Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Voel jij je als een vis in het water binnen een belevingsgerichte en intensieve zorgomgeving en zorg jij voor een warm contact waarin sfeer en geborgenheid voorop staan? Dan kan jij binnen Amelinklaan 24 van betekenis zijn. 

Amelinklaan 24 biedt het thuis aan 13 cliënten in de leeftijd van 43 tot 68 jaar, variërend van licht, matig tot ernstig verstandelijk beperkt, met daarbij een wisselende zorgvraag. Van betekenis zijn in het dagelijks leven, dat is waar het om gaat. Intensieve zorg, sfeer en een warm contact waarin je dichtbij de cliënt staat zijn hierin sleutelwoorden. Passend bij de leeftijd komen problematieken als dementie en slechtziendheid voor. De mate van zelfredzaamheid bij de ADL verschilt van ondersteuning tot overname. In de groep ligt de nadruk op belevingsgerichte zorg. Het is belangrijk dat je de aansluiting vindt bij de cliënt, ook, of misschien wel juist wanneer sprake is van geestelijke of lichamelijke achteruitgang. Naast de begeleiding in de groep bied je ook 1-op-1-begeleiding aan een cliënt die in een appartement naast de groep woont. Als begeleider is het hierin vooral van belang dat je het lijntje houdt vanuit rust en nabijheid.   
Communicatie verloopt bij sommige cliënten verbaal, bij anderen gaat dit voornamelijk non-verbaal. Dit gebeurt door middel van gebaren, verwijzers en lichamelijk contact. Bij een aantal cliënten beperkt interactie zich tot de groepsleiding, anderen nemen initiatief tot het maken van contact met groepsgenoten. Veiligheid en geborgenheid zijn basisvoorwaarden in de groep. Samen dragen we zorg voor een veilige sfeer waarin eenieder de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. 

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3
  • Flexibele inzetbaarheid

Wat krijg jij van ons?

  • ​Een afwisselende baan met voldoende uitdaging in een prettig team met een open cultuur van gemiddeld 18 tot 20 uur per week. De precieze uren worden met jou afgestemd. 
  • Een aanbod op maat als het gaat om de afwisseling tussen de 1 op 1 begeleiding en het groepswerken. We horen graag waar jouw voorkeur naar uit gaat. 
  • De mogelijkheid om veel te leren binnen een gespecialiseerde ouderengroep;
  • Een salaris van min. € 2.110,- / € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

 

Contact 
Bij vragen kan je contact opnemen met Amelinklaan 24 en vragen naar Dorien Riesthuis (persoonlijk begeleider): 088-4305025. 

Procedure 
Je kan reageren tot en met 19 mei 2022. De gesprekken vinden plaats op 25 mei.

Voorrang 
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang. 

Type Werkplein
Intern nummer 22.118
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Amelinklaan 24
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 18
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 09-05-2022
Reageer voor 20-05-2022
Nummer 110731
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra