2 begeleiders wonen locatie Erve Klein Leferink te Borne
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij een bevlogen en ervaren collega die graag bijdraagt aan de zelfstandigheid van de cliënt? En word jij geprikkeld door complexe zorgvragen? Dan gaan we graag met je in gesprek! 

Wat ga je doen? 

Als begeleider wonen begeleid je (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Het doel is om er samen met de cliënt voor te zorgen dat hun leven stabiel wordt/blijft en zo zelfstandig als mogelijk te kunnen leven. De volwassenen op de locatie hebben hulp nodig op bepaalde gebieden. Je helpt bijvoorbeeld om financiën op orde te brengen, te werken in de maatschappij of leert de client over persoonlijke hygiëne. Je draagt eraan bij de client het “ik mag er zijn” gevoel te geven.  

Je doet dit samen in een team van ongeveer 10 collega's, waarbij een deel van het team zorgdraagt voor dagbesteding en een deel van het team de woon- en behandelbegeleiding vormgeeft. Uiteindelijk is het wel een groot team, waarbij elke afdeling werkt in het belang van de bewoner. Ook het samenwerken met externe partners (Tactus, Mediant etc.) valt onder de taken. Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider, deze is de spin in het web voor deze contacten, maar ook degene die de (behandel)afspraken monitort in afstemming met de gedragswetenschapper. Multidisciplinair en korte lijnen zijn hierbij kernwoorden. Het leef, woon- en werkklimaat geven we met elkaar vorm op een mooie, landelijk gelegen boerderij, waarvan een deel nieuwbouw is, met alle faciliteiten van dien. In de komende periode is het de bedoeling dagbesteding uit te breiden met duurzame werkplekken en creatieve activiteiten daarin te verweven, daarnaast zal en ook een sport- en recreatieruimte ingericht worden.  

Functie eisen

Wat vragen wij? 

Jij bent betrokken, vakkundig en toekomstgericht.  Daarnaast beschik je over: 

 • Afgeronde beroepsgerichte mbo niveau 4 of hbo-opleiding. 
 • Specifieke kennis van en ervaring met de doelgroep en (ernstige) gedragsproblematiek, in combinatie met psychiatrische problematiek. 

 

 

Inschaling

Deze functie is ingedeeld in FWG 40.

FWG 40 is minimaal € 2.236, - en maximaal € 3.154, - bruto per maand op basis van 36 uur per week. De CAO gehandicaptenzorg heeft per 01-05-2023 een algemene loonstijging van 3,2%.  Daarbij komt er een extra trede in FWG 40 , waardoor het maximum van FWG 40 dan € 3.332,- bruto per maand is bij een 36-urige werkweek.

Bijzonderheden

Dit bieden wij 

 • Een uitdagende werkomgeving in een betrokken en professionele werksfeer. 
 • Uren in overleg. 
 • Een jaarcontract. Het uitgangspunt is dat we na één jaar samenwerking overgaan tot een vaste aanstelling. We zoeken naar collega’s die zich voor langere tijd aan ons willen verbinden.  
 • Salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 40. 
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en een uitruilsysteem, zodat je financieel voordeling een fiets, computer, telefoon of sportbenodigdheden kunt aankopen. 
 • Deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) 
 • Evt. Aanvullen apparatuur bij functie en gebruik van elektrische auto. 
 • Aandacht voor jou en je ontwikkeling: wij willen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en ondersteunen in je verdere ontwikkeling voor wat betreft kennis en kunde. 
 • Een warm welkom: we willen dat jij je zo goed en zo snel mogelijk thuis voelt bij ons.  

Belangrijk om te weten 

 • Onderdeel van de aanstellingsprocedure en voorwaarde voor indiensttreding, is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure. 
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid de voorkeur. 
 • Bijzonderheden over de functie/roostering/wel-niet in aanmerking komen, achtergrond etc.  

Over Ambiq 

Ambiq is specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen kan worden aangeboden in hun nabije omgeving. Ambiq heeft vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma. 

Als je bij Ambiq komt werken, dan werk je volgens de principes: 

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht 

Ambiq biedt medewerkers een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, oplossingsgericht en systeemgericht werken en via ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gesprekken schrijfvaardigheden en kritisch denken. Er zijn ook diverse mogelijkheden om jezelf verder te scholen. 

Kijk op onze website, Facebook of LinkedIn, onder “Werken bij Ambiq”  om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie: www.ambiq.nl. 

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerk mogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

 

Sollicitatieprocedure 

Ben jij net zo enthousiast als wij? Reageer dan door je motivatie en CV te uploaden.  

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Richard Belt (clustermanager) via 088-777 6000. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Type Werkplein
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Erve Klein Leferink - Bloksteegweg 1a in Borne
Postcode 7621 AB
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Richard Belt (clustermanager) telefoon 088-7776000
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 16-03-2023
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 03-04-2023
Nummer 117575
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq