Begeleider Zwartsluis
Frion

Hoe ziet jouw toekomstige werkplek er uit?

In Zwartsluis heeft Frion twee woonlocaties en een dagbesteding waar jij zal komen te werken.

De ontmoeting is een mooi dag-, werk- en leercentrum. Hierin kunnen cliënten elkaar ontmoeten en activiteiten doen. Daarnaast is er een winkel waar de gemaakte spullen worden verkocht.

De locaties Fortresselaan en de Baanstraat bevinden zich in een appartementencomplex waar 24-uurs zorg geboden wordt aan tien cliënten. De cliënten hebben een licht verstandelijke beperking met bijkomende psychische problematiek zoals: anti sociaal gedrag, PTSS, seksueel grensoverschrijdend gedrag, psychotisch gedrag en middelengebruik. De leeftijd van de cliënten varieert van 20 tot 70 jaar.

Ook medische vraagstukken komen veel voor op de locatie. Bij iedere deur die je binnengaat heb je een andere manier van handelen en moet je inspringen op het niveau en de belevingswereld van de cliënt. De cliënten worden snel overvraagd en vragen daarin veel van de begeleiding. Dit maakt dat je constant schakelt in je begeleidingshouding, maar ook dat je stevig in je schoenen staat.

Onze cliënten vinden het belangrijk dat er open en eerlijk gecommuniceerd wordt, maar vooral ook dat je kan en mag zijn wie je bent. Door die open en eerlijke houding werk je als begeleider toe naar een gezonde ondersteuningsrelatie met de cliënt. Je bent doortastend en bezit het talent om je in de belevingswereld van de cliënt te verplaatsen en daarmee de boodschap achter het gedrag te achterhalen. Door dit talent maak je samen met de cliënt keuzes die in zijn/haar belang zijn.

Wat ga je doen?

Als begeleider zie jij de persoon áchter de beperking. Iedereen is anders wat maakt dat ook iedereen zo zijn eigen doelen heeft. Om aan deze doelen te kunnen werken, is het belangrijk dat de cliënt zich vertrouwd voelt in zijn of haar eigen omgeving. Door het bieden van rust en veiligheid draag jij jouw steentje hieraan bij.

Net als wij zitten ook onze cliënten niet altijd even lekker in hun vel. Juist deze momenten zie jij als een uitdaging en doe jij er alles aan om tóch die ene lach op zijn of haar gezicht te toveren. Jij bent degene die een helpende hand biedt bij zaken zoals het huishouden, de persoonlijke verzorging en het onderhouden van sociale contacten.

Samen met jouw collega’s zorg jij voor structuur en duidelijkheid wat maakt dat de cliënt de wereld om zich heen een stukje beter begrijpt. Hierbij maak jij gebruik van de oplossingsgerichte begeleidingsmethodiek welke erop is gericht de cliënt zoveel mogelijk eigen regie te laten ervaren én te behouden.

Samenwerken in de driehoek. Zoeken naar mogelijkheden. Doorgaan waar anderen stoppen. Dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Wat bieden wij?

 • Frion heeft voor onbepaalde tijd ruimte voor jou! Afhankelijk van jouw competenties en ervaringen zal de contractvorm hier op afgestemd worden;
 • Een salaris conform de cao Gehandicaptenzorg FWG 40, dit betekent een bruto maandsalaris tussen de € 2236 en € 3154 op basis van een 36-urige werkweek;
 • Hiernaast ontvang je 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
 • Een contract met vaste uren bespreekbaar tussen de 12 en 36 uur, waarvan in ieder geval 14 uur inzet op de locaties in Zwartsluis De overige uren ben je flexibel inzetbaar binnen Frion;
 • Frion is een lerende organisatie en biedt daarom een uitgebreid aanbod aan leuke opleidings- en leermogelijkheden (waaronder reguliere opleidingsroutes, interne methodiektrainingen, intervisies, leercafés en collegeavonden);
 • Een reiskostenvergoeding conform de cao gehandicaptenzorg, waarbij Frion afhankelijk van jouw reisafstand (woon-werk) een tijdelijke aanvulling biedt en een volledige vergoeding als je reist met het openbaar vervoer;
 • Een goede pensioenregeling via het pensioen Zorg en Welzijn.

Let op: Wanneer wij jou geschikt achten voor deze functie, willen wij jou z.s.m. uitnodigen voor een kennismaking met onze organisatie! Dit betekent dat de vacature zal sluiten zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Wat vragen wij?

 • Je hebt minimaal niveau 4 werk- en denkniveau;
 • Je handelt vanuit respect voor de cliënt, waarbij je goed kunt observeren, signaleren en reflecteren;
 • Je blijft jouw handelen afstemmen op de mogelijkheden van de cliënt;
 • Je bent gedreven en wilt jezelf blijven uitdagen door je continu te blijven ontwikkelen en eventuele aanvullende scholingen te volgen ten behoeve van jouw bekwaamheid;
 • Je staat stevig in je schoenen en leert continu van en met jouw collega's;
 • Je bent een teamplayer en open en eerlijke communicatie is kenmerkend voor jou;
 • Je bent flexibel en bereid om op feestdagen, in de avonden en weekenden te werken.

Over Frion

Frion biedt ondersteuning aan kinderen, volwassen en ouderen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking in de regio Noordwest Overijssel. Frion wil talent (h)erkennen, bijdragen aan een goed leven, zorgen voor mooi werk, en professionele ontwikkeling ondersteunen. Zowel voor cliënten als medewerkers. Bijna 1.000 cliënten maken op verschillende manieren gebruik van de ondersteuning van Frion. Denk hierbij aan logeren, buitenschoolse opvang, begeleiding in je eigen huis, in de klas, dagbesteding, werken en wonen bij Frion. Achter hen staan rond de 1000 professionals.

Lees meer over Frion…

Type Vacature
Organisatie Frion
Locatie Frion, locatie Fortresselaan 6-16 / 30-52
Postcode 8064 EE
Stad Zwartsluis
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst in overleg
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 23-01-2023
Reageer voor 07-04-2023
Ingangsdatum 23-01-2023
Nummer 117181
Doorsturen Bekijk PDF

Frion

Frion richt zich op een breed pakket aan zorg en dienstverlening ter ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.Het werkgebied van Frion is Zwolle en Noordwest-Overijssel. Naast een omvangrijk aanbod van wonen en dagbesteding in alle leeftijdsgroepen is er ondersteuning bij crisisopvang en ambulante zorg. In totaal maken circa 950 cliënten gebruik van deze diensten. Er werken 1050 medewerkers bij Frion. Frion heeft als missie: je eigen leven leven, samen met Frion je mogelijkheden en kansen benutten, ondernemen in mens en werk. Frion wil samen met de cliënt zijn mogelijkheden en kansen optimaal benutten in relatie tot de mogelijkheden van de organisatie. Dit betekent dat Frion keuzes biedt. Frion is een partner in zowel het wonen als werken van mensen met een verstandelijke beperking. Op beide gebieden gebeurt er veel. Frion onderneemt. Op website www.frionzorg.nl kunt u lezen wat Frion zoal doet en hoe Frion werkt.

Meer over Frion