Begeleider Ouder & Kind
Frion

In deze omgeving kom je werken

Onze locatie Ouder & Kind is vorig jaar verhuisd naar een prachtig plekje in Zwolle. Op onze locatie wonen cliënten met een licht verstandelijke beperking met jonge kinderen of die in verwachting zijn van een kindje. Naast de verstandelijke beperking kan er ook sprake zijn van bijkomende problematiek bijvoorbeeld een psychiatrische stoornis. De ouders krijgen ondersteuning bij het zelfstandig verzorgen en opvoeden van hun kind. Dit houdt in dat je als begeleider de spil in het dagelijks leven van de ouder en haar kind bent.
 
Binnen de Ouder & Kind locatie is de ondersteuning gericht op het doorlopen van de vaardigheden die leiden tot Goed Genoeg Ouderschap. Goed Genoeg Ouderschap is een richtlijn vanuit het Nederlands Jeugd Instituut (NJI). Om de voor cliënten zo belangrijke volgende stap naar ambulant / zelfstandig wonen te realiseren, helpen wij hen bij het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van het netwerk, geven we begeleiding richting scholing/werk/kinderopvang en ondersteunen we bij de aanvraag van toeslagen etc.
 

Hoe ziet de rol er uit

Als begeleider op onze locatie ben je er op gericht om (jonge) ouders te ondersteunen waarbij de zorg voor zichzelf en de zorg voor het kind centraal staan. Je kijkt voornamelijk naar de mogelijkheden en kansen van deze ouders en de kinderen. Samen met jouw collega’s ondersteun jij hen bij de verzorging en opvoeding van de kinderen. Dit is grotendeels verbaal, maar je biedt ook praktische hulp. Denk hierbij aan; samen huishoudelijke taken oppakken óf de ouders laten zien hoe je hun kind verzorgt of stimuleert in zijn ontwikkeling.
 
Wat wij belangrijk vinden, is dat onze nieuwe collega een veilige klimaat kan scheppen voor de ouders. Een omgeving waarin cliënten gestimuleerd worden om hun talent te (h)erkennen. Hierbij werken wij aan de hand ondersteuningsplannen. Voor elke cliënt hebben wij (behandel)doelen opgesteld. Als begeleider ben jij verantwoordelijk voor het werken aan de gestelde doelen en ondersteun je de ouders bij haar eigen ontwikkelings- en ouder-/opvoedingstaken. Je vertaalt de hulpvragen gericht op behoud van hun eigen regie en het vergroten van de oplossingsvaardigheden bij de ouders.
 

Wat vragen wij

 • Je hebt minimaal een zorg gerelateerde mbo opleiding op niveau 4;
 • Je bent energiek en enthousiast en staat sterk in je schoenen. Jij kunt doortastend en consequent zijn in het belang van de cliënt en haar kind. De soms moeilijke boodschappen weet je op een empathische wijze te communiceren;
 • Jij kunt de persoon met de verstandelijke beperking eigen verantwoordelijkheid geven gericht op wat hij/zij kan. Daarbij kijk je vanuit mogelijkheden, maar weet je ook rust en veiligheid te bieden zodat er een optimaal ontwikkelingsklimaat gecreëerd wordt;
 • Jij bent communicatief vaardig en kunt goed samenwerken. Dit zowel met cliënten als collega’s en partners in de ketenzorg rondom de cliënt;
 • Jij bent flexibel. Door jouw affiniteit met de doelgroep bied je zorg op maat en dit doe je ook graag in de avonden en weekenden;
 • Je hebt kennis over de ontwikkeling van kinderen (van alle ontwikkelingsgebieden) , ervaring in het werken met kinderen is een pre.

Wat bieden wij

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).
Let op: Wanneer wij jou geschikt vinden voor deze functie, willen wij jou z.s.m. uitnodigen voor een kennismaking met onze organisatie! Dit betekent dat de vacature zal sluiten zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.
 
 
Geïnteresseerd?
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion , locaties regio Zwolle
Postcode 8021 ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 01-04-2022
Reageer voor 01-10-2022
Nummer 109632
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion