Begeleider/Verzorgende IG - De Braak - Raalte
De Parabool

Functieomschrijving

Heb jij affiniteit met ouder wordende cliënten met een beperking en houd jij ervan om actief bezig te zijn? Ben jij een begeleider, verzorgende IG’er (met veel of weinig ervaring) of binnenkort afgestudeerd? Dan zoeken wij jou!

Op de Braak zijn er 3 woningen met 6 bewoners per woning. De woningen zijn qua doelgroep divers. Het is een prettige woonlocatie waar de begeleiding alle zorg biedt die elke bewoner nodig heeft, ook als iemand op een gegeven moment meer zorg nodig heeft. Medewerkers kennen de bewoners goed en sluiten zo goed mogelijk aan bij de behoeften van de bewoners. Het is daarom fijn wonen en werken op de Braak in een fijn team!

"Het geeft zoveel voldoening, om voor de bewoners te zorgen, die daar zelf niet altijd (meer) om kunnen vragen" - Edward, begeleider

BEGELEIDER / VERZORGENDE IG

(20-28 uur per week- affiniteit met ouder wordende cliënten)

Deze functie past bij jou, omdat…
Jij affiniteit hebt met onze doelgroep en ervaring met (lichamelijke) verzorging van bewoners. Ook sta jij stevig in je schoenen, vind je het leuk om actief bezig te zijn en weet je snel te reageren op het gedrag van onze bewoners! Deskundigheid vinden wij belangrijk, dus jij kunt jouw kennis aantonen met minimaal een afgeronde zorgopleiding op mbo niveau 3. Je hebt ervaring met actieve en passieve tilliften of bent bereid om dit te leren.

Hoe ga jij de Parabool helpen?

 • Jij speelt in op dat wat de bewoner op dat moment nodig heeft! Je bent gericht op het stabiliseren van vaardigheden en het inspelen op achteruitgang.
 • Jij kunt inspelen op gedrag of uitdrukkingen, want sommige bewoners kunnen niet tot weinig praten.
 • Je helpt bij de hoge zorgvraag en ADL-zorg van de bewoners.
 • Je levert een bijdrage aan de begeleiding, observatie en verzorging van de cliënten in hun woonsituatie op grond van het individuele ondersteuningsplan.
 • Je draagt zorg voor een goede leefsfeer, voor veiligheid en welbevinden van de cliënten en hebt daarbij aandacht voor zowel de belangen van de individuele cliënt als van de groep.
 • Je hebt een signalerende functie met betrekking tot veranderingen bij de cliënt en zijn omgeving, en onderneemt indien nodig actie. In geval van twijfel, onduidelijkheid en/of problematische situaties, overleg je met de persoonlijk begeleider.
 • Je voert indien nodig risicovolle- en/of voorbehouden handelingen uit waarvoor een bekwaamheidsverklaring verkregen is.
 • Je werkt onregelmatige diensten en in een wisselend patroon.

Wat bieden we jou?        

 • Een jaarcontract voor 20-28 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij een organisatie waar cliënten en medewerkers het naar hun zin hebben.
 • Salaris en andere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 35, max. € 3.009,- bruto per maand bij een volledige werkweek).
 • Een ruime onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,33% en flexibele arbeidsvoorwaarden.
 • Een werkomgeving waar nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen en zich herkennen in onze kernwaarden Persoonlijk, Deskundig, Betrouwbaar én Samen!
 • Werken bij één van de Beste Werkgevers van 2020! 

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Angeli Ooms of één van haar collega’s op Tel: 06 12973760 (Braak 24).

Sla jij je vleugels uit bij de Parabool? Maak er werk van!
Ben jij die enthousiaste persoon, die zorgt voor een ongedwongen, gezellige sfeer, zodat onze bewoners een veilig en warm thuis hebben, reageer dan snel! Stuur je motivatiebrief en cv uiterlijk 28 oktober 2022 via de sollicitatiebutton op www.deparabool.nl/vacatures

Voor deze vacature wordt tegelijk in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

.

.

.

Type Vacature
Organisatie De Parabool
Locatie Woonvorm De Braak Raalte
Postcode 8101 GK
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Voor meer informatie kun je contact opnemen met Angeli Ooms of één van haar collega’s op Tel: 06 12973760 (Braak 24).
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 29-09-2022
Reageer voor 28-10-2022
Ingangsdatum 29-09-2022
Nummer 111104
Doorsturen Bekijk PDF

De Parabool

Als kleine nuchtere organisatie voelen wij ons al jaren thuis in Salland. Om ons heen zien wij de zorg verzakelijken. Grote fusies, papierstapels, bureaucratisering, loketten. Bij De Parabool willen wij willen vooral onszelf blijven: een organisatie waar de mens centraal staat. Waar je als individuele medewerker wordt gezien en het beste van jezelf kunt laten zien.

Meer over De Parabool