Begeleiders Wonen / Het Palet / uren i.o.
Elver

Wat ga je doen?

Wij zijn een begeleiding intensieve groep waarbij je werkt met 5 vrouwelijke bewoners tussen de 54 en 65 jaar oud, zij hebben een ernstig tot zeer ernstig verstandelijke beperking. Bij deze doelgroep ligt de nadruk op het behouden van vaardigheden, het aanbieden van passende activiteiten en het creëren van een fijne sfeer. De activiteiten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit wandelen, snoezelen, samen muziek luisteren of een uitje met de bus.

Elke dag proberen we de bewoners te begeleiden met hun "gewone leven", met alle dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan koken: we koken in het weekend zelf, dit doen we samen, de een schilt de aardappels, de ander roert in de pan en weer een ander zit in de keuken te kijken naar wat er allemaal gebeurd. Zo doet iedereen mee. Dit doen we de hele dag door; met tafel dekken, tijdens het eten en ook met het afruimen en alles weer opruimen en afwassen. De bewoners rusten na een drukke week op de dagbesteding uit in het weekend of gaan lekker dansen bij de Danssoos.

Waarom hier werken?
Wij gaan uit van elkaars mogelijkheden en niet van elkaars beperkingen. Dit geldt niet alleen voor de bewoners, maar juist ook voor de collega's. Iedereen is uniek en mag er zijn. Ieder heeft zijn of haar sterke punten, die willen we juist benutten. En door elkaar aan te vullen ontstaat er een team: een kleurrijk Palet. Samen staan we voor de bewoners en voor elkaar.

Wat ga je doen?
Jouw begeleiding is gericht op het bieden van rust, duidelijkheid, voorspelbaarheid en veiligheid. Daarbij is het belangrijk dat jij een duidelijke en consequente benadering toepast als een bewoner moeilijk verstaanbaar gedrag vertoont. Wij werken vanuit Triple C. Dit betekent dat je als begeleider een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met je bewoner hebt. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuilgaat. Het ene moment kan de bewoner een activiteit bijna zelfstandig en een ander moment is er meer begeleiding bij nodig. Zo kan een bewoonster door haar gedrag de ene dag zelfstandig haar brood smeren (zij 90%, wij 10%) en de andere dag door spanning helpen we haar (zij 30%, wij 70%), we doen het samen (samen 100%).

Het "gewone leven" staat bij ons centraal en daarbij is een goede en heldere communicatie met onze bewoners een vereiste. Wij vinden het belangrijk om elke bewoner zoveel mogelijk regie over haar eigen leven te geven. Daarnaast heeft een van onze bewoners 1-op-1 begeleiding en waar het kan draait zij mee in de groep.

Wat vragen wij van jou?
  • Je bent samen verantwoordelijk voor de invulling van diensten in het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
  • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep.
  • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
  • Wij zijn op zoek naar meerdere begeleiders en stemmen graag in overleg jouw uren af. *Uren zijn in overleg met het Flexbureau aan te vullen tot 32 uur per week (wij leggen je graag uit hoe dit precies werkt).
  • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
  • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd).
  • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
  • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.920,- en € 2.853,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
  • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega's van Het Palet via hetpalet@elver.nl of 0314-696572.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.
*Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen.

Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

Meer info
Het Palet
0314-696572
hetpalet@elver.nl

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 27-08-2021
Reageer voor 01-10-2021
Nummer 70704

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver