Begeleider of persoonlijk begeleider Citadel te Oldenzaal
Aveleijn

Functieomschrijving

KLAAR VOOR EEN VOLGENDE STAP?

WELKOM OP DE CITADEL IN OLDENZAAL

Droom jij ervan om onderdeel uit te maken van een multidisciplinair team met vakbekwame professionals die elke dag klaar staan voor bewoners met bijzondere en zeer uiteenlopende hulpvragen? Wil jij het team verrijken met jouw vakmanschap en daarmee een waardevolle bijdrage leveren aan een betekenisvol leven?

Ben je een teamspeler?

Dan willen wij jou graag ontmoeten!

Aveleijn zoekt
Begeleiders of Persoonlijk begeleiders

(28 – 32 uur per week)

 om ons team binnen het cluster de Citadel in Oldenzaal te ondersteunen.

Waar ga je werken?

Het cluster Citadel bestaat uit een drietal locaties te weten;

Locatie de Citadel een 24-uurs woonvoorziening in de binnenstad van Oldenzaal. Er wonen 17 cliënten in de leeftijd van 20 tot 70 jaar met een verstandelijke beperking en met diverse hulpvragen (autisme, dwangstoornis, psychische problematiek en de ouder wordende cliënt). De cliënten wonen in of in directe nabijheid van de Citadel. Naast begeleiden bij het wonen, worden de cliënten individueel begeleid en ligt het accent op het participeren in de samenleving. Er zijn gezamenlijke inlopen waar de cliënten samenkomen en je als begeleider in een dynamische omgeving werkt.

Locatie de Molenstraat een 24 uurswoonvoorziening in de binnenstad van Oldenzaal. Er wonen 11 clienten met een verstandelijke beperking en met diverse hulpvragen. Naast begeleiden bij het wonen, worden de cliënten individueel begeleid en ligt het accent op het participeren in de samenleving. Er zijn gezamenlijke inlopen waar de cliënten samenkomen en je als begeleider in een dynamische omgeving werkt.

Locatie EM Verblijf een wat meer soort ambulant team die individuele cliënten en gezinnen, wonende in de binnenstad van Oldenzaal (Vijfhoek), met zowel een WLZ indicatie als een MPT indicatie ondersteunt. De ondersteuning is afgestemd op de vraag en behoefte van de client afhankelijk van zijn/haar indicatie en er op gericht dat de client zich zoveel mogelijk kan ontwikkelen. De ondersteuning heeft betrekking op verschillende levensgebieden en de hulp kan bestaan uit; Het op orde brengen van administratie/financiën, opbouwen en onderhouden van sociale contacten, aanbrengen van regelmaat in de dagstructuur of zoeken naar een invulling van vrije tijd. Samengevat het samenspel voor een betekenisvol leven.

Als onderdeel van een vakbekwaam team van professionals weet jij als begeleider een bijdrage te leveren aan een betekenis vol leven van bewoners. Dit doe je in nauwe afstemming met de bewoner, zijn netwerk en met een multidisciplinair team van begeleiders, gedragswetenschappers, artsen en therapeuten. Met elkaar kunnen wij de specialistische zorg en begeleiding bieden die deze mensen nodig zijn en weten we altijd het beste uit onszelf en een ander te halen. Dit doen wij vanuit Twentse nuchterheid, waarbij humor, reflectie en collegialiteit voor ons belangrijk zijn.

Wil jij jouw vakmanschap als begeleider of persoonlijk begeleider delen met ons en jouw kennis en expertise verder uitbreiden op deze mooie werkplek? Neem dan contact op met Bart Bouwhuis (Manager) voor nadere informatie en het inplannen van een oriënterend gesprek!

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Je hebt minimaal een afgeronde zorgopleiding MBO 3 of 4; richting maatschappelijke zorg of vergelijkbaar.
 • Je hebt kennis van en ervaring in de gehandicaptenzorg liefst aangevuld met aantoonbare vakkennis van deze bijzondere doelgroep.
 • Je hebt inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren.
 • Je bent positief, reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.
 • Je kunt methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding;
 • Je kunt uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus;
 • Je kunt meedraaien in het volledige rooster, waar slaapdiensten deel van uitmaken.

Inschaling

Wat bieden wij jou? 
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Mogen werken in een prachtige omgeving in Twente
 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden door interne en externe scholing en doorontwikkeling ( specialisatie, hbo-opleidingen, leerwerktrajecten)
 • Ruimte en regie om samen met jouw team de werktijden af te stemmen.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie van begeleider is ingedeeld in functiegroep 35 (maximaal € 3.009,- bij een 36-urige werkweek).

De functie persoonlijk begeleider is ingedeeld in functiegroep 40 (maximaal € 3.154,- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Zie je jezelf terug in deze vacature, ben je enthousiast en wil je reageren?
Stuur ons dan vóór 4 december a.s. jouw cv en motivatie via Zorgselect en wij nemen contact met je op.

Voor meer informative over de functie kun je contact opnemen met Bart Bouwhuis, manager, via [email protected]

De vacature wordt in- en extern open gezet.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Citadel in Oldenzaal
Postcode 7571DL
Stad Oldenzaal
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informative over de functie kun je contact opnemen met Bart Bouwhuis, manager, via [email protected]
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 23-11-2022
Reageer voor 04-12-2022
Ingangsdatum 01-01-2023
Nummer 115738
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn