BEGELEIDER WONEN locatie Erve Klein Leferink te Borne
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken een bevlogen, ervaren topper die geprikkeld wordt door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

Erve Klein Leferink is een landelijk gelegen buitenlocatie voor volwassenenzorg met negen appartementen en een activiteitengebouw. Ambiq biedt (jong)volwassenen met een lvb onder andere op deze locatie doorstroommogelijkheden op weg naar zo zelfstandig mogelijk leven. 

Ambiq in het kort 

Als je bij ons komt werken, dan werk je volgens de volgende principes: 

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht  

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.

Onze volwassenenzorg is vraaggericht. Het is zorg waarbij volwassenen op bepaalde gebieden hulp nodig hebben. We vangen volwassenen op en zorgen dat hun leven stabiel wordt/blijft. Ze leren bijvoorbeeld om financiën op orde te stellen, te werken in de maatschappij en ze leren over persoonlijke hygiëne. De dagbesteding is er om onze volwassenen hun mogelijkheden te laten inzien. Om ze een “ik mag er zijn”-gevoel te geven. Voor een zo zelfstandig mogelijk leven. 

Wil je nou écht ervaren hoe het er aan toe gaat bij onze volwassenenzorg? 

Functie eisen

 • Je beschikt over een beroepsgericht Hbo-diploma (Sph, Hbo-V, Hbo Pedagogiek), danwel een afgeronde Mbo Spw/Saw-4 opleiding met enige jaren ervaring;
 • Je hebt ervaring met zorg en begeleiding van mensen met verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblematiek (LVG, SGLVG) in combinatie met psychiatrische problematiek;
 • Je hebt een visie ontwikkeld omtrent dagbesteding en je bent in staat deze uit te dragen;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van en werken met werkdoelen voor de bewoners:
 • Je past je begeleidingsstijl aan aan de individuele behoeften van de bewoners;
 • Je reflecteert op eigen handelen;
 • Je overlegt en communiceert met collega’s;
 • Je kunt overstijgend, methodisch denken/handelen;
 • Je hebt een positieve instelling.

Je bent gericht op samenwerken en hebt interesse en ervaring in het begeleiden van onze doelgroep. Je rapporteert accuraat en signaleert mogelijke knelpunten en eventuele aanpassingen voor het behandelplan.

Ben jij: 

 • Betrokken 
 • Vakkundig 
 • Toekomstgericht 

Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Een referentiecheck en het kunnen overhandigen van een VOG is onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Inschaling

Wat je krijgt

Aandacht voor jou 
We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Je ontwikkeling heb je zelf in de hand. We bieden een doorlopend scholingsprogramma op het gebied van LVB-kennis, BHV, oplossingsgericht en systeemgericht werken en weerbaarheid en bejegening.          

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket 
CAO gehandicaptenzorg is van toepassing. Als professional word je ingeschaald in schaal 40.

Ook word je deelnemer van het pensioenfonds PFZW. Na een jaar kun je gebruik maken van ons uitruilsysteem zodat je financieel voordelig een fiets, computer of telefoon en sportbenodigdheden kunt aankopen.

Een warm welkom
Nieuwe collega’s krijgen een warm welkom, zodat jij je zo goed en zo snel mogelijk bij ons thuis voelt. We hebben een digitale inwerkpagina en je krijgt een inwerkprogramma op maat. 

Arbeidsovereenkomst
We zoeken een collega die ons team van begeleiders voor 12-32 uur per week komt versterken. Het betreft een tijdelijke vacature voor langdurige ziektevervanging.

Bijzonderheden

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan behandel- en zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in zijn/haar nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  Onze werkwijze is gebaseerd op oplossingsgericht, systeemgericht, competentiegericht en resultaatverantwoordelijk werken en LEAN.

Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Kijk ook eens op Facebook en LinkedIn onder "Werken bij Ambiq" om een indruk te krijgen van het werken bij onze organisatie. Of klik op deze link: https://www.youtube.com/user/CommunicatieAmbiq/videos

Ambiq heeft in 2021 het World class Work place keurmerkmogen ontvangen! Dit laat zien dat wij bovengemiddeld scoren op goed werkgeverschap en we proberen dit te behouden door in gesprek te gaan met medewerkers. 

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, locatie Erve Klein Leferink Bloksteegweg 1a in Borne
Postcode 7621AB
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 12
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, vervanging bij ziekte
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Wil je meer weten of deze functie? Neem dan contact op met Manon Noordink (clustermanager) via telefoonnummer 088 7776000. Zij vertelt je er graag meer over.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Eerst verantwoordelijke verzorgende
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 31-05-2021
Ingangsdatum Per direct
Reageer voor 14-06-2021
Nummer 68546
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq