkt in een omgeving waar ruimte is voor zelfontplooiing, waar je wordt gestimuleerd om mee te denken en geprikkeld wordt om jezelf te ontwikkelen.

Je werkt volgens de uitgangspunten van Gentle Teaching waarbij we uitgaan van het ontwikkelen van een onvoorwaardelijke relatie tussen de cliënt en jou. Wij vinden een goede relatie en samenwerking tussen verwanten, cliënten en woonbegeleiders erg belangrijk. Door te werken vanuit de methodiek Driehoekskunde zorgen we ervoor dat deze samenwerking goed verloopt.

Wie ben jij?

Je hebt een relevant diploma op MBO niveau 3 of 4. Je bent zorgzaam, straalt rust en vertrouwen uit. Hiermee bouw jij als begeleider een vertrouwensband met de cliënt en zijn/haar netwerk op. 

Anderen omschrijven jou als een positief, geduldig en stabiel persoon. Je bent flexibel, kan goed samenwerken en bent in staat om verantwoordelijkheid te nemen. Het is belangrijk dat je goed en snel kan schakelen en in korte tijd een goede inschatting kan maken van wat de cliënt op dat moment van jou nodig heeft. Je staat hierbij open voor feedback van je omgeving en bent in staat om te reflecteren op je eigen handelen. 

Je bent bereid om onregelmatige diensten te draaien, conform het rooster en staat met beide benen op de grond. 

Arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van opleiding en salaris ontvang je tussen € 1.938,-- en € 2.882,-- bruto per maand exclusief onregelmatigheidstoeslag gebaseerd op een volledig dienstverband.
SEIN kent een eindejaarsuitkering en een vakantietoeslag van 8,33% 
Je werkt minimaal 18 uur per week, maximaal aantal uren zijn bespreekbaar.
Deze vacature is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Na dat jaar is er, bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden, de mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd.
Arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Ziekenhuizen.
Er zijn volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en veel mogelijkheden om je bij te scholen op het gebied van epilepsie.

Solliciteren

Je motivatiebrief en CV zien wij graag tegemoet via de sollicitatieknop hieronder.

De sollicitatiegesprekken worden in overleg met de geschikte kandidaat gepland.

Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure. Bij aanstelling dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te kunnen overleggen. Met je sollicitatie geef je SEIN toestemming om tijdens de sollicitatieprocedure eventueel je profiel op zakelijke social media op te zoeken.

Wist je dat SEIN in het medewerkers onderzoek van 2020 in vergelijking met de Nederlandse Benchmark ziekenhuizen bovengemiddeld scoort op goed werkgeverschap?  Dit heeft SEIN het keurmerk goed werkgeverschap opgeleverd. En daar zijn we trots op!

Het Recruitmentteam van SEIN werkt zonder tussenkomst van werving- en selectiebureaus.

 

Type Vacature
Intern nummer 21.53
Organisatie SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)
Locatie SEIN, locatie Fonteinkruid in Zwolle
Postcode 8043NH
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Ziekenhuizen
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Marcella Gommans, Coördinator IOP, via 038-8457230 of 038-8457291 of mgommans@sein.nl of met Stefanie Kleine, Manager zorg, via 038-8457214
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verzorgende IG
Publicatiedatum 10-11-2021
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 15-12-2021
Nummer 72188

SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) vervult een belangrijke functie in de gespecialiseerde epilepsiezorg. Voor het Noordoosten van Nederland is er een kliniek gevestigd in Zwolle en zijn er poliklinieken in de hele regio. Wij bieden observatie, diagnostiek en behandeling in een multidisciplinair verband aan patiënten met veelzijdige en complexe problematiek (medisch en psychopathologisch). Ook onderdeel van SEIN is het Slaap-Waakcentrum SEIN, locatie Zwolle met als missie het optimaal uitvoeren van zowel medische als psychologische diagnostiek en behandeling van complexe vormen van stoornissen in slapen en waken. Daarnaast maken medisch wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van contractresearch deel uit van de werkzaamheden van het centrum. In de Zwolse wijk Stadshagen wonen zo'n 40 cliënten in de woonvoorziening Fonteinkruid. Deze cliënten hebben epilepsie en een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Wij bieden daarbij zorg die zo gewoon als mogelijk, zo bijzonder als noodzakelijk is.

Meer over SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland)