Begeleiders Wonen / Linde 5 / 52,2 uur
Elver

Wat ga je doen?

Linde 5 is een gezellige en dynamische groep van momenteel 5 bewoners. De groep bestaat uit 4 vrouwen en 1 man in de leeftijd tussen 42 en 67 jaar. Het is een begeleiding intensieve groep, waarbij soms moeilijk verstaanbaar voorkomt. 1 bewoner bieden we op het moment een 1-op-1 begeleiding aan op zowel Wonen als Dagbesteding. Naast begeleiding vragen een aantal bewoners ook ondersteuning bij de verzorging. Het is een woongroep waar over het algemeen een levendige sfeer heerst, waarbij sociale interacties onderling, zowel positief als negatief een belangrijke rol spelen. Van hieruit kunnen ook spanningsvelden ontstaan. Het bieden van persoonlijke structuur is een van de meest essentiële zaken in de intensieve begeleiding naar de bewoners toe. Bij meerdere bewoners is er sprake van een stoornis in het autistisch spectrum, visuele beperking, ouder wordende en psychiatrische problematiek.

Waarom hier werken?
Wil jij iemand zijn waar de bewoners op kunnen bouwen? Iemand die hen helpt wanneer ze het nodig hebben, maar ook de zelfstandigheid van de bewoners bevorderd? Werk je daarnaast graag in een gezellig en enthousiast team dat uitdagingen niet uit de weg gaat? En die samen voor de beste zorg en begeleiding gaan? Ben jij iemand die stevig in de schoenen staat, om weet te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag, maar ook open staat voor het ontvangen van knuffels? Dan is Linde 5 echt een plek voor jou!

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag als Begeleider Wonen binnen een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega's verantwoordelijk bent voor jouw groep. Daarnaast ben je samen verantwoordelijk voor het verdelen van het dienstenpatroon: dag-, avond- en weekenddiensten. Doordat je samen met een team verantwoordelijk bent voor Linde 5 wordt het gewaardeerd als je zelfstandig kan werken en beslissingen durft te nemen. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking binnen het team is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf toe, maar ook naar jouw collega's. Daarnaast werken wij vanuit de driehoek, dit houdt in dat je samen met de bewoner, verwanten en collega's invulling geeft aan de dag.

Wij werken vanuit het Triple-C behandelmethode. Als begeleider ga je een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan met de bewoner. Niet het probleemgedrag is leidend, maar juist het tegemoetkomen aan de hulpvraag of onvervulde behoefte die onder dit gedrag schuil gaat.

Wat vragen wij van jou?
 • Zoals hierboven wordt aangegeven ben je samen verantwoordelijk voor het rooster, daarom is het fijn als jij je flexibel opstelt.
 • Jij bent een persoon die affiniteit heeft met onze doelgroep en kennis heeft van moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je kan inspelen op de behoeftes van de bewoners
 • Je staat stevig in je schoenen en deinst niet terug voor mogelijk fysieke agressie.
 • Een open en eerlijke houding naar bewoners, ouders/familie en collega's.
 • Goede communicatieve, motiverende en stimulerende eigenschappen en deze ook in de praktijk kunnen brengen.
 • Bij voorkeur heb je kennis en ervaring met intensieve begeleiding en moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma vanaf niveau 3. Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Pedagogiek.

Wat bieden wij jou?
 • Uren in overleg. We zullen de 52,2 uur verdelen over 2 personen.
 • Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining en medicatie- en epilepsiecursus.
 • Elver is een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden jou graag een contract aan voor onbepaalde tijd (2 maanden proeftijd). De vacature is ivm de meerzorg van een cliënt. wanneer deze eindigt, kijken we samen naar een vervolgplek.
 • Je krijgt een Chromebook van Elver die je zolang je bij Elver werkt voor werk en privé mag gebruiken.
 • Als Begeleider Wonen word jij op basis van jouw opleiding en ervaring ingeschaald in FWG 35 tussen de € 1.861,- en € 2.766,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Voor Elver is het van belang dat jij in het bezit bent van een VOG, deze vragen wij graag voor je aan.
Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Vervolg?
Herken jij jezelf hierin? Dan maken we graag kennis met jou! Wil je eerst antwoord op je vragen? Neem dan contact op met de collega's van Linde 5 via Linde5@elver.nl of 0314- 696985. Na 16.00 uur zijn wij goed te bereiken.

Je hebt tot donderdag 23 september 2021 de tijd om te reageren op deze vacature.

De selectiegesprekken vinden plaats op 6 of 7 oktober 2021.

Nadat jij gesolliciteerd hebt neemt HR contact met je op over de vervolgprocedure.
 • Meelopen binnen dit team is onderdeel van jouw sollicitatieprocedure met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen.
Wij zien graag jouw reactie tegemoet!

Meer info
Linde 5
Chantal Ankersmit
0622555402
Groep Linde 5
0314-696985
Linde5@elver.nl

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Nieuw-Wehl
Postcode 7031 HW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider wonen
Publicatiedatum 09-09-2021
Reageer voor 23-09-2021
Nummer 70977

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver