Begeleider slaapdiensten Buitenhuizen Borne
Aveleijn

Functieomschrijving

Heb jij ervaring in de begeleiding

of studeer je HBO Social Work en heb je de eerste twee studiejaren volledig afgerond

en wil je twee tot drie keer in de week een slaapdienst draaien?

 

Dan is dit een mooie optie voor jou!


Voor de teams van de Buitenhuizen in Borne zijn wij op zoek naar een 

begeleider
slaapdiensten
(8 tot 12 uur per week) 
die betekenis geeft aan het leven van de cliënten.

Werktijden: 23:00 uur – 07:00 uur

Waar ga je werken?
De teams van de buitenhuizen uit Borne bestaan uit in totaal 27 begeleiders. Samen ondersteunen zij 58 cliënten die zelfstandig leven en ondersteuning krijgen bij de dagelijkse activiteiten zodat zij zich staande kunnen houden in de maatschappij. Zij krijgen o.a. begeleiding en ondersteuning bij opvoedkundige thema’s, het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het vergroten en onderhouden van het netwerk. Het merendeel van de cliënten heeft een WLZ-indicatie. Begeleiding wordt geboden bij de cliënten thuis en vanuit inloophuizen waar elke dag gezamenlijk gegeten wordt.

De buitenhuizen zijn vrij centraal gelegen in Borne, op geringe afstand van elkaar.

Jij ondersteunt het team door gemiddeld twee tot drie keer per week een slaapdienst voor je rekening te nemen, waarbij je van 23.00 tot 07.00 uur aanwezig bent en in principe kunt slapen. Incidenteel zal eventueel een cliënt met een hulpvraag een beroep op je doen. De slaapdienst kan ‘s nachts zo nodig terugvallen op de slaapdiensten in de drie vierentwintig uurs locaties in Borne en/of op de bereikbaarheidsdienst van Aveleijn. 

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt? Gericht op wat haalbaar is en met oog voor de kwetsbaarheid van de cliënt. Samen met collega begeleider, de cliënt en verwanten geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal. 

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding (agogisch/zorggericht) op minimaal niveau 3; je komt ook in aanmerking als je de eerste twee studiejaren van de opleiding HBO Social Work aantoonbaar volledig hebt afgerond
 • Enige kennis van en ervaring in de zorg voor (licht) verstandelijk gehandicapten
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren

Je bent: 

 • Reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel met een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus

Inschaling

Wat bieden wij jou? 
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).

Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  De functie begeleider is ingedeeld in functiegroep 35 (maximaal € 3.009,- bij een 36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%

Bijzonderheden

Ben je enthousiast en wil je reageren?
Stuur ons dan jouw cv en motivatie en wij nemen snel contact met je op.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Piet Busch, manager, via telefoonnummer 06-55730963 of via [email protected]

De vacature wordt tegelijk intern en extern uitgezet.

We zien je reactie graag tegemoet!

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Ambulant in Borne
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 8
Uren tot 12
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Piet Busch, manager, via telefoonnummer 06-55730963 of via [email protected]
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 09-11-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 10-12-2022
Nummer 115384
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn