Verzorgende of Verpleegkundige
De Twentse Zorgcentra

Binnen Rondweg 60 op de Losserhof wonen 7 cliënten in de leeftijd van 35 tot 72 jaar. De cliënten hebben allemaal een ernstig meervoudige beperking (EMB). Eén cliënt met NAH woont in een appartement direct aan de groep en hij gaat volledig mee met het ritme en dagprogramma van de groep. Drie cliënten zijn rolstoel gebonden, de rest is mobiel. Alle cliënten zijn voor de ADL volledig afhankelijk van de begeleiders, het bieden van deze warme zorg geeft jou dus energie! Ons doel is om de cliënt een goede dag te bieden in een veilig en fijn woon- en leefklimaat. Hoewel onze cliënten verbaal niet in staat zijn om te communiceren, zijn er wel mogelijkheden qua interactie: we dollen en klieren, we maken samen grapjes, zingen en drinken samen koffie met iets lekkers. Daarbij geven ze je kleine signalen: een glimlach, blik in de ogen over rustige lichaamshouding geeft aan dat de cliënt zich fijn en rustig voelt. Daar doen we het voor!

Een aantal cliënten gaan overdag naar dagbesteding en vier blijven er thuis. Hen bieden we dagbesteding aan huis. De dagbesteding is gericht op het zintuigelijke, denk aan wandelen, muziek, massage en snoezelen. Zo hebben we een waterbed en een snoezelbad. We nemen graag de tijd voor dit soort momenten.

Het leuke van deze doelgroep is, wanneer je de cliënten goed leert kennen. Je herkent hun typische gedrag en herkent wanneer ze tevreden zijn en wanneer ze iets van je nodig hebben (en je weet wat). Het kost even tijd, maar je leert signalen zien waardoor je de cliënten kunt helpen om de dag op een positieve en ontspannen wijze te beleven. Dat geluk in kleine dingen zit geldt zeker hier. Je kunt klein kijken.

Heb jij hart voor deze doelgroep? Wij verwelkomen jou met open armen in ons enthousiaste team, waarin we continu bezig zijn met ontwikkeling.

Wat breng jij mee?

  • Een afgeronde zorggerichte opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3. Bij voorkeur is dit een opleiding verzorgende of verpleegkundige. Ook als jij al een agogische vooropleiding hebt en je wil je laten omscholen tot verzorgende of verpleegkundige, zien we je reactie graag tegemoet. Samen onderzoeken we de mogelijkheden.

 Wat krijg jij van ons?

  • Een afwisselende baan van minimaal 16 tot 26 uur per week, uren zijn bespreekbaar.
  • Een salaris van min. € 2.110- / max. € 3.009,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg. 
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Een meeloopdienst om te kijken of dit de doelgroep voor jou is, doen we graag. 

Eerst meer informatie?
Voor meer informatie neem je contact op met Rondweg 60 op via 088 430 5970. Je mag ook een appje sturen naar onze recruiter, Romy, via 06-86863078.

 

 

Type Vacature
Intern nummer 22.099
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Rondweg 60
Postcode 7581 PW
Stad Losser
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 26
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Begeleider wonen
Verpleegkundige niveau 4
Verzorgende IG
Publicatiedatum 16-06-2022
Reageer voor 22-08-2022
Nummer 112955
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra