Coach
De Twentse Zorgcentra

Ben jij een verbinder en is het coachen van medewerkers in zelforganiserende teams jou op het lijf geschreven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen het primair proces werken we met zelforganiserende teams. Teams worden ondersteund door een coach (op teamontwikkeling en teamresultaten) en een gedragskundige (op inhoud van zorg). De coach is medeverantwoordelijk voor het behalen van de resultaten van de teams.  Je werkt in een team van meerdere coaches. Je functioneert hiërarchisch onder de regiomanager.

Als coach sta je dicht bij de teams die je begeleidt. Dit maakt dat je goed op de hoogte bent van belangrijke ontwikkelingen binnen het team. Je speelt in op deze ontwikkelingen door teams en medewerkers te stimuleren de resultaten te behalen die afgesproken zijn. Wij richten ons op: goed leven voor de cliënten en mooi werk voor onze medewerkers, dit binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is.

De functie
Als coach bestaan je dagelijkse werkzaamheden uit het ondersteunen van de teams bij vraagstukken op het gebied van onder andere kwaliteit en inhoud van zorg, teamontwikkeling, financiën, personeel en bedrijfsvoering. Dit doe je o.a. door hen te coachen in het definiëren, monitoren, behalen en structureel verbeteren van teamresultaten. Daar waar je knelpunten ziet, geef je extra aandacht en laat je niet los.

 • Je stimuleert medewerkers zelf verantwoordelijkheid te nemen;
 • Je coacht hen en het team in hun ontwikkelproces;
 • Je stimuleert medewerkers om te reflecteren op henzelf, collega’s en het functioneren van het team;
 • Je coaching stijl is hierin proactief en resultaatgericht;
 • Je signaleert en analyseert team overstijgende knelpunten en adviseert de teams en/of de regiomanager gevraagd en ongevraagd.

Onder jouw aandachtsgebied valt de regio Almelo. Hierbij zal jij als coach betrokken zijn bij diverse afdelingen wonen&dagbesteding binnen de regio en omstreken en eventueel daarnaast voor enkele uren binnen Het Netwerk Ambulant Kind&Gezin. Je gaat werken in een hecht team met 9 collega coaches welke nauw met elkaar samenwerken. Als coach heb je een zelfstandige functie, maar je staat nooit alleen. Er is bijna altijd wel een collega om even mee te sparren. De organisatie is sterk in ontwikkeling en daarin kunnen we jouw sterke analytische, communicatieve en coachende vaardigheden goed gebruiken. Je zet dit dagelijks in om medewerkers en teams te stimuleren, inspireren en in beweging te krijgen. Waar nodig confronteer je, maar blijf je wel in contact met je gesprekspartner. Daarbij is jouw sensitief en empathisch vermogen van belang. Je werkt planmatig, resultaatgericht en bent in staat tegenstellingen te overbruggen. Financiële- en bedrijfsprocessen zijn jou niet vreemd en maak je je snel eigen. Daarnaast doorgrond je in- en externe cliënt- en organisatieprocessen, legt verbinding met belangrijke gesprekspartners en doet waar nodig voorstellen ter verbetering.

Wat wij vragen:

 • Je hebt een relevante HBO opleiding afgerond met daarbij aantoonbare kennis en ervaring in het coachen van groepen en individuen.
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met het werken binnen de (verstandelijke gehandicapten) zorg.
 • Je hebt aantoonbare kennis van groepsdynamica en methodieken, principes en instrumenten in relatie tot het coachen van groepen en individuen in de dynamische driehoek van cliënt, cliëntvertegenwoordiger en medewerker.

Wij bieden

 • Een mooie baan met afwisselend werk van 32 tot 36 uur per week.
 • Een werkplek binnen een hardwerkend, dynamisch team waar jouw talenten ingezet worden.
 • Een omgeving waar jij je creativiteit kwijt kan. Innovatieve ideeën en out-of-the box denken juichen we toe.
 • Een salaris van minimaal €  2.766,- tot maximaal € 4.082,- (FWG 55) bij een fulltime dienstverband.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Gehandicaptenzorg.
 • Een pakket aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, pc/laptop/tablet/smartphone-regeling, bedrijfsfitness, studiefaciliteiten en korting op de zorgverzekering.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, verlenging of een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden. Als je op dit moment een vast contract hebt bij De Twentse Zorgcentra, worden bij aanvang afspraken gemaakt en vastgelegd over terugkeer naar je huidige of een gelijkwaardige werkplek. Je behoudt je vaste contract.

Procedure
Je hebt de mogelijkheid te reageren tot 16 april 2021.

De gesprekken vinden in verband met corona digitaal plaats middels Teams.

De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 22 april a.s. in de middag.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gebleken geschiktheid gaan wij eerst in gesprek met onze interne kandidaten.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 21.080
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra, regio Almelo
Postcode 7608 CM
Stad Almelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij personeelsadviseur Paddy Heuver op 06-86816251.
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 06-04-2021
Reageer voor 16-04-2021
Nummer 63979
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra