Data specialist
OCON (Orthopedisch Centrum Oost-Nederland)

Functieomschrijving

Bewegen is vrijheid

Eerst de mens, dan de klacht. Gewoon goed zorgen voor mensen, daar draait bij ons alles om. Dat is de basis van ons werk. Gaan en staan waar de patiënt dat wil. Zonder beperkingen. Dat is echte vrijheid. In 2010 zijn we opgericht met een torenhoge ambitie. Ambitie om de beweegzorg iedere dag nog beter te maken. We staan zelf aan het roer. We zijn geen bureaucratisch ziekenhuis, met eindeloze standaardisatie. We hebben geen dure board en bedrijfsstructuren.

Wat ga je doen?

Wij willen de potentie van de enorme hoeveelheid data die wij verzamelen optimaal benutten. Denk hierbij aan vragenlijsten en procesinformatie tot klinische uitkomstmaten. In deze functie staat het verbeteren van de (kwaliteit van) zorg centraal. Jouw data-gedreven analyses verschaffen inzicht in een breed palet aan vraagstukken. Deze analysen zullen de aanzet vormen om het zorgproces te verbeteren of bij te dragen aan het wetenschappelijk onderzoek. Ook kan je als data specialist ingezet worden voor vraagstukken van het management team.

Het is jouw uitdaging om op basis van de beschikbare data de organisatie te voeden met potentiële vraagstukken. Je gaat hiervoor het gesprek aan met de verschillende stakeholders binnen de organisatie. Je werkt onder andere samen met fysiotherapeuten, orthopeden en anesthesiologen. Om zo de behoeftes te identificeren en te bepalen waar nieuwe kansen en mogelijkheden liggen. Je bezit de kennis om data te organiseren, geavanceerde analyses uit te voeren en deze te vakkundig te rapporteren en presenteren.

Je bent onderdeel van een enthousiast en gedreven onderzoeksteam bestaande uit 4 onderzoekers (een bewegingswetenschapper, 2 technisch geneeskundigen, en coördinator R&D). Je werkt daarnaast nauw samen met collega’s elders uit de organisatie. Er is ook ruimte om studenten te begeleiden.

Functie eisen

Jouw profiel

 • WO werk- en denkniveau met relevante werkervaring op het gebied van geavanceerde data-analyses;
 • Uitgebreide ervaring met programma’s zoals SPSS, R, Stata, Python, MySQL, PowerBI;
 • Het zelfstandig opzetten van datastructuren en daar geavanceerde analyses op uitvoeren;
 • Bekend met grote datavraagstukken en de valkuilen van AI;
 • Goed analytisch denkvermogen, kritisch in het werk;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatie in zowel het Nederlands als het Engels;
 • Goed in staat te communiceren met medisch specialisten en andere betrokkenen;
 • Ervaring en affiniteit met het opzetten en uitvoeren van medisch wetenschappelijk onderzoek en het begeleiden van studenten;
 • Enthousiasme, een actieve houding en motivatie dragen bij aan het leveren van jouw bijdrage binnen het team in deze unieke organisatie;

Is werken met data jouw passie en is jouw profiel aangevuld met de volgende skills? Dan hebben we een match!

Je bent een stevige ondernemende en energieke persoonlijkheid. Je bent ambitieus en daarnaast heb je een ondernemende instelling. Ook denk je graag mee over het uitbreiden van data-analyses en het wetenschappelijk onderzoek binnen onze orthopedische en sportmedische kliniek.  

Inschaling

  

Bijzonderheden

Wat bieden wij jou?

 • Uitdaging, een informele werksfeer en ruimte voor persoonlijk leiderschap;
 • Een fijne werkomgeving in een gezellig team;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Op langere termijn is er ruimte om jou een contract voor onbepaalde tijd te geven.
 • Een marktconform salaris;
 • Als je wilt kan je morgen beginnen;
Type Vacature
Intern nummer OC22-19
Organisatie OCON (Orthopedisch Centrum Oost-Nederland)
Locatie OCON Orthopedische kliniek
Postcode 7555DL
Stad Hengelo
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Judith olde Heuvel, coördinator R&D, via [email protected] of via 088-7085375.
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 22-11-2022
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 19-12-2022
Nummer 115724
Doorsturen Bekijk PDF

OCON (Orthopedisch Centrum Oost-Nederland)

OCON staat voor Orthopedisch Centrum Oost Nederland. OCON is sinds 2010 een zelfstandige orthopedische kliniek binnen de ZGT Hengelo, ontstaan uit de maatschappen orthopedie en anesthesie. Organisatorisch en financieel opereert het OCON geheel zelfstandig, waardoor maximale ruimte ontstaat om de zorg voor de orthopedische patiënt optimaal in te richten. OCON is een jonge organisatie, met veel dynamiek en gedrevenheid die al veel veranderingen in de orthopedische zorg teweeg heeft gebracht. Bijvoorbeeld de invoering van rapid care, waardoor herstel bewezen sneller verloopt na een heup- of knieoperatie, het werken met dedicated teams binnen de OK’s, een moderne herstelafdeling OCON Care en eigen dagbehandeling en OK’s. Bij OCON zijn inmiddels 160 medewerkers werkzaam,waaronder 14 orthopeden en 9 anesthesisten. OCON biedt het totaalpakket aan orthopedische zorg. De orthopeden hebben allen hun subspecialisaties. Binnen dit totaalpakket zijn speerpunten vastgesteld: wervelkolomchirurgie, prothese-revisiechirurgie en sportorthopedie. OCON Sport, de sportpoli binnen OCON, is speciaal voor sporters met alle vragen, problemen of begeleiding op sportmedisch gebied. Daarnaast geven de sportartsen preventief advies en nemen zij sportkeuringen af. Door intensieve samenwerking met sportorthopeden en andere specialisten binnen de ZGT, waaronder chirurgen en radiologen kunnen sporters snel worden geholpen en wordt onnodig doorverwijzen voorkomen. Tenslotte is OCON Sport sinds kort gecertificeerd door de FSMI en daarmee een officiële sportmedische instelling.

Meer over OCON (Orthopedisch Centrum Oost-Nederland)