Begeleider Wonen 19,8 uur per week op Frater Leonardistraat 2 per 1 maart 2020 (extra uren mogelijk in verband met ouderschapsverlof)
Elver

Functieomschrijving

Waar ga je werken?

Wij zijn een jongeren begeleidingsgroep van 5 cliënten, in de leeftijd van 17-23 jaar oud. Ook komen er afwisselend 2 cliënten in het weekend logeren van 14 jaar oud. Frater Leonardi 2 is een buitenlocatie in Didam. Onze cliënten gaan naar de dagbesteding en naar VSO de Ziep. Wij verzorgen zelf het vervoer van één cliënt van en naar de dagbesteding. Onze cliënten vragen naast de ondersteuning van zorg een duidelijk en voorspelbaar dagprogramma. Ontwikkeling staat centraal binnen onze groep, zo werken wij aan bijvoorbeeld zindelijkheidstraining en communicatie.

Wij vinden het belangrijk dat de cliënten aansluiten bij ‘het gewone leven’. Daarom koken wij zelf met onze cliënten en helpen zij ook mee met het doen van de boodschappen. We gaan graag naar de activiteiten die in Didam worden georganiseerd zoals de wandelvierdaagse.

’s Avonds en in het weekend gaan wij regelmatig op pad met onze duofiets en maken wij gebruik van de gymzaal en snoezelruimte die wij delen met VSO de Ziep. Cliënten krijgen vaak doordeweeks bezoek van ouders en in het weekend gaan zij naar huis, de een voor een dagje een ander blijft ook bij ouders slapen. Bij Frater Leonardi 2 werken wij altijd in de driehoek. Ouders zijn erg betrokken bij de zorg rondom hun kind en komen regelmatig langs of halen hun kind op.

Daarnaast werken wij nauw samen met onze buren van Frater Leonardi 4.

Waarom bij Frater Leonardi 2 werken?

Wij zijn een jong team dat open staat voor nieuwe ideeën en wij zijn altijd bezig met onszelf verder te ontwikkelen. Er wordt goed gekeken naar elkaars kwaliteiten en de verdeling van de taken gebeurd ieder jaar in goed overleg. Gezelligheid en humor vinden wij in ons werk belangrijk er heerst bij ons dan ook een huiselijke sfeer.

Wat ga je doen?

Nu wil je natuurlijk wel weten wat er van je verwacht wordt tijdens jouw dienst op Frater Leonardi 2. Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor onze groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond-, slaap en weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Frater Leonardi wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega’s. Daarnaast werken wij zoals hierboven aangegeven vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega’s invulling geeft aan de dag.

Functie eisen

Wat vragen wij van jou?

 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep en kennis heeft van autisme.
 • Het is een pré dat je een rijbewijs hebt, omdat wij onze cliënten zelf van en naar dagbesteding brengen. Daarnaast gaan wij regelmatig met onze cliënten op pad.
 • Dat je ontwikkelingsgericht werkt en denkt.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op niveau 4 of 5. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Verzorgende IG, Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Het is natuurlijk fijn dat jij veel mee kan brengen, maar wij bieden jou graag het volgende:

 • Je werkt 19,8 uur per week. Vanwege ouderschapsverlof is dit uit te breiden tot 28,8 uur per week.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, maar als het van beiden kant goed bevalt dan zetten wij deze graag om naar onbepaalde tijd.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33%).
 • Wij bieden verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden denk hierbij bijvoorbeeld aan een fietsplan, maar ook een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert.
 • Als begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.800,- en € 2.675,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.

  Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Bijzonderheden

Vervolg?

Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega’s van Frater Leonardistraat 2 via fraterleonardistraat2@elver.nl of 0316294716.

Je hebt tot 17 december de tijd om te reageren op deze vacature.

Zodra jij gesolliciteerd hebt nemen wij contact met je op over de vervolgprocedure.

*Meelopen op de woning is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Frater Leonardistraat Didam
Postcode 6941 CL
Stad Didam
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij collega’s van Frater Leonardistraat 2 via fraterleonardistraat2@elver.nl of 0316294716
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 03-12-2019
Reageer voor 17-12-2019
Ingangsdatum 01-03-2020
Nummer 49929
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver