Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Het gewone leven op een groep waar geen dag hetzelfde is

Samen met de cliënten werken we aan het gewone leven op Rondweg 32. We bieden structuur en duidelijkheid in een huiselijke omgeving waarbij cliënten zoveel mogelijk eigen regie hebben. De cliënten binnen deze woongroep hebben een licht tot matig verstandelijke beperking. Daarnaast is bij deze cliënten sprake van bijkomende gedragsproblematiek wat zich kan uiten in agressie. We vinden het belangrijk dat je fysiek en mentaal weerbaar bent maar willen je niet afschrikken want onze ervaring is ook dat deze situaties goed te begeleiden zijn. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om de cliënt te leren kennen en ons als collega’s betrekt in al je vragen want dan ga je de signalen herkennen en kun je er vaak op inspelen.

De dynamiek en interactie tussen cliënten levert mooie momenten op maar kan ook intens zijn. Humor is hierbij belangrijk, je weet situaties met een knipoog op te lossen. De groei van cliënten zit in kleine en grote dingen, of in kleine stapjes die onderdeel zijn van grote ontwikkelingen. Door het bieden van nabijheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid bied je een veilig klimaat waarin de cliënt kan groeien. Natuurlijk gaat die groei niet altijd zonder slag of stoot maar de stapjes die worden gezet maken je trots!

De functie

  • Je begeleidt de cliënt bij het vormgeven van de regie over zijn leven, verzorgende en/of verplegende activiteiten kunnen daar een onderdeel van zijn.
  • Je ondersteunt de persoonlijk begeleider wonen bij het opstellen van het persoonlijk ondersteuningsplan ‘Mijn Leven’.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring met een soortgelijke doelgroep.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24-32 uur per week. De definitieve uren stellen we in overleg met jou vast, voorafgaand aan indiensttreding.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging en uiteindelijk een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O. 

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 20.007
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 32
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Rondweg 32 via 088-4305595
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 06-02-2020
Reageer voor 02-03-2020
Nummer 51192
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra