Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Samen, dichtbij en deskundig
Zo ondersteunen we het leven van onze cliënten. 24 uur per dag, een leven lang. Ondersteuning die zij nodig hebben vanwege een verstandelijke beperking. Bij elke bezigheid, in elke levensfase, voor een waardig leven.

Hoe die ondersteuning eruit ziet verschilt natuurlijk per cliënt. Een groep cliënten met een ernstig meervoudige beperking heeft jou nodig voor veiligheid, geborgenheid en nabijheid én de nodige zorg. Door klein te kijken leer je de signalen op te merken die hun ondersteuningsbehoefte laten zien.
Cliënten met een licht verstandelijke beperking begeleid je vooral in het ervaren van het normale leven. En dat gaat met vallen en op staan. Je komt voor uiteenlopende uitdagingen te staan en daarbij is het belangrijk dat je grenzen stelt en rust kunt bieden in gespannen situaties.

Dit alles doen we samen. We leren en groeien, we durven fouten te maken en elkaar op een goede manier aan te spreken. We kijken heel goed naar cliënten en nog beter naar onszelf. We geven elkaar ruimte om anders te denken. We zijn er voor elkaar, we vertrouwen op elkaar.

We bieden je een uitdaging met veel ontwikkelmogelijkheden, zowel beroepsinhoudelijk als voor jou persoonlijk. Je krijgt met je collega’s regelruimte om dingen op te pakken en je kunt je verdiepen in taken die bij zelforganisatie horen. We ondersteunen je bijvoorbeeld met scholing op maat, zodat je goed aan de slag gaat en blijft. Maar ook door coaching en teamondersteuning van collega’s en vakdeskundigen blijf je jezelf ontwikkelen.

Wat laat jij zien?
Passie voor je werk en hart voor de cliënten, dat vinden we het allerbelangrijkst. En natuurlijk komen daar competenties als zelfreflectie, ondernemerschap en het geven van feedback bij maar we gaan ervan uit dat je dit in praktijk laat zien of gaat ontwikkelen. Om direct aan de slag te kunnen is een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3 vereist.

Wat kun je van ons verwachten?
Een aanstelling voor de duur van minimaal 12 maanden. Aansluitend behoort een vast contract tot de mogelijkheden.
Salaris: min. € 1.800 / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
Het meerkeuzesysteem: kies zelf je arbeidsvoorwaarden via het meerkeuzesysteem, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.
Mooi werk: De Twentse Zorgcentra werkt volgens STERK (Samen Toewerken naar Eigen Regie en Kracht). Ook jij krijgt de ruimte om zelfstandig uitvoering te geven aan je activiteiten, taken en verantwoordelijkheden. Je krijgt de kans om je eigen rol te vervullen en bent direct van toegevoegde waarde voor de cliënten. Jij bent nodig voor hen.  

Hoe nu verder?
We gaan graag het gesprek met je aan; of je nu op zoek bent naar een zorgintensieve of een gedragsintensieve groep of alles daar tussenin. Klik op de button en solliciteer door je cv te sturen. Een brief mag natuurlijk wel maar hoeft niet. Op korte termijn ontvang je een uitnodiging voor een gesprek.

In dit gesprek kijken we naar je talenten en voorkeuren en dit is het vertrekpunt in de procedure die volgt: we gaan op zoek naar de juiste match tussen jou en één van de groepen in Enschede, Losser of Hengelo. Tot slot volgt een klikgesprek en meeloopmoment op de groep.

Reacties worden twee keer in de week gecheckt. Een reactie en uitnodiging volgt op korte termijn na jouw sollicitatie.
Liever eerst persoonlijk contact? Bel, mail of app gerust. Je vindt onze contactgegevens onderaan deze pagina.

Type Werkplein
Intern nummer 19.436
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 14
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij De afdeling Recruitment: 088-4304320
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Verpleegkundige 4/6
Verpleegkundige niveau 4
Verpleegkundige niveau 6
Verzorgende IG
Publicatiedatum 06-12-2019
Ingangsdatum Per direct
Reageer voor 23-01-2020
Nummer 50031
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra