Begeleider wonen - Erve Nienenhoek in Den Ham
Ambiq

Functieomschrijving

Als begeleider wonen bij Ambiq Volwassenenzorg werk jij met (jong)volwassenen met een lichtverstandelijke beperking en/of bijkomende gedrags- of psychiatrische problematiek. Voor onze cliënten is het moeilijk om zelfstandig te wonen. Daarom bieden wij hen een plek, waar zij zichzelf thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Samen met je collega’s probeer je het maximale uit de cliënten te halen. Jullie bieden zorg en begeleiding met als doel stabilisatie van de bewoner in zijn omgeving tot stand brengen en het gevoel van eigenwaarde van de bewoners te vergroten. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de bewoners prettig kunnen wonen op de locatie en zich gestimuleerd weten om zelf goede keuzes te maken in het dagelijks leven. Kortom, enorm waardevol werk 

Over de locatie 
Op dit moment zijn wij op zoek naar een begeleider voor op onze locatie Erve Nienenhoek 4 in Den Ham. Erve Nienenhoek bestaat sinds 2010 en is een woonvorm waar 24-uurs-zorg geleverd wordt aan maximaal 23 bewoners met een matig tot licht verstandelijke beperking, van wie een aantal met een combinatie van psychiatrische en verslavingsproblematiek. Er wonen zowel mannelijke als vrouwelijke bewoners in de leeftijd van 20 tot 84 jaar, van wie de meeste tussen de 30 en 50 jaar. Naast de drie leefeenheden in de boerderij, geschikt voor vijf tot zeven bewoners per leefeenheid, hebben we vier appartementen op het terrein. Op Erve Nienenhoek is er ook mogelijkheid om dagbesteding te bieden op eigen terrein. De dagbestedingsmogelijkheden bestaan uit; houtbewerking, onderhoud omgeving, onderhoud van groen, verzorging van dieren, onderhoud aan fietsen en auto’s en schilderen en tekenen. Sommige bewoners volgen dagbesteding op een andere locatie. Dit wordt per individu bepaald. Soms kan een activiteit ergens anders belangrijk zijn voor het leven van een bewoner, terwijl in een ander geval de wereld juist zo klein mogelijk zou moeten zijn. 

Wij zijn op zoek naar: 
Een fijne collega voor 16-32 uur in de week. Met jou als toevoeging aan ons team zijn wij nog sterker in wat we doen. Jij zet jouw kwaliteiten in op de plek waar het er echt toe doet. Je straalt rust uit en je hebt humor. Je stelt je proactief op om cliënten te motiveren en te stimuleren. Je bent daarnaast een echte teamplayer, want dit werk doe je niet alleen. Je werkt namelijk samen met de gedragswetenschapper om begeleidingsplannen op te stellen en dit vertaal je naar het team. Tot slot ben je vaardig met werkzaamheden op de computer.  

Heb je interesse, reageer dan direct op deze mooie functie.  

Om een beeld te krijgen van de groepen, kun je het onderstaande filmpje bekijken. 

Liever eerst een kop koffiedrinken? 
Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd naar de mogelijkheden als begeleider wonen bij Ambiq? Kom dan eerst een keer een kop koffiedrinken, dan vertellen we je meer over de functie en beantwoorden we je vragen. Maak een afspraak met Karel Jonker (clustermanager). Hij is bereikbaar via het algemene nummer van Ambiq: 088-7776000. 

Functie eisen

  • Beschikken over een beroepsgericht hbo-diploma (spw, pedagogiek), óf een afgeronde mbo-opleiding (spw, saw-4) met enige jaren ervaring. 
  • Ervaring met zorg en begeleiding van mensen met verstandelijke beperking, gedragsproblematiek (LVG, SGLVG). 
  • Ervaring op het gebied van werken met mensen met verslavingsproblematiek. 
  • Ervaring met het schrijven van en werken met werkdoelen voor de bewoners 
  • Meerdere begeleidingsstijlen kunnen hanteren en toepassen, want geen cliënt is hetzelfde.  
  • Reflecteren op eigen handelen. Hierdoor kun jij groeien, maar wordt het team ook sterker.  
  • Gewend zijn te overleggen en open te communiceren met collega's. 
  • Overstijgend en methodisch kunnen denken en handelen. 
  • Een positieve instelling hebben en denken vanuit mogelijkheden en oplossingen. 

Inschaling

Wat je krijgt  

Aandacht voor jou  
We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Binnen Ambiq heb jij je eigen ontwikkeling zelf in de hand. We bieden een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, BHV, oplossingsgericht- en systeemgericht werken en weerbaarheid en bejegening. Ook hebben we een eigen online opleidingsplatform: WIJZER - online leren. WIJZER bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden, kritisch denken en zelfs verschillende talen. Medewerkers van Ambiq zijn vrij om hier gebruik van te maken. 

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket  
De CAO gehandicaptenzorg is van toepassing. Als professional word je ingeschaald in schaal 40. 

Ook word je deelnemer van het pensioenfonds PFZW. Na een jaar kun je gebruik maken van ons uitruilsysteem zodat je financieel voordelig een fiets, computer of telefoon en sportbenodigdheden kunt aankopen. 

Een warm welkom 
Nieuwe collega’s krijgen een warm welkom, zodat jij je zo goed en zo snel mogelijk bij ons thuis voelt. We helpen en ondersteunen elkaar in ons werk waar nodig. We hebben een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat. 

Arbeidsovereenkomst 
We zoeken een collega die ons team wonen voor 16-32 uur per week komt versterken. 

Bijzonderheden

Over Ambiq 

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorg- en behandelvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving.  
Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. 

Een referentiecheck en het kunnen overhandigen van een VOG is onderdeel van de procedure. 

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Ambiq heeft ook in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen. Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap. We gaan dan ook regelmatig in gesprek met onze medewerkers om te kijken hoe wij ons als werkgever kunnen blijven ontwikkelen, zodat we goed samen kunnen blijven werken. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Erve Nienenhoek 4 in Den Ham
Postcode 7683SC
Stad Den Ham
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 16
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Karel Jonker (clustermanager a.i.) via tel.: 088 - 777 60 00. Meer informatie over Ambiq vindt u via www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 15-03-2023
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-05-2023
Nummer 114486
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq