Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Inspelen op de cliëntbehoefte door scherp te observeren binnen onze levendige groep. We verwelkomen jou graag binnen ons professionele en gezellige team.

Ledeboer 5 is een groep in beweging. Dat moet ook wel om elke dag weer goed in te kunnen spelen op de diverse cliëntvragen. Want alle 8 cliënten hebben hun eigen vraag, veel schakelen hoort er dus bij om elke keer weer optimaal aan te sluiten.

De groep kent een huiselijke sfeer. De leeftijd van de 8 cliënten is 50+. Allen functioneren op laag niveau. Er is sprake van een disharmonisch profiel wat van jou als begeleider vraagt goed in te kunnen schatten wat de cliënt op dat moment aankan. Het merendeel heeft een vorm van autisme en of een hechtingsprobleem wat zich mogelijk kan uiten in gedrag. Als begeleider vang jij de signalen op die leiden tot spanningsopbouw, hier speel jij vroegtijdig op in. Dit lukt natuurlijk niet altijd, maar ook op deze momenten ben jij er voor de cliënt. Een duidelijke, rustige en empathische houding waarin jij kan begrenzen helpt de cliënt weer een stapje verder.

Enkele cliënten zijn deels afhankelijk van jou in de ondersteuning of overname van ADL. Dit geeft een mooie combinatie van zorg en begeleiding waarbij de focus meer op de begeleiding ligt.
Een 4tal cliënten maakt gebruik van dagbesteding aan huis, waarin zij op verschillende manier worden geactiveerd. Dit wordt via een gestructureerd dagprogramma aangeboden. Jij past je tempo aan op de stemming van de cliënt.

Jij als begeleider op Ledeboer 5

Werkt volgens de opgestelde gedragsinterventieplannen (GIP’s). Hierbij wordt gedrag gesignaleerd en omgezet naar interventies die de cliënt helpen de dag op een positieve en ontspannen wijze te beleven. Je zet hierin de regie over het eigen leven centraal. Je zorgt voor nabijheid wat bijdraagt aan een veilig leefklimaat. Je hanteert de gemaakte afspraken en doet voorstellen ter verbetering wanneer je veranderingen of knelpunten ten aanzien van de zorg signaleert.

Je wordt onderdeel van een hecht en enthousiast team waarin eenieders kwaliteiten gewaardeerd worden. Wij staan positief in ons werk en zijn altijd gemotiveerd om nieuwe wegen in te slaan. Jij sluit hier met jouw gedrevenheid en kritische blik goed op aan.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Je bent bekend met de doelgroep en het de-escalerend werken en weet hier goed mee om te gaan.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 tot 28 uur per week, uren zijn in overleg (diensten van 7 uur). We zijn op zoek naar 3 begeleiders.
  • Een salaris van min. € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een eindejaarsuitkering van 8.33%.
  • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof en de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.
  • Een jaarcontract. Bij goed functioneren wordt deze na één jaar verlengd in vast.

Contact
Voor meer informatie neem je contact op met Ledeboer 5 via 088 430 5445.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure vanuit P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 21.305
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Ledeboer 5
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 06-01-2022
Reageer voor 20-01-2022
Nummer 106975
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra