Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Op Rondweg 32 wonen 6 cliënten in de leeftijd van 18 tot 63 jaar. De cliënten hebben een licht tot matig verstandelijke beperking. Doordat ze allemaal een wat hoger niveau hebben, zijn onze cliënten erg zelfredzaam. Ondersteuning in de ADL is hier dan ook niet van toepassing: we begeleiden en sturen aan. We bieden de bewoners structuur en duidelijkheid in een huiselijke omgeving, waarin we werken met de Triple-C en Geef Me De Vijf methodiek.

Het leuke aan deze groep is het snelle schakelen: op deze groep vind je uiteenlopende diagnostiek. Op het ene moment begeleid je een 18-jarige LVB-cliënt, die een opleiding op het ROC volgt en een bijbaantje heeft, op het ander moment begeleid je een oudere dame met epilepsie en psychiatrische klachten. Geen cliënt is hetzelfde, dus geen dag is hetzelfde. Het snel moeten schakelen is wat het werken op deze groep uitdagend, maar ook zo leuk maakt.

Door het bieden van nabijheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid bied je een veilig leefklimaat waarin de cliënt kan groeien. Natuurlijk gaat die groei niet altijd zonder slag of stoot. Bij alle cliënten komt gedragsproblematiek voor, dat zich kan uiten in agressie. Dan wel verbaal, dan wel fysiek. Dit kan je vaak wel op tijd zien aankomen, mits je de cliënten kent, en dat leren kennen kost tijd. Daarom vinden we het ontzettend belangrijk dat je tijd wil investeren in onze cliënten, om ze goed te leren kennen en hun vertrouwen te winnen. We zijn op zoek naar een collega die fysiek en mentaal veerkrachtig en flexibel is en die beschikt over reflectievermogen. Uiteraard is humor hierbij van belang, je weet situaties met een knipoog om te buigen.

We verwelkomen je graag in ons team van 9 professionals. De afgelopen maanden laten al onze cliënten een stijgende lijn in hun ontwikkeling zien, dat komt omdat ons team sterk staat. Om de kwaliteit van de zorg te kunnen blijven waarborgen, willen we ons team ophogen naar 10 collega’s. Ben jij de persoon die we zoeken?

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 4.
  • Ervaring met LVB.

Wij bieden

  • ​Een afwisselende baan van 24 tot 28 uur per week. Het exacte aantal uren stemmen we graag met je af.
  • Een salaris van min. € 2.025,- / max. € 2.993,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een jaarcontract, na 1 jaar zetten we bij goed functioneren je contract om naar vast.

Gesprekken
Je kan reageren tot uiterlijk 26 september 2021. De datum van de gesprekken worden later gedeeld.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 21.184
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 32
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Begeleider wonen
Publicatiedatum 14-09-2021
Reageer voor 26-09-2021
Nummer 71116
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra