Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Sta jij stevig in je schoenen en ben je op zoek naar een diverse werkplek waarbij je zowel binnen het wonen als de dagbesteding van meerwaarde kan zijn? Dan hopen wij jou te ontmoeten.

Binnen Bouwhuislaan 8 wonen 8 cliënten met een ernstig verstandelijke beperking, waarvan één client met een matige verstandelijke beperking. De ontwikkelingsleeftijd ligt tussen de 0 en 36 maanden. Bij alle cliënten komt gedragsproblematiek voor en bij een aantal hechtingproblematiek. Dit zich kan uiten in agressie, automutilatie en weglopen. Drie cliënten in deze groep vragen individuele begeleiding gezien de complexiteit van de ondersteuningsvraag. Dit vraagt van jou als begeleider dat je er kan staan wanneer de situatie hierom vraagt. Naast kennis en ervaring is het belangrijk dat je je in elke situatie kan inleven en vanuit rust het lijntje met de cliënt weet te behouden. Ook proberen we om gezamenlijke groepsactiviteiten te ondernemen, zoals wandelen, koffie drinken en woonkamer activiteiten. 

Vanuit de groep wordt dagbesteding aangeboden aan 3 cliënten en nog 3 externe cliënten. Dit gebeurt bij dagbestedingslocatie de Appelboom op ‘t Bouwhuis. In deze begeleiding observeer je scherp de alertheid van de cliënt en handel je waar mogelijk preventief om verdere spanningen te voorkomen. Soms lukt dit niet en komt moeilijk verstaanbaar gedrag en bijkomende agressie voor, zowel verbaal als fysiek.

Wat verwachten we van een begeleider?
Cliënten zoeken zekerheid en veiligheid van jou als begeleider. Het is van belang dat je hierin duidelijk bent en (je) grenzen aangeeft. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af waarin je in elk nieuw moment de behoefte van de cliënt meeneemt. Iedere cliënt heeft een eigen handleiding en benaderingswijze, aan jou de uitdaging om samen met je collega’s elke keer de beste aansluiting te vinden. Het moeilijk verstaanbare gedrag vraagt van jou een onderzoekende houding. Je kan inschatten wanneer nabijheid van belang is, maar ook wanneer afstand de vraag is. Jouw grenzen staan hierin centraal waarin je altijd back-up mag verwachten van jouw collega’s. Dit verwachten we uiteraard ook van jou. Net als een kritische houding en een flinke dosis gezelligheid en je reflecteert vanzelfsprekend op je eigen handelen en bent ook kritisch richting je collega’s.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde agogische opleiding op minimaal niveau 4.
  • Je hebt relevante ervaring in het begeleiden van mensen met verstandelijke beperking en affiniteit met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Wat krijg jij van ons?

  • Een uitdagende en afwisselende baan in een hecht team voor minimaal 24 en maximaal 32 uur per week. De precieze uren stemmen we graag met jou af
  • Een veilig werkklimaat waarin er ruimte is om te leren en je te ontwikkelen (denk aan de scholingen: Omgaan met agressie; slikken en verslikken; BHV; Heijkoop etc)
  • Een salaris van min. € 2.236,- / max. € 3.154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een contract voor onbepaalde tijd met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.

Liever eerst meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bouwhuislaan 8 op telefoonnummer: 088 – 430 5155. 

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Type Werkplein
Intern nummer 22.004
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Bouwhuislaan 8
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Verpleegkundige
Publicatiedatum 23-06-2022
Reageer voor 07-07-2022
Nummer 111964
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra