Beleidsadviseur Huisartsenzorg
Medrie

Functieomschrijving

Ben jij ondernemend, juridisch onderlegd, analytisch en heb je een grote affiniteit met de zorg? Dan is deze vacature interessant voor jou!

Binnen Medrie zijn wij op zoek naar een:

Beleidsadviseur (Huisartsenzorg)

32 uur per week

De huisartsenzorg is volop in beweging en kent mooie uitdagingen. Deze uitdagingen hebben ervoor gezorgd dat de functie van Beleidsadviseur binnen Medrie is ontstaan. Een nieuw in te richten functie, waar jij invulling aan kunt gaan geven!

De functie van Beleidsadviseur begeeft zich in een interessant en divers speelveld. Jouw functie is tweeledig, enerzijds kijk je vooruit en stippel je beleid uit, anderzijds adviseer je proactief over complexe zorgvraagstukken binnen Medrie.

Wat ga jij doen?
De vraagstukken waarmee je je bezig houdt kennen meestal een (groot) juridisch component. Je bent het aanspreekpunt voor juridische vragen en bent in staat om wet- en regelgeving te interpreteren, te vertalen naar de impact op Medrie en waar nodig uit te zetten naar specialisten. Als Beleidsadviseur Huisartsenzorg bewaak jij de compliance binnen Medrie en zorg jij voor passende uitvoering van de wet- en regelgeving binnen projecten zoals bijvoorbeeld:

 • Opzetten nieuwe praktijk(en): het vinden van praktijkopvolging is voor huisartsen een grote uitdaging. Onlangs hebben we vanuit Medrie daarom, samen met de huisartsengroep uit de regio en de zorgverzekeraar, een nieuwe praktijk geopend. Er liggen veel kansen om dit ook in andere regio's te doen;
 • Samenwerkingsverbanden: zorg wordt vaker georganiseerd door commerciële partijen. Deze partijen bouwen bijvoorbeeld luxe seniorencomplexen. De uitdaging voor de huisartsen ligt in het bieden en organiseren van de eerstelijns zorg, terwijl zij vaak al teveel patiënten hebben. Deze zorg bieden zij ook in de avonden, nachten en weekenden. Jij zoekt bijvoorbeeld uit, samen met onze huisartsen, wanneer samenwerken met deze partijen een verstandige keuze is.
 • Het Integraal Zorgakkoord: dit akkoord is afgelopen september gepubliceerd en heeft consequenties voor hoe de zorg georganiseerd is/wordt en heeft daarmee impact op het werk van huisartsen. Wat zijn de consequenties, welke mogelijkheden en risico’s levert dit op en hoe gaan we hier samen mee om? Vraagstukken als deze analyseer je en vertaal jij naar een advies, waarin je rekening houdt met verschillende perspectieven: wat betekent dit voor de huisartsen in de Medrie regio? Welke rol speelt Medrie hierin? Hoe kijkt de zorgverzekeraar naar deze ontwikkelingen? En de brancheorganisatie? Deze vraagstukken pak je vaak projectmatig en in samenwerking met collega’s op.

Om succesvol te zijn als Beleidsadviseur, heb je een sterk netwerk nodig, zowel binnen als buiten Medrie. Het stakeholderveld waarin je je begeeft bestaat o.a. uit de Medrie organisatie en de huisartsen in de regio's, maar ook uit de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), InEen en de zorgverzekeraar. Je bouwt actief aan relaties binnen en buiten Medrie en hebt een belangrijke verbindende rol.

Dit doe je natuurlijk samen met collega’s. Je werkt veel samen met de bestuurssecretaris, de manager financiën en de voorzitter Raad van Bestuur. Daarnaast werk je samen met (externe) juristen. Binnen Medrie ben je onderdeel van een gedreven team van professionals, binnen de afdeling Bestuursondersteuning, met verschillende aandachtsgebieden waaronder adviseurs innovatie, kwaliteit, communicatie, functionaris gegevensbescherming en klachtenfunctionarissen.

Functie eisen

Wat je in huis hebt?

 • Juridische stukken vertaal je naar begrijpelijke taal, het lezen van juridische stukken gaat je goed af;
 • Je bent een echte verbinder en netwerker en hebt een talent voor compliance- en stakeholdermanagement;
 • Voor het MT en de voorzitter Raad van Bestuur ben je een volwassen sparringpartner, je durft zaken op scherp te zetten;
 • Je bent ondernemend, tactisch, eerlijk en hebt lef;
 • Je bent in staat in complexe en meervoudige vraagstukken het overzicht te bewaren en hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden;
 • Je hebt een goede zelfreflectie en kent je valkuilen en talenten;
 • Jij ziet het als een uitdaging om de functie van Beleidsadviseur te positioneren binnen Medrie;
 • Jij hebt Hbo+ werk- en denkniveau (bijvoorbeeld Hbo Management Economie en Recht)
 • Je draagt graag bij aan het toekomstbestendig maken van de huisartsenzorg;

Inschaling

Dit bieden wij jou:

 • Deze nieuwe functie binnen Medrie geeft je de mogelijkheid om de functie zelf vorm te gaan geven. Het is een zelfstandige rol met veel verantwoordelijkheid en veel vrijheid;
 • Een uitdagende baan voor 32 uur per week met als standplaats ons kantoor in Zwolle;
 • Werken in een branche die volop in ontwikkeling is en waarin je het verschil kunt maken voor huisartsen in regio Flevoland, Zwolle en Hardenberg;
 • Een prima salaris passend bij jouw kennis en ervaring, binnen de CAO Huisartsenzorg. De functie is ingedeeld in schaal 9 (max. € 5.202,- o.b.v. 38 uur). Inschaling hangt af van de vaardigheden en kennis die je meebrengt. Ook kun je rekenen op een goede pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, 5 weken vakantie op fulltime basis (38 uur) en een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, 100% vergoeding OV.;
 • Daarnaast zorgen wij ervoor dat je vitaal aan het werk kunt door een modern thuiswerkbeleid en daarbij een thuiswerkpakket met telefoon en laptop, korting op jouw sportabonnement en (zorg)verzekering. Bij Medrie ben je verantwoordelijk voor je eigen loopbaan en krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.
 • Mogelijkheid tot een vaste aanstelling.

Bijzonderheden

Word jij onze nieuwe Beleidsadviseur?

Heb je belangstelling voor deze functie, dan kun je reageren via de knop “solliciteren”. Heb je vragen of wil je eerst meer weten over deze uitdagende functie? Dan kun je contact opnemen met Philip van Klaveren (Voorzitter Raad van Bestuur) op het telefoonnummer (06) 82 86 37 64 of plan een afspraak in voor een digitale kop koffie.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Wietske Nimberg (Corporate Recruiter) op het telefoonnummer (06) 229 467 27 of mail naar [email protected]

 

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

 

Maak kennis met Medrie

Medrie werkt voor huisartsen!

Ruim 200 medewerkers zetten zich dag en nacht in voor de huisartsenzorg in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle. Zodat onze 280 huisartsen en 600 waarnemers gewoon dokter kunnen zijn voor hun 600.000 patiënten.

Voor meer informatie over Medrie kijk op onze site www.medrie.nl

Type Vacature
Organisatie Medrie
Locatie Medrie in Zwolle
Postcode 8025BS
Stad Zwolle
Werkveld Huisartsenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Huisartsenzorg
Informatie verkrijgen bij Wietske Nimberg, Corporate Recruiter a.i. via (06) 229 467 27
Functie(s) Adviseur
Publicatiedatum 27-01-2023
Reageer voor 16-02-2023
Ingangsdatum 27-01-2023
Nummer 115371
Doorsturen Bekijk PDF

Medrie

Maak kennis met Medrie Medrie werkt voor huisartsen! Wij initiëren, stimuleren en ondersteunen samenwerking voor huisartsen in het werkgebied van Medrie. Met elkaar dragen wij bij aan duurzame zorg en gezondheid. Wij signaleren kansen en helpen vernieuwingen te realiseren. Zo ondersteunen en versterken we de (verander) kracht in de regio. We jagen ontwikkelingen aan. En we doen er alles aan om de professionaliteit van de huisarts te laten schitteren. Medrie is de organisatie voor huisartsen in de regio’s Flevoland, Hardenberg en Zwolle die de huisartsenposten in deze regio’s organiseert en faciliteert. Daarnaast ondersteunt Medrie de zorg en chronisch zieke patiënten in de ketens zoals DM2, COPD en VRM, ouderenzorg, GGZ en Leefstijl. Medrie is een organisatie in ontwikkeling. Daadkracht, servicegerichtheid en betrokkenheid staan hoog in ons vaandel. We werken op dit moment aan het optimaliseren van onze processen, verbeteren van de managementinformatie, organiseren van zorg op de juiste plek met de ziekenhuizen, adviseren van dag praktijken over financiële vraagstukken en het implementeren en stimuleren van samenwerking in de wijk, zodat de organisatie en onze huisartsen optimaal gefaciliteerd en ondersteund worden.

Meer over Medrie