Coördinerend begeleider
De Twentse Zorgcentra

Werken met jongeren; enerzijds aan ontwikkeling en anderzijds belevingsgericht met hen bezig zijn, dat zorgt voor enorme afwisseling én voldoening in het werk.

Binnen het Vlinderhuis en de groep ‘jongeren’ wordt er aan 13 deelnemers, in de leeftijd van 10 tot 35 jaar, dagbesteding aangeboden. Er is een verdeling over 2 groepen: de ontwikkelingsgroep en de belevingsgroep. In de ontwikkelingsgroep kijken we naar de groep en de leermogelijkheden en daar passen we de dagbesteding op aan. Het gaat om arbeids-/seriematige taken die de deelnemers in meer of mindere mate zelfstandig uitvoeren. De deelnemers kennen een licht tot matig verstandelijke beperking. Op de belevingsgerichte groep geniet je mee met de ervaring van de deelnemers en ligt het niveau aanzienlijk lager.

Je werkt op alle 2 de groepen en dat maakt dat je verschillende begeleidingsstijlen toepast passend binnen de Triple-C visie. Het ene moment werk je de-escalerend, het andere moment geniet je met de deelnemers van muziek. Bij de ene deelnemer heb je een strak dagprogramma dat gevolgd  wordt, bij de andere deelnemer beweeg je meer mee met wat diegene aankan. Het kunnen schakelen tussen de begeleidingsstijlen is belangrijk. Scherpte en alertheid is gewenst op deze groep omdat de interactie dynamisch kan zijn en je met verbale of fysieke agressie te maken hebt. Cliënten zijn bekend met gedrag dat snel wisselt op een dag, waardoor ook jij als begeleider vaak moet schakelen. Ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag zien we dan ook graag terug in jouw cv. Vanzelfsprekend sta je stevig in je schoenen, weet je als geen ander het verschil tussen afstand en nabijheid en hoe je dit toepast in je dagelijkse werk. Ook worden creatieve activiteiten georganiseerd waarbij jouw vernieuwende ideeën welkom zijn. De diversiteit in de begeleidingsvragen van cliënten maakt deze baan enorm uitdagend

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van de zorg en begeleiding binnen de dagbesteding. Je stemt af met behandelaren en andere disciplines. Je bewaakt het leefklimaat en de kwaliteit van geleverde zorg en begeleiding. Voor de cliënten en voor hun persoonlijk begeleider fungeer je als contactpersoon en coördineer je de uitvoering van het ondersteuningsplan. Je werkt methodisch volgens de richtlijnen van de geldende ondersteuningsprogramma’s.

Wij vragen

  • Een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal niveau 5. Beschik je nog niet over dit niveau? We nodigen je toch uit om te solliciteren en samen bekijken we de mogelijkheden.
  • Veel deelnemers wonen op eenzelfde woongroep. Het opstarten voor de dagbesteding op de woongroep is onderdeel van je dienstenpatroon.

Wij bieden

  • Een afwisselende baan van 24 tot 36 uur per week. Samen met jou stellen we het vaste aantal uren vast, voor je indiensttreding.
  • De nodige scholing die jouw werk aanvullen: denk bijv. aan Triple C en signaaltraining;
  • Een salaris van max. € 4.019,- (FWG 50) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg
  • Een contract voor onbepaalde tijd.

Contact
Bij vragen over de procedure kan er contact worden opgenomen met collega Carlien Ikink op 088-4306408.

Procedure
Je kan op deze vacature reageren tot en met zondag 11 juni.

VOG
Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Voorrang
De vacature staat zowel in- als extern open. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 23.107
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie Losser, Jongeren Vlinderhuis
Postcode 7581 PW
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Begeleider niveau 5
Publicatiedatum 26-05-2023
Reageer voor 12-06-2023
Nummer 120381
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra