Beroeps Begeleidend Leren (BBL)
De Twentse Zorgcentra

Functieomschrijving

Per september bieden wij BBL-plekken voor opleidingen:

  • Maatschappelijke Zorg & Verzorgende IG (niveau 3)
  • Maatschappelijke Zorg Persoonlijk begeleider (niveau 4)
  • Verpleegkunde (niveau 4)

Wil je weten hoe het is om als leerling bij De Twentse Zorgcentra te werken? Lees de ervaringsverhalen van onze leerlingen. Klik hier

 

Functie eisen

Wat kun je verwachten?

Vanuit de selectieprocedure hebben we beeld bij jou en je talenten en koppelen we je aan een groep die bij je past. Je wordt op een goede manier ingewerkt om daarna ‘echt’ aan de slag te gaan.

Als leerling ben je volwaardig teamlid en dat zien we graag terug in je houding. Je verschuilt je niet achter je leerlingpositie maar toont lef en initiatief, geeft je mening en laat zien dat je graag wilt leren. Vanuit de opleiding neem je theorie mee die je in de praktijk gaat herkennen. Zie je dingen die anders kunnen? Dan maak je het bespreekbaar, onderbouwd vanuit de theorie. Zo kunnen we ook van jou leren.

Je krijgt een (ervaren) werkbegeleider toegewezen die je ondersteunt in je leerproces. Je voert regelmatig gesprekken met je werkgebeleider en krijgt, gevraagd en ongevraagd, feedback. De BPV-coördinator monitort je voortgang en helpt je het beste uit jezelf te halen. Tijdens je opleiding krijg je de kans om kennis te maken met verschillende doelgroepen die passen bij jou en je opleiding. Er wordt gekeken naar jou als individu en dat betekent dat er soms keuzes worden gemaakt die je even uit je comfortzone halen. Dat je bijvoorbeeld op een groep komt te werken waar je te maken krijgt met moeilijk verstaanbaar gedrag en weerstand. Dat doen we omdat we vertrouwen hebben in je kunnen en dit de beste stap in je ontwikkeling is. Zo kun je er vanuit gaan dat je tijdens het BBL-traject uitgedaagd wordt alles uit jezelf te halen en dat je een mooie basis legt voor een carrière als zorgprofessional. 

Wat verwachten we van jou? Allereerst topmotivatie natuurlijk. Je hebt duidelijk dat deze BBL-plek bij de Twentse Zorgcentra je volgende station is en kunt onderbouwen waarom. Je durft vragen te stellen, bent een aanpakker (want ja, het is soms keihard werken) en je reflectievaardigheden zijn dik in orde. Afspraak is afspraak bij jou, dat is niet alleen richting cliënten belangrijk maar ook fijn voor collega’s, BPV-coördinatoren en docenten op het ROC. Met deze combinatie van eigenschappen en vaardigheden en daarnaast volledige focus op je werk en opleiding maak jij dit traject tot een succes. Wij bieden je de ruimte en faciliteiten om je optimaal te ontwikkelen. Gedurende de opleiding nemen we je mee in actuele thema’s en methodieken die wij als organisatie belangrijk vinden. Ook bieden we je perspectief, want na diplomering behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden.

Inschaling

Verder kun je verwachten:

  • Een leerarbeidsovereenkomst van minimaal 27 uur per week voor de duur van je opleiding (tussen de 2 en 3 jaar). Je volgt één dag per week theorie aan het ROC van Twente in Hengelo, 3 uur daarvan vallen onder de 27 uur in de leerarbeidsovereenkomst en zijn dus betaalde lesuren.
  • Salaris. Dit is afhankelijk van je leeftijd, vooropleiding en werkervaring. Voor leerlingen tot 22 jaar geldt het leerlingsalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor leerlingen vanaf 22 jaar geldt het minimumloon. Voor leerlingen die al een afgeronde zorgopleiding op minimaal niveau 3 hebben geldt een afwijkende inschaling van €1.800,- bruto per maand o.b.v. 36 uur.  Deze afwijkende inschaling geldt ook wanneer je vanuit een ander werkveld een niveau 3 opleiding hebt behaald en daarnaast minimaal 4 jaar werkervaring hebt op dat niveau. Al het bovenstaande is exclusief eventuele onregelmatigheidstoeslag.
  • Een veilig leerklimaat. Met de meeste BBL-plekken in de gehandicaptenzorg in Twente hebben wij ook de meeste ervaring met het begeleiden van leerlingen en kunnen we je leerproces zo optimaal mogelijk inrichten. Daarnaast zorgen we ervoor dat je breed opgeleid wordt doordat je meerdere groepen ziet. Je wordt opgeleid tot een vakkundig zorgprofessional!
  • Een meerkeuzesysteem om zelf je arbeidsvoorwaarden te kiezen, denk bijvoorbeeld aan het fietsplan, contributie sportvereniging, extra vergoeding reiskosten, extra verlof of de pc/laptop/tablet/smartphone-regeling.

Bijzonderheden

Hoe nu verder?

Je kunt solliciteren door alleen je cv te mailen, vermeld in het veld voor de motivatie voor welke opleiding je solliciteert. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een speeddate op dinsdag 9 of donderdag 11 april tussen 16.00 en 20.00 uur. Motivatie vinden we heel belangrijk dus bereid je goed voor op deze speeddate zodat je in ongeveer 10 minuten een goed beeld neer kunt zetten van jou en je drijfveren.

Vanuit de speeddates selecteren we kandidaten die daarna verder gaan met verdiepende gesprekken die plaatsvinden op woensdag 17 en dinsdag 23 april. Wanneer je doorgaat vindt een groepsassessment en een gesprek met cliënten plaats op dinsdag 7 mei. Daarnaast worden referenties opgevraagd en vinden er testen plaats op school om de hele procedure af te ronden. Al met al een hele procedure, maar je krijgt er ook heel wat voor terug.

Bijzonderheden

VOG

De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

 

Type Werkplein
Intern nummer 19.116
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd Part time
Uren van 27
Uren tot 27
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van de opleiding
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Yolande Wieldraaijer 06-10933204 of Willy Horstman 06-14154059
Functie(s) BBL SPW/MMZ 4
BBL Verpleegkundige 4
BBL verzorgende 3 IG
Publicatiedatum 14-03-2019
Reageer voor 28-03-2019
Nummer 44402
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra