Begeleider slaapdiensten locatie Esdorp
Aveleijn

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan een leven vol betekenis voor mensen met een verstandelijke beperking? 
Voor de woonlocatie Esdorp in Hengelo zoeken wij een

Begeleider  
(24-32 uur per week) 

die meerdere slaapdiensten per week wil werken. 

Op de woonlocatie garanderen we 24 uurs nabijheid. Daar horen ook de nachturen bij. In het algemeen slapen de bewoners, maar het gebeurt ook dat ze in de nacht wakker worden. Het is belangrijk dat er een begeleider aanwezig is die gerust kan stellen en zo nodig zorg kan verlenen.  
De uren van de slaapdienst zijn in principe van 22.45 uur tot 07.15 uur. 

Waar ga je werken?
Op locatie Esdorp wonen cliënten met een verstandelijke beperking vanaf 18 jaar. Er wonen hier cliënten met verschillende hulpvragen. De locatie biedt cliënten een veilige woonomgeving.
De begeleiding is op maat, waardoor er meer aandacht is voor de ontmoeting met cliënten.
De Esdorp bestaat uit 28 verschillende appartementen. Daarnaast zijn er nog 3 inloopruimtes.

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt om samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt? Richt jij je hierbij op talenten en houdt je daarbij tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid?
Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal.

Jij en het team
Binnen Aveleijn werken we vanuit een waarde gedreven kwaliteitsprogramma waarbij werken vanuit de driehoek, reflectie, oplossingsgericht werken en eigen regie en kracht de speerpunten zijn om te werken aan een “leven vol betekenis”. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en bent goed in staat feedback aan anderen te geven. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal niveau 3 (MMZ of vergelijkbaar agogisch)
 • Kennis van en ruime ervaring in de Gehandicaptenzorg, aangevuld met aantoonbare ervaring met psychische  problematiek en autisme
 • Inzicht in je eigen handelen en je bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus

Inschaling

Wat bieden wij?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie Ondersteunend begeleider is ingedeeld in functiegroep 35 (maximaal € 3.009,- bij een 36-urige werkweek). De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing.
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie.

Bijzonderheden

Zie jij jezelf terug in deze vacature en ben je geïnteresseerd in deze functie in Hengelo?

Reageer dan vóór 20 december met jouw motivatie en CV en wij nemen contact met je op!

Heb je vragen over deze functie?
Hiervoor kun je contact opnemen met Marlies Wijnen, manager, via [email protected]

We zien je reactie graag tegemoet!

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Esdorp in Hengelo
Postcode 7551 AM
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Marlies Wijnen, manager, via [email protected]
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 22-11-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 20-12-2022
Nummer 115705
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn