Begeleider ouderen
's Heeren Loo Oost-Nederland

Kun jij mijn vraag begrijpen en vertalen? Zorg jij voor me, maar kun je er ook voor zorgen dat ik zoveel mogelijk zelf blijf doen? Zorg jij voor een ontspannen sfeer zodat ik echt van een moment kan genieten?

Waar ga je werken?
Op ons groene woonzorgpark Groot Schuylenburg wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking in een beschermde omgeving. Jij gaat werken met een groep ouder wordende cliënten met een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Deze cliënten wonen in een nieuwe, ruim opgezette woning, met ieder een eigen slaapkamer en aangrenzende badkamer. Ook is er een mooie gemeenschappelijke tuin waar iedereen graag gebruik van maakt. De woning is een geschakelde woning met een afscheiding doormiddel van een tussendeur.

Wie ga je helpen?
Je begeleidt oudere cliënten, die naast hun verstandelijke beperking, soms ook moeilijk verstaanbaar gedrag laten zien. We bieden rust en structuur door een vast en persoonlijk dagprogramma aan te bieden. De cliënten worden individueel begeleid, omdat gezamenlijke activiteiten onrust met zich mee kunnen brengen. Natuurlijk eten en drinken we wel gezamenlijk. Op het park is een zwembad aanwezig, je gaat dan ook samen met de cliënt naar het zwembad om hem daarin te begeleiden.

In de begeleiding en verzorging van ouderen met een verstandelijke beperking focus je op de kracht, aanleg en talent bij de cliënt. Je houdt in stand wat de cliënt zelf kan, of je zoekt naar nieuwe manieren en mogelijkheden als iets niet meer lukt. Vaak hebben oudere cliënten een brede zorgvraag. Want naast hun verstandelijke beperking verouderen zij ook fysiek en kan er sprake zijn van autisme of dementie. Je signaleert lichamelijke en geestelijke veranderingen. Zo zorg je ervoor dat de cliënt een prettige en veilige oude dag heeft.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. Wij zoeken iemand die nieuwsgierig is en die het fantastisch vindt om juist ook de non-verbale communicatie van de cliënt te leren begrijpen wanneer zij zich verbaal niet goed kunnen uiten.

Je gaat cliënten thuis begeleiden en op de dagbesteding waarbij je ook weer andere cliënten ziet. Je werkt nauw samen met familie, collega's en andere professionals. Zo creëer jij een sociaal stabiele situatie waarin de cliënt zich (weer) kan ontwikkelen. En dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij
  • In eerste instantie een jaarcontract voor 24-32 uur per week met aansluitend de mogelijkheid tot een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2025,- en maximaal € 2993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten, een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
  • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
  • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
Je hebt een afgeronde mbo-opleiding, niveau 3, zoals Verzorgende-IG, Verpleegkundige, MWD, SPH, SPW, MMZ. Daarnaast vragen wij het volgende:
  • Je bent op een professionele manier betrokken bij de cliënten, je bent daadkrachtig en je handelt vanuit de individuele leer-/werkdoelen van de cliënt.
  • Je herkent de ondersteuningsvraag en je weet de juiste wijze van begeleiding te organiseren.
  • Je bent nieuwsgierig en vindt het belangrijk dat de cliënt weet wat hij aan jou heeft.
  • Je bent een stabiele persoonlijkheid en staat sterk in je schoenen, zodat je duidelijkheid en structuur aan de cliënten kan bieden.
Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over deze vacature en/ of andere vacatures bij 's Heeren Loo dan komen we graag met je in contact. We gaan graag samen met jou kijken naar de mogelijkheden. Een brief of cv uploaden hoeft niet.

Je bent ook elke maandag tussen 11 en 14 uur welkom om langs te komen in Het Loohuys. Je kunt je melden bij de receptie bij regenboogbrink 12 in Apeldoorn. Je kunt ook contact op nemen met Bram Spanjersberg via 06 - 51 72 52 20

Mocht deze vacature niet helemaal passen bij wat je zoekt voel je dan vrij om toch je gegevens achter te laten. Wellicht zijn er nog andere vacatures die wel passen. Samen met jouw kijken we graag naar de mogelijkheden.

Type Vacature
Organisatie 's Heeren Loo Oost-Nederland
Locatie Apeldoorn
Postcode 7325 BA
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 03-02-2023
Reageer voor 03-02-2024
Nummer 117556

's Heeren Loo Oost-Nederland

Een goed leven en mooi werk. Anderen helpen om hun eigen keuzes te maken en hun dromen te realiseren. Dat doen we met hart en ziel voor mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is mooi werk!

Meer over 's Heeren Loo Oost-Nederland