Begeleiders wonen
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan met zowel zorg als begeleiding binnen een stabiele omgeving. Draai jij daarnaast je hand niet om voor complexe zorgvragen, solliciteer dan nu!

Doelgroep:
Bouwhuislaan 4 biedt een thuis aan acht diverse cliënten in de leeftijd van 35 t/m 70 jaar met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Een aantal van hen krijgt individuele begeleiding, vanuit hun eigen appartement. Door het bieden van duidelijke en terugkerende dagprogramma’s proberen we de nodige rust en duidelijkheid te bieden. Gedurende de dag ben je vooral verbaal aan het begeleiden maar zorg je ook dat alles rondom de ADL in goede banen verloopt. Daarbij ondersteun je maar neem je ook waar nodig enkele handelingen over. Je voelt aan wanneer nabijheid belangrijk is, maar ook wanneer je afstand moet nemen.

Binnen de groep komt er complex en moeilijk verstaanbaar gedrag voor. Dementie, autisme en schizofrenie met bijbehorende angsten geeft vaak onbegrip van de omgeving. Dit vraagt om een geduldige maar ook empathische houding waarin de cliënt van je vraagt dat je hem onvoorwaardelijk blijft steunen. 

Daarbij is een geruststellende uitstraling en voorspelbare communicatie erg belangrijk.

Team:
Binnen het team richten wij ons op groei en ontwikkeling. Dit betekent dat we kritisch naar onszelf maar ook naar elkaar kijken. We streven hierin naar een open aanspreekcultuur waarin we continu willen verbeteren. Het doel hierin is het samen sterk staan om zo de eigen regie van de cliënten zo optimaal mogelijk neer te zetten.

Jij sluit hier met jouw kritische blik en grote verantwoordelijkheidsgevoel naadloos op aan. Daadkracht; een heldere communicatie en methodisch werken typeren jou. Reflecteren op jezelf en je collega’s is voor jou een dagelijkse noodzaak om met je collega’s in verbinding te blijven en te zorgen dat je met elkaar dezelfde visie uitdraagt.

Functie eisen

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Ervaring met zelforganisatie geeft de voorkeur met daarbij de bereidheid het oppakken van extra taken en verantwoordelijkheden.

Inschaling

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week. We zijn op zoek naar 2 begeleiders.
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Hier staan we als team gericht met elkaar bij stil.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Externe kandidaten krijgen een aanstelling voor de duur van 12 maanden, verlenging behoort tot de mogelijkheden. Interne kandidaten met een vast contract kunnen voor vast worden aangenomen. In andere gevallen krijg je een tijdelijk contract of tijdelijke urenophoging. 

Bijzonderheden

Gesprekken vinden plaats op dinsdag 26 maart.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Intern nummer 19.113
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Bouwhuislaan 4
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Bouwhuislaan 4 op telefoonnummer 088-4305145.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 12-03-2019
Reageer voor 21-03-2019
Nummer 44322
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra