Begeleider Wonen
Frion

Functieomschrijving

Begeleider Wonen

Commissarislaan 35-5

25,2 uur (70%)

 

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassenen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locaties. Er werken 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

In de wijk Zwolle Zuid op locatie de Ijsselbolder staat de woning Commissarislaan 35 -5. Hier wonen 7 cliënten met een matig verstandelijke beperking elk in hun eigen studio. 2 dames en 5 heren in de leeftijd tussen 29 en 59 jaar. Een aantal cliënten gaat naar hun werk of dagbestedingslocatie, maar er zijn ook cliënten die wij dagbesteding op locatie bieden. De doelgroep is divers en dynamisch met bijkomende gedragsproblematiek, denk hierbij aan stoornissen binnen het autistisch spectrum en psychiatrische problematiek. Elke cliënt vraagt zijn eigen manier van begeleiden.  Alle cliënten hebben behoefte aan veiligheid en duidelijkheid van begeleiding. Wij werken volgens het begeleidingsmodel van Triple C. Onze cliënten is geïndiceerd voor ZZP 6 of 7.

Functie eisen

Door jouw passie en gedrevenheid ben jij de Begeleider Wonen die wij zoeken. Je voelt je professioneel betrokken en hebt hart voor het ondersteunen en begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Jij ziet het als een uitdaging om hen te bieden wat net dat stukje extra toevoegt!

Per individuele cliënt zie jij de unieke zorg- en begeleidingsvraag en hier handel je naar.

Jij neemt de zorgvraag serieus, zonder direct de zorg over te nemen. De wensen en mogelijkheden van de cliënt staan daarbij voorop. Jij durft verantwoordelijkheid te geven, passend bij wat de cliënt kan.

Jij weet het leven van de persoon met de verstandelijke beperking professioneel, respectvol en kwalitatief te ondersteunen. Jij biedt rust en veiligheid en daarmee een goede basis om optimaal te ontwikkelen. Je staat sterk in je schoenen en blijft rustig in onrustige omstandigheden. Jij kunt emotioneel neutraal reageren op situaties die stressvol zijn. Jij creëert hiermee een veilige en stabiele omgeving voor de persoon met de verstandelijke beperking. Ook schakel je snel van begeleidingsstijl tussen de verschillende cliënten.

Als lid van ons resultaatverantwoordelijke team neem jij graag initiatief, motiveer je en ben je ondernemend. Verder beschik jij over een kritische houding naar jezelf en collega’s. Je hebt een lerende houding en goede zelfreflectie. Jij kunt goed in een team samenwerken en werkt volgens afspraken.

  • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal MBO 4-niveau afgerond, ervaring als begeleider en het werken met moeilijk verstaanbaar gedrag.
  • Jij werkt vanuit de wensen en mogelijkheden van de persoon met de verstandelijke beperking en geeft hen eigen verantwoordelijkheid gericht op wat hij/zij kan.
  • Een uitdaging ga jij niet uit de weg en dit zie je als een kans om jezelf te ontplooien.
  • Omgaan met feedback en reflecteren op het eigen handelen zie jij als kans om je verder te ontwikkelen om nog betere zorg en ondersteuning te bieden.
  • Het werken in een resultaatverantwoordelijk team vraagt doorzettingsvermogen, lef, respectvolle omgang met elkaar en een kritische blik.
  • Door jouw affiniteit met de doelgroep biedt jij zorg op maat en doe jij dit ook graag in de avonden en weekenden.
  • Je hebt oog voor processen, en deelt verantwoordelijkheden om zo te komen tot een gezamenlijke en daadkrachtige besluitvorming.
  • Daarnaast kun jij methodisch werken en hanteer je gelijktijdig diverse processen. Door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat.

Inschaling

Je komt te werken in een bijzondere organisatie. Frion werkt met Resultaatverantwoordelijke teams, dus ook jij hebt regie in eigen hand. Wij bieden een boeiende functie in een dynamische, inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega’s.

De vacature is in eerste instantie voor de periode tot 1 september 2020 in verband met vervanging van een collega. Afhankelijk van omstandigheden bestaat de mogelijkheid op verlenging of een vaste aanstelling binnen dit team of een ander team binnen Frion.

Jouw salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- (FWG 40) afhankelijk van uren, opleiding en ervaring. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, daarna bestaat de mogelijkheid tot verlenging of een contract voor onbepaalde tijd.

Je krijgt bij ons de mogelijkheid je te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW en een flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Een voorwaarde voor het werken bij Frion is dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gerelateerd aan het dienstverband wordt overlegd. Daarnaast maakt een referentiecheck onderdeel uit van de procedure. 

Reageer dan via de ‘direct solliciteren’ button op www.medewerkerbijfrion.nl. Heb je vragen? Mail dan naar Ingrid Overgoor, iovergoor@frionzorg.nl Of bel rechtstreeks met de woongroep. Telefoonnummer: 038-4698120.

De gesprekken zullen plaats vinden in week 45

Bijzonderheden

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens geven wij geen toestemming om de vacature (automatisch) te plaatsen op externe vacaturesites.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Commissarislaan 35-5
Postcode 8016 BE
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 25.20
Uren tot 25.20
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 17-10-2019
Ingangsdatum 17-10-2019
Reageer voor 18-11-2019
Nummer 48973

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion