Crisismedewerker Veilig Thuis Twente ǀ 28-36 uur per week
GGD Twente

Functieomschrijving

Als crisismedewerker bij Veilig Thuis Twente kan je echt wat betekenen voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld en kindermishandeling.

Je staat aan’; het is van belang dat je doorpakt en een directe inschatting maakt van de mate van onveiligheid. Je luistert met aandacht naar mensen die zich in een acuut onveilige situatie bevinden en je durft de juiste vragen te stellen. Het is belangrijk dat je stevig in jouw schoenen staat en dag én nacht klaarstaat om op pad te gaan in acute situaties.

Crisismedewerker bij Veilig Thuis Twente is een zelfstandige en uitdagende baan, die er toe doet!

               PLOTS – SCHAKELEN – INSCHATTEN – BESLISSEN - HANDELEN

Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je doet je werk samen met gemotiveerde en professionele collega’s. Op hen kan je altijd terugvallen. Voordat we je ‘in het diepe gooien’ krijg je van ons een goed inwerkprogramma waarin je nauw wordt bijgestaan door één van jouw collega’s. Niet alleen tijdens, maar ook na jouw inwerkperiode kan je rekenen op multidisciplinaire begeleiding en coaching.

Dit ga je doen
Als crisismedewerker bij Veilig Thuis Twente adviseer en ondersteun je inwoners en professionals, beoordeel je meldingen van huiselijk geweld en/of kindermishandeling en zorg je voor een passend vervolgtraject en onderzoek als er vermoedens zijn van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Een crisis is vaak hét moment waarop problemen direct zichtbaar zijn en waarbij er gevraagd wordt om een directe oplossing van deze problemen.

Zaken waarmee je te maken hebt gaan veelal over huiselijk geweld en acute onveiligheid, maar ook specifieke thema’s als stalking, binnenlandse mensenhandel, seksueel geweld en eer gerelateerd geweld behoren tot de dagelijkse casuïstiek.

Het werk van een crisismedewerker is geen 9 tot 5 baan. Crisis kent geen kantoortijden, dus als medewerker van het crisisinterventieteam ben je samen met jouw collega’s 24/7, 7 dagen in de week, in verschillende diensten aan het werk. Je doet het samen. Onregelmatige werktijden, af en toe werken in de avond en in het weekend en tijdens feestdagen horen bij deze baan.

Jouw team
Je komt te werken in een informele werkomgeving waar hard wordt gewerkt, maar waarin ook ruimte is voor ontspanning en humor. Je maakt daarbij onderdeel uit van een team van ongeveer 60 collega’s. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het primaire proces. Daarnaast is er een team cliëntenadministratie, en vormen de manager en drie teamleiders van Veilig Thuis Twente samen het managementteam.

Functie eisen

Dit vragen wij van jou
Jij bent sterk in het analyseren van situaties, legt verbanden en kent en herkent de wettelijke kaders en eisen. Op basis hiervan trek je de juiste conclusies. Je bepaalt koers en houdt hieraan vast, ook bij weerstand en extreme agressie. De situaties waar jij en jouw collega’s dag in dag uit mee te maken hebben zijn.

Je hebt de skills en vaardigheden om tegenstellingen te overbruggen en risico- en hulpvragen in te schatten. Met jouw analytisch vermogen interpreteer je gegevens, signalen en zorgen, en kan je besluiten nemen over de noodzaak tot acuut ingrijpen.

Met grote mate van zorgvuldigheid weeg jij mogelijkheden af en beoordeel jij situaties zodat je tot een juiste besluitvorming komt.

Jouw rapportages zijn concreet, zakelijk en juridisch, in correct en helder Nederlands.

 Daarnaast vinden we het belangrijk dat je kennis hebt van

 • huiselijk geweld en kindermishandeling;
 • relevante hulpverleningstheorieën en methodieken, de systeemtheoretische benadering;
 • de ontwikkelingsfasen van een kind;
 • verstoringen in deze fasen, die ontstaan zijn door gezinsomstandigheden en/of externe omgevingsfactoren;
 • methodisch werken met betrekking tot huiselijk geweld.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde opleiding HBO Social Work of een vergelijkbare opleiding;
 • SKJ registratie;
 • kennis van de sociale kaart;
 • een rijbewijs en auto.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor het contract.

Wij maken graag kennis met jou!
Crisismedewerker bij Veilig Thuis Twente jouw baan? Dan horen wij graag van je!  

Solliciteer
Stuur ons jouw cv en motivatie; waarom bij jij de perfecte kandidaat voor deze job. Solliciteren kan alleen via deze link.

Je kan reageren tot en met zondag 4 december 2022.

De gesprekken voor deze vacature staan gepland op woensdag 14 en vrijdag 16 december. We willen je vragen met deze data rekening te houden in je agenda.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern geworven.

Heb je nog vragen?
Inhoudelijke informatie over deze vacature kun je krijgen bij Pauline Koopman, teamleider VTT. Pauline is te bereiken via telefoonnummer 06-29 64 52 51.

Informatie over de sollicitatieprocedure kun je krijgen bij team P&O via [email protected] of via telefoonnummer 053-487 66 36.

Veilig Thuis Twente: de schakel tussen inwoner en hulpverlening
Een veilig thuis voor iedereen in Twente: daarvoor maken we ons hard bij Veilig Thuis Twente.

Wij zijn geen doorsnee hulpverleningsorganisatie; wij geloven dat de zachte kant veel beter werkt als de zakelijke kant op orde is.

Veilig Thuis Twente bestaat uit een groep eigenzinnige en bevlogen professionals die dag en nacht klaarstaan om te reageren op meldingen van huiselijk geweld, kinder- en ouderenmishandeling.

Je begrijpt: als je bij ons aan de slag gaat, kom je terecht in een organisatie met een belangrijke maatschappelijke opdracht. Je krijgt een uitdagende baan met de garantie dat geen dag hetzelfde is. Dat is soms leuk, soms spannend, soms lastig, maar áltijd noodzakelijk. Daarom is het belangrijk dat je toegankelijk, duidelijk en empathisch bent en tegelijkertijd zakelijkheid kunt tonen en sterk bent in afbakenen en begrenzen.

Onze ruim zeventig medewerkers staan centraal in onze organisatie. Wij investeren in duurzame inzetbaarheid. Zodat we iedereen in Twente een veilig thuis kunnen bieden.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Inschaling

Dit bieden wij jou

 • Een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband (36 uur), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de intentie om je een vast dienstverband aan te bieden.
 • Interessante extra’s, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05%
 • Een moderne werkplek in het centrum van Enschede, waarbij je gratis gebruik kunt maken van onze naastgelegen parkeergarage.
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van een dienstauto wanneer je voor je werk op pad moet.
 • Interne trainingen om je deskundigheid blijvend te vergroten en trainingen georganiseerd door de Twentse School.
 • Deelname aan een actieve personeelsvereniging.
 • Professionele ruimte om je vak in te vullen.
 • Ons werk is complex en elke dag is anders. We bieden je de mogelijkheid om te zoeken naar oplossingen en om initiatieven te nemen.
Type Vacature
Organisatie GGD Twente
Locatie Veilig Thuis Twente, Enschede
Postcode 7511 JM
Stad Enschede
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gemeenten
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 15-11-2022
Reageer voor 04-12-2022
Ingangsdatum 15-11-2022
Nummer 115535
Doorsturen Bekijk PDF

GGD Twente

Als GGD Twente willen we dat je zo gezond mogelijk bent en blijft. Net als de omgeving waarin je woont en leeft. Ons werk is erop gericht je gezondheid te verbeteren. Door je te helpen gezonde keuzes te maken. En te voorkomen dat je ziek wordt. Zo werken we aan een gezonde Twentse samenleving. GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

Meer over GGD Twente