Consulent opvoeding en ontwikkeling - gemeente Almere
MEE IJsseloevers

Functieomschrijving

In de rol van consulent houd je je bezig met het faciliteren van kwetsbare mensen in de samenleving die een beroep doen op cliëntondersteuning (in het bijzonder mensen met een beperking), de maatschappij en professionals. Dit heeft als doel het vergroten van de zelfredzaamheid en participatie van de cliënt en het verbeteren van de mogelijkheden van de cliënt in de maatschappij. Je werkt als consulent met kinderen met een ontwikkelingsachterstand/ beperking, gezinnen, ouders en andere professionals samen met als doel het kind te stimuleren in zijn ontwikkeling, ouders te ondersteunen in hun acceptatieproces, handvatten te geven en samen met ouders een passend aanbod te creëren waarbinnen hun kind zich kan ontwikkelen. Dit doen wij vanuit verschillende producten zoals MEEdoen in de kinderopvang en Integrale Vroeghulp. Deze functie betreft werkzaamheden binnen het team opvoeding en ontwikkeling in de gemeente Almere.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Profielschets

 • Je hebt een relevante afgeronde vakopleiding op hbo-niveau (MWD, SPH of pedagogiek) en bent in het bezit van een SKJ registratie.
 • Je hebt relevante ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt kennis van de doelgroep, het (h)erkennen van mensen met een beperking.
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in jouw vakgebied en wet- en regelgeving en je houdt de ontwikkelingen bij. Je kunt de consequenties van de ontwikkelingen vertalen naar de praktijk van de werkuitvoering.
 • Je hebt kennis van het sociaal domein, de jeugdwet, de WMO en de participatiewet.
 • Je hebt kennis van de missie en visie van MEE en draagt deze uit.
 • Ervaring in het werken van jonge kinderen is een pre

 

 • Je hebt ervaring in het bieden van opvoedondersteuning en psycho-educatie aan ouders met een kind met een ontwikkelingsachterstand/ een beperking

 

Competenties die wij belangrijk vinden

 • Flexibiliteit, je kan door het wisselen van gedragsstijl doelgericht en effectief optreden onder verschillende en veranderende omstandigheden.
 • Zelfsturend, je bent in staat om zelfstandig werkzaamheden te verrichten, doelen te stellen en daar vorm en inhoud aan te geven en tijdig ondersteuning voor jezelf in te schakelen.
 • Leerbereidheid & kennis deler, je bent bereid tot het ontwikkelen en uitbreiden van kennis en vaardigheden door te leren, en ook opgedane kennis actief te delen met collega´s.
 • Stressbestendig, je bent in staat om onder stressvolle omstandigheden effectief te blijven functioneren.
 • Pro actief, je bent in staat om zaken te initiëren, uit jezelf doelmatig actie te kunnen ondernemen.
 • Innovatief/creatief, in staat zijn om alternatieven te bedenken, buiten de bestaande kaders te treden.
 • Assertief, je komt op voor je eigen meningen, ook als er vanuit de omgeving druk op wordt gelegd.

Inschaling

Enthousiast geworden?

Kun je voldoen aan deze profielschets en krijg je energie van de genoemde werkzaamheden? Dan verwelkomen wij jou graag als collega! Het betreft een tijdelijke functie die zo snel als mogelijk kan starten. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor bepaalde tijd met mogelijkheid tot verlenging bij gebleken geschiktheid. De functie is ingeschaald in FWG 50 (min € 2.345, - max. € 3.505, - bruto per maand bij een fulltime dienstverband), conform de cao Gehandicaptenzorg. De vacature wordt zowel in- als extern geplaatst, waarbij interne kandidaten de voorkeur genieten.

 

Bijzonderheden

Goed om te weten voor je reageert op deze functie

Registratie bij het SKJ is verplicht. Lidmaatschap van het BCMB (Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking) en geregistreerd staan bij het Registerplein – of bereidheid dit op korte termijn te regelen – is een pré. Een VOG is een voorwaarde voor indiensttreding bij MEE.

Reageren

Jouw motivatie en Curriculum Vitae kun je, onder vermelding van 2019-WIJ-003, tot 24 maart a.s. sturen naar peno@meesamen.nl. De sollicitatiegesprekken worden gepland op 2 april in Almere.

 

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-WIJ-003
Organisatie MEE IJsseloevers
Locatie MEE IJsseloevers
Postcode 8025BG
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Desiree Kornelis, Contractmanager
Functie(s) Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 12-03-2019
Reageer voor 24-03-2019
Ingangsdatum 01-05-2019
Nummer 44319
Doorsturen Bekijk PDF

MEE IJsseloevers

MEE IJsseloevers is een eerstelijns organisatie die ondersteuning biedt aan alle mensen met een beperking en/of chronische ziekte en hun omgeving. MEE IJsseloevers heeft als doel de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van de cliënten te bevorderen. Zij doet dit door cliëntondersteunende activiteiten te bieden, zoals informatie en advies, maar ook praktische ondersteuning bij opvoedingsvragen en vragen bij relaties, wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrijetijdsbesteding. Bij MEE IJsseloevers werken ongeveer 180 medewerkers, verspreid over een zestal locaties in Zwolle, Kampen, Ommen, Deventer, Lelystad en Almere. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle.

Meer over MEE IJsseloevers