Begeleider Deeltijdzorg Netwerk Kind & Gezin
De Twentse Zorgcentra

Warme zorg met nadruk op een huiselijke sfeer. Aansluitende activiteiten vanuit het échte contact. Dat zijn de uitgangspunten binnen de Logeeropvang voor alle kinderen en jongeren.

Binnen Rondweg 44 bieden we logeeropvang aan (veelal) kinderen die nog bij hun ouders wonen. De leeftijdsgrens ligt tussen 4 en 33 waarbij de nadruk ligt tussen 15 en 25 jaar. Zij komen 1 of meerdere weekenden (en vakanties) bij ons logeren. Op doordeweekse dagen is er ook logeeropvang en BSO mogelijk. De logeeropvang is vaak voor deze cliënten een mooie eerste stap naar het intramuraal wonen. En dat is zo bijzonder dat je jouw bijdrage kan leveren in dit gehele proces.

Rondweg 44 kent 4 verschillende groepen. Het bieden van een huiselijke sfeer is binnen al deze groepen van belang. Ze komen bij ons in de weekenden en vakantieperiode en (een enkele keer) doordeweeks. Allen zijn ze gebaat bij een belevingsgerichte zorg- en begeleiding. Het grootste deel van de cliënten kent een laag niveau waarbij de zorg- en begeleidingsvraag uiteenlopend zijn. Ieder vraagt van jou oprechte en warme aandacht, nabijheid waarbij je vanuit rust het contact aangaat.

Binnen groep A logeren kinderen met een ernstige (meervoudige) beperking. Er zijn mobiele cliënten, maar ook cliënten in een rolstoel. Zij zijn allen volledig afhankelijk van hulp bij de ADL. Maar je bent zeker niet alleen verzorgend bezig want ook de begeleidingsvraag staat centraal. Met jouw transparante manier van begeleiden biedt je nabijheid en begrens je waar nodig. Hierin is een ongedwongen sfeer met ruimte voor humor ook heel erg belangrijk.

Groep B daarentegen kent voornamelijk cliënten met een ernstige meervoudige beperking waarbij de focus vooral op de voorkomende ADL ligt. Je neemt hier echt de tijd voor het wassen en douchen waarin het contact met de cliënt centraal staat. Dit doet je met een belevingsgerichte insteek waardoor je van het badderen er een fijne activiteit voor de cliënt van maakt.

Ook Groep C is weer heel eigen. Cliënten zijn mobiel, het niveau is wat hoger (matig verstandelijk beperkt) wat weer een hele andere dynamiek geeft. Er is veel interactie. Uiteraard speel je hier op een leuke manier op in. Met jouw enthousiasme en creativiteit kan je de leukste spelletje bedenken waar de cliënten voor in zijn. Gedrag vertaal jij naar een hulpvraag waar je adequaat op in weet te spelen. Een stevige maar nuchtere houding sluit goed aan waarbij humor heel verfrissend kan werken.

Binnen de 4e groep, de zaterdagopvang, zijn cliënten mobiel, ook hier ligt het niveau iets hoger.

Sfeer en gezelligheid zijn vanzelfsprekend ook hier belangrijk. Activiteiten en een vertrouwd contact vormen een herkenbare structuur voor de cliënten. Erg fijn, want deze duidelijkheid hebben ze nodig. Wanneer dat even niet zo is kan er gedrag voorkomen. Met een voorspelbare en rustige begeleiding weet je dit in goede banen te leiden.

Wat maakt deze werkplek zo mooi en wat hebben we te bieden:

  • Enorme diversiteit want elke groep is anders. Wil jij op meerdere groepen werken, dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden. Ook de uren zijn bespreekbaar.
  • Een salaris van € 1.920,- / max. € 2.853,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een aanstelling tot oktober (wegens de drukke zomervakantieperiode), maar zeker met mogelijkheden tot verlenging. Ideaal voor als je na de vakantie weer naar school gaat!
  • Onregelmatigheidstoeslag. Je bent veelal in avonden en weekenden aan het werk, dat vraagt wat van jou maar wordt ook beloond met een toeslag. Dit kan oplopen tot een uurloon van maximaal €16,37 met daar bovenop tot 60% extra toeslag.
  • Plek en ruimte om activiteiten te ondernemen. Je kan hierbij denken aan wandelen en zwemmen maar ook activiteiten binnen de groep zoals nagels lakken en tutten. Aandacht staat hierin centraal waarin we graag jouw creativiteit en nieuwe ideeën terug zien.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Je bent flexibel ten aanzien van je inzetbaarheid.

Contact
Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met persoonlijk begeleider Femke Damhuis op 06-86847203.

Procedure
De gesprekken zullen plaatsvinden via videobellen. 

VOG 
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 21.136
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 44
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 10
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Publicatiedatum 10-06-2021
Reageer voor 21-06-2021
Nummer 68931
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra