Begeleider Wonen (ernstig verstandelijke beperking)
Frion

Functieomschrijving

Heb jij een zorg gerelateerde mbo-4 opleiding? Heb je zin in een uitdagende en afwisselende baan? Wil jij alle ruimte voor jouw kwaliteiten en deskundigheid? Zie jij altijd mogelijkheden en kansen, juist als iedereen zegt dat het niet kan? Dan is dit je kans! 

Over Frion
Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassenen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locaties. Er werken meer dan 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

Over de functie en de doelgroep
Als begeleider evb werk je op verschillende woon- en/of werklocaties met mensen met een ernstig verstandelijke beperking. De cliënten hebben over het algemeen een ontwikkelingsleeftijd tot ongeveer vier jaar. Vaak is er een combinatie met verschillende syndromen en/of neurologische problematiek zoals epilepsie. Dit maakt deze cliënten kwetsbaar en vatbaar voor gezondheidsrisico’s. Cliënten met een ernstig verstandelijke beperking kunnen vaak niet praten en communiceren vooral non-verbaal.

Functie eisen

Dit ben jij
Als begeleider evb in de flexpool, ga jij actief het contact aan met de cliënt en weet je snel wat de zorgvraag van de cliënt is. Je bouwt aan een vertrouwensrelatie waarbij onvoorwaardelijke ondersteuning centraal staat.

Je kunt je goed inleven in de ander. Je bent geduldig en sensitief. Je hebt oog voor detail waardoor jij de kleinste veranderingen in het gedrag ziet. Via non-verbale communicatie weet jij welke ondersteuningsbehoefte de cliënt heeft. Je hebt een proactieve houding waardoor de ondersteuningsbehoefte omgezet wordt naar een actie. Je ondersteunt graag de cliënt bij de dagelijks lichamelijke verzorging.

Je biedt structuur, rust en voorspelbaarheid waardoor de cliënt het gevoel van basisveiligheid ervaart. Je weet een fijne, gemoedelijke sfeer te creëren. Vanuit deze basis, houd je de zelfredzaamheid van de cliënt zoveel mogelijk in stand.

Je beheerst verschillende begeleidingsstijlen en kunt hier moeiteloos in schakelen. Hierdoor weet jij aan te sluiten op de belevingswereld van de cliënt.

Wat wij vragen

 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal mbo-4 afgerond.
 • Je bent bekwaam in het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen of bereid je hierin te ontwikkelen
 • Ervaring met de LACCS-methode is een pré.
 • Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe jij dit ook graag in de avonden en weekenden.

Inschaling

Wat wij bieden

 • Werken in een bijzondere organisatie waar alles draait om mensen met een verstandelijke beperking
 • Vrijheid om binnen je contractgrootte zelf je agenda in te delen
 • Samenwerken met specialisten op het gebied van cliëntzorg, bedrijfsvoering en teamontwikkeling
 • Een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 1898,- en maximaal € 2807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband.

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd?
Reageer dan via de knop ‘direct solliciteren’ op deze functie op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met ons Flexbureau via 038-7991047.

Goed om te weten

 • We vragen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voordat je bij ons komt werken
 • Afhankelijk van de functie, jouw ervaring en opleiding kan een assessment onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure
 • Frion doet, in afstemming met jou, een referentiecheck
Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Flexpool
Postcode 8021 ET
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 10-09-2019
Reageer voor 30-11-2019
Ingangsdatum 10-09-2019
Nummer 48200

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion