Begeleider Wonen
Frion

Functieomschrijving

Begeleider Wonen

Tukseweg

21,6 uur per week (60%)

 

In deze omgeving kom jij te werken

De woonlocatie Tukseweg biedt 24-uurs zorg aan 19 cliënten van 50+ met een matige tot licht verstandelijke beperking. De doelgroep is divers door de grote variatie in de zorgvragen  en in het niveau van functioneren. De ondersteuning omvat zowel begeleiding als verzorging, afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte van de cliënt. De afwisseling in de zorgvragen en de diversiteit van de doelgroep maakt het werken op de Tukseweg tot een uitdaging.

Het resultaatverantwoordelijke team (rvt) op de Tukseweg bestaat uit 18 vaste medewerkers en een aantal flex-medewerkers. Binnen het rvt bieden wij naast de reguliere begeleiding en zorg ook dagbesteding op locatie.

De woning is opgedeeld in twee verdiepingen. Er zijn dan ook 2 sub teams met elk 2 Persoonlijk ondersteuners, een aantal begeleiders en assisterend begeleiders

De benedenverdieping kenmerkt zich door cliënten die veelal op hun eigen appartement zijn en in één op één contacten worden ondersteunt waar nodig, zowel op het gebied van verzorging als begeleiding Op de bovenverdieping zijn de cliënten veel in de gezamenlijke woonkamer en is meer nabijheid en ondersteuning op het gebied van adl nodig.

Functie eisen

Dit ben jij

Jouw hart ligt bij het ondersteunen en begeleiden van mensen met een matige tot licht verstandelijke beperking. Je kunt je inleven in de belevingswereld van de cliënt en bent in staat structuur en duidelijkheid te bieden.

Je begrijpt de disbalans tussen verstandelijk en sociaal emotioneel functioneren van cliënten, wat tot overvraging kan leiden  en kan hier naar handelen. Jij kijkt naar de mogelijkheden en niet naar beperkingen. Je kan inspelen op groepsdynamica en weet de sfeer te bewaken. Hiermee weet jij een veilige en stabiele omgeving te creëren voor de cliënt met een matige tot licht verstandelijke beperking. Je bent in staat om samen te werken in een resultaatverantwoordelijk team.

 

Wat wij vragen

Je hebt minimaal een relevante opleiding MBO niveau 4 afgerond en hebt ervaring in de rol van begeleider wonen en hebt kennis en deskundigheid van de doelgroep. Je bent in staat overzicht te houden, lijnen uit te zetten en deze te bewaken in samenwerking met het team. Je voelt je professioneel betrokken, je neemt initiatief, bent besluitvaardig. Je beschikt over een kritische houding naar jezelf en je collega’s en samen ga je voor gedeelde verantwoordelijkheid. Je staat sterk in je schoenen, kan kaders scheppen en binnen deze kaders ruimte geven. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel als mondeling als schriftelijk onder anderen in ons elektronisch cliëntdossier. Je hebt een enthousiaste en positieve houding en kunt systematisch werken.   

Je kan samenwerken met de PO’er. Werkt samen aan plannen, weet doelen om te zetten tot werkplannen. Jij kunt de plannen bewaken en bijstellen waar nodig. Ook help je collega’s daar naar te handelen. Je kan goed observeren en gaat in gesprek met cliënt en/of diens vertegenwoordiger

Daarnaast heb je overstijgende taken als rooster, financiën etc.

Inschaling

Wat bieden wij

  • Werken in een bijzondere organisatie waar alles draait om mensen met een verstandelijke beperking;
  • Samenwerken met specialisten op het gebied van cliëntzorg, bedrijfsvoering en teamontwikkeling;
  • Een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao gehandicaptenzorg vastgesteld op minimaal € 1898,- en maximaal € 2807,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband;
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Ben je geïnteresseerd?

Reageer dan via www.medewerkerbijfrion.nl, niet via een externe website. Heb je vragen? Neem dan contact op met Peter Kool via pkool@frionzorg.nl of 0521-517825 

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Medewerkers vanuit Frion hebben voorrang in de procedure.

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Tukseweg
Postcode 8331 LC
Stad Steenwijk
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 05-11-2019
Reageer voor 19-11-2019
Ingangsdatum 06-11-2019
Nummer 49351
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion