Begeleider Wonen
Frion

Functieomschrijving

Ben jij die positieve begeleider die samen met de cliënt vorm wil geven aan het dagelijks leven van de cliënt?

Op deze locatie kom je te werken

Aan de rand van de Zwolse wijk Berkum, ligt de Frion-locatie Prunuspark. Prunuspark bestaat uit 8 woonlocaties (met 6 cliënten per woonlocatie), 7 appartementen en een dagcentrum in Zwolle. Bij Prunuspark bieden wij intensieve begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking en bijkomende psychische en/of gedragsstoornissen. Wij ondersteunen bij de zelfzorg, wonen en vrijetijdsbesteding.

Op Prunuspark 35 3-4 wonen 12 volwassen cliënten (tijdelijk 11) in de leeftijd van 20 tot 44 jaar. De cliënten functioneren op verschillende niveaus en hebben allen een behoefte aan veiligheid en duidelijkheid door nabijheid van begeleiding, voorspelbaarheid en herkenbaarheid in het dagelijks leven. De meeste cliënten hebben daarbij een stoornis binnen het autisme spectrum. Er kan moeilijk gedrag voorkomen in de vorm van agressie, automutilatie of dranghandelingen. Het merendeel van onze cliënten is geïndiceerd voor ZZP6 of 7.

Hoe ziet de functie van Begeleider Wonen er uit?

Je ondersteunt de cliënten vanuit de specifieke visie en denkwijze Triple C. Je benadert de cliënten vanuit een positieve en ondersteunende houding. Structuur en duidelijkheid zijn erg belangrijk zonder hier rigide mee om te gaan, evenals voortdurend observeren van cliënten om adequaat te kunnen handelen. Je stemt de activiteiten af op de stemming van de cliënt om zo gericht met de cliënt te kunnen werken en hebt lef om daar in mee te bewegen.   Daarnaast is een prettige en gezellige sfeer belangrijk voor onze cliënten.

De begrippen cliënt centraal, vraagsturing en respectvolle bejegening zijn voor jou leidend in de ondersteuning naar cliënten. Je bent in staat kennis, inzicht en levenservaring te vertalen in pedagogisch, consequent en praktisch handelen. Onze doelgroep vraagt ook dat je kunt reflecteren op je eigen functioneren, goed samenwerkt in het team en agressie kunt hanteren. Je onderschrijft de visie van Frion en gebruikt de individuele ondersteuningsprogramma’s als basis voor je handelen. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en bent in staat om op een kritische wijze feedback te geven en te ontvangen. Binnen het team kan jij op een stimulerende werken met cliënten en collega’s

Functie eisen

Wat vragen wij?

 • Binnen het team kan jij op een stimulerende werken met cliënten en collega’s;
 • We zoeken iemand die een actieve rol in het team wil nemen en daar ook energie van krijgt en ook buiten het eigen team de samenwerking met bijvoorbeeld buurgroepen en dagbesteding actief opzoekt;
 • Onze doelgroep vraagt ook dat je kunt reflecteren op je eigen functioneren, goed samenwerkt in het team en agressie kunt hanteren;
 • Je hebt een zorg gerelateerde opleiding op minimaal MBO 4 niveau afgerond;
 • Je bent flexibel, door jouw affiniteit met de doelgroep bied jij zorg op maat en doe je dit ook graag in de avonden en weekenden.

Inschaling

Wat bieden wij?

 • Een team van enthousiaste collega’s die erg blij zullen zijn met jou als collega;
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40 (bij 36 uur);
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een contract voor een jaar met de intentie om die om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Flexibel arbeidsvoorwaardenpakket (met onder andere een fietsplan, fiscale uitruil reiskosten, korting op verzekeringen).

Bijzonderheden

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion heeft ruim 80 locaties en er werken meer dan 1000 professionals die ongeveer 1000 cliënten ondersteunen. Regie in eigen hand is waar het om draait in onze ondersteuning.

Lees meer over Frion…

 

Heb je vragen over de vacature?

Neem dan contact op met Marion Zoer (mzoer@frionzorg.nl) of Eva Santorisova (esantorisova@frionzorg.nl) telefoonnummer 038-4564914. 

Ben je geïnteresseerd?

Daar zijn we blij mee! Reageer via de ‘direct solliciteren’ button.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Prunuspark 3+4
Postcode 8024 BA
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 22
Uren tot 22
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 14-01-2020
Reageer voor 28-01-2020
Ingangsdatum 14-01-2020
Nummer 50668

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion