Begeleider wonen
De Twentse Zorgcentra

Het team
Ben jij de begeleider met visie en houd je makkelijk het overzicht binnen een dynamische omgeving? Ben je assertief, zie je het werk liggen en schakel je makkelijk tussen de zorg- en begeleidingsvraag? Dan gaan wij graag met jou in gesprek.

Eikenlaan 3 is het thuis van 9 mannen en 2 vrouwen in de leeftijd van 39 tot 64 jaar met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. De woongroep is opgesplitst in 2 subgroepen waardoor je gericht op de zorg- en begeleidingsbehoefte van elk individu in kan gaan. Het is van belang dat je door de o.a. voorkomende psychiatrische problematiek, duidelijk en consequent bent naar de cliënten. Wordt de omgeving onduidelijk en ontstaat er onbegrip dan kan zich dit uiten in agressie. Het klinkt cliché maar als geen ander weet jij dat gemaakte afspraken een houvast zijn voor de cliënten. Het stuk voorspelbaarheid en de lijn in de begeleiding waar je met je collega’s voor zorgt maakt dat cliënten bij jou weten waar ze aan toe zijn. “De afwisseling in zorg en begeleiding” & “de lol die ik samen met cliënten heb” zijn uitspraken typerend voor het werken op Eikenlaan 3.

Jouw profiel:
Jij bent een spontaan en gedreven persoon. Naast het werken in een team ben je iemand die ook zelf verantwoordelijkheid pakt. Je ziet het werk liggen en komt vanuit observaties in actie. Je bent iemand die enthousiast is maar je begeleidt vanuit rust. Je bent gepassioneerd en ziet en weet wat de cliënten nodig hebben. Je pakt dingen snel op en vindt reflecteren vanzelfsprekend in je dagelijkse werkzaamheden. Met jouw sterke persoonlijkheid; visie; inzicht en open houding hopen we dat jij samen met ons wil bijdragen aan de beste zorg voor onze cliënten.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Heb je een diploma op gebied van sport, onderwijs, maatschappelijk werk of sociaal cultureel werk op minimaal kwalificatieniveau 4? Dan ben je meer dan welkom bij De Twentse Zorgcentra! Je start direct als volwaardig begeleider, daarnaast bieden wij je een leertraject waarin je binnen een jaar competenties verwerft die je nodig hebt in je dagelijkse werksituatie als begeleider.

Wij bieden

  • ​Een afwisselende baan van gemiddeld 24 uur per week.
  • Een leuke werkplek binnen een gezellig en leuk team met veel variatie in je werk.
  • Ruimte voor scholing en ontwikkeling.
  • Een salaris van min. € 1.800,- / max. € 2.675,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Bij aanstelling een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging en uiteindelijk een vaste aanstelling. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra kan je voor vast worden overgenomen.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

                                                                                                                                                                                     

Type Werkplein
Intern nummer 20.062
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Enschede, Eikenlaan 3
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Eikenlaan 3 op het telefoonnummer 088 – 430 5285.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 10-02-2020
Reageer voor 20-02-2020
Nummer 51276
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra