De nieuwe manier van werken voor de Verzorgende IG
Riwis Zorg & Welzijn

Functieomschrijving

Wil jij graag die persoonlijke noot aan jouw werk geven? Vind jij het geweldig om bij de mensen thuis te komen en de tijd te hebben om hier de zorgverlening vorm te geven? Dan ben je bij ons aan het goede adres. 

De functie Zelfstandig vertrouwd thuis 

Zo zelfstandig mogelijk blijven wonen, met alle voorzieningen én alle zorg en ondersteuning in de eigen vertrouwde omgeving en woning van de ouderen zelf. Dat kan met het Volledig Pakket Thuis (VPT).  

Ouderen kunnen lang zelfstandig thuis blijven wonen, echtparen blijven bij elkaar en de zorg die nodig is komt naar hen toe. Het is vergelijkbaar met intramurale zorg, maar dan in de eigen woning. Riwis biedt dit aan in de dorpen Eerbeek en Brummen en in het aanleungebied van locatie De Beekwal (Eerbeek). 

Hoe ziet dit er in de praktijk uit? 

Er wordt gewerkt vanuit een vast team van (woon)helpenden en Verzorgenden IG. De zorg die je verleent is afhankelijk van de afspraken die met de cliënt(en) gemaakt zijn. Deze wordt in een persoonlijk plan met elkaar vastgelegd. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld verpleging, persoonlijke verzorging, huishoudelijke ondersteuning, maaltijdverstrekking, diverse vormen van dag -invulling. Je werkgebied is in de kern van het dorp Brummen of Eerbeek.  

De zorg en ondersteuning die wordt gegeven is dus heel verschillend en afhankelijk van de gemaakte afspraken. Je krijgt als zorgverlener hiervoor écht de tijd. Natuurlijk verschilt het per huishouden, maar je kunt denken aan tijden van 1 tot anderhalf uur per cliënt. Hoe vaak per week, dat hangt af van de afspraken per cliënt. 

Lees meer in dit interview van Tjitske over werken binnen de thuiszorg.

Over Riwis

Bij Riwis kijken we zowel naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Ons doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. We maken mensen bewust wat daarvoor nodig is en helpen ze dat te bereiken. Daarbij richten we ons op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). We bieden mensen ondersteuning die we zelf zouden willen krijgen als we in dezelfde kwetsbare omstandigheden zouden verkeren. We werken op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat we er met volle aandacht en onvoorwaardelijk voor mensen zijn en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Onze visie is strategie overstijgend.

Functie eisen

Van jou vragen wij dat je:

 • Over een diploma Verzorgende IG niveau 3 beschikt met een aanvullende opleiding tot EVV-er;
 • Affiniteit hebt met de doelgroep ouderen; 
 • Zelfstandig kan werken; 
 • Over goede communicatieve vaardigheden beschikt; 
 • Het leuk vindt dat er veel afwisseling in je werk zit (per cliënt wordt iets anders van je gevraagd); 
 • Enthousiasme om samen met jouw collega's het team op te bouwen. 

Als VIG-er draag je er zorg voor dat onze cliënten de zorg ontvangen die wij met hen hebben afgesproken en bespreek je dit ook met jouw collega’s. Wij zijn op zoek EVV-ers, maar wij staan ook open voor jou als je deze aanvulling (nog) niet hebt behaald. 

Wat kun je van ons verwachten?

De basis voor de zorgverlening is op orde, de bouwstenen zijn er. Samen met jouw nieuwe team bouw je aan de toekomst. Je krijgt een gedegen inwerkperiode, waarbij de mogelijkheid aanwezig is om met de huidige wijkverpleging mee op pad te gaan. Omdat we voor een deel starten met onze huidige cliënten, krijg je meteen een goed beeld van je werkzaamheden. 

Wij hebben de beschikking over een aantal elektrische fietsen, waar jij eventueel gebruik van kunt maken tijdens je werkdag. 

Is deze functie jou op het lijf geschreven en beschik je over een Verzorgende IG diploma, dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren.

Inschaling

Wij bieden

 • Aantal uren spreken wij in overleg met elkaar af;
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd; 
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT;
 • Als Verzorgende IG EVV-er is jouw salaris ingedeeld in FWG 40 (min. € 2.495,33/max. € 3.254,43 bruto per maand bij fulltime dienstverband);
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Er is aandacht voor jouw ontwikkeling door het volgen van diverse trainingen passend bij de functie;
 • We hebben een ruime verlofregeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, de mogelijkheid om extra dagen te kopen en een werkkostenregeling;
 • Een cultuur waarin medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor de dienstverlening aan de cliënten, staan voor geloof in eigen kunnen.

Bijzonderheden

Overig

 • Voor deze vacature wordt zowel intern als extern geworven;
 • Herplaatsingskandidaten hebben voorrang;
 • Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure;
 • Aanstelling is onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ben je enthousiast? Reageer dan via onze eigen website op de vacature, https://werkenbij.riwis.nl

Wil je meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn, neem dan een kijkje op onze website.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met Chantal van der Wijk (Teamleider thuiszorg) via telefoonnummer 06 - 28 45 69 97

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 244
Organisatie Riwis Zorg & Welzijn
Locatie Riwis Zorg & Welzijn in Brummen en Eerbeek
Postcode 6971CC
Stad Brummen
Werkveld Thuiszorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Functie(s) Verzorgende IG
Publicatiedatum 14-04-2023
Reageer voor 30-06-2023
Ingangsdatum 01-06-2023
Nummer 119347
Doorsturen Bekijk PDF

Riwis Zorg & Welzijn

Riwis ondersteunt mensen met psychische, sociale of lichamelijke beperkingen bij een zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk leven. Riwis biedt verzorging en verpleging, thuiszorg, GGZ-begeleiding en diensten op het gebied van welzijn aan jongeren, gezinnen, volwassen en ouderen in de regio’s rondom Apeldoorn, Vaassen, Epe, Voorst, Twello, Brummen, Eerbeek, Doetinchem, Gendringen en Terborg. De visie van Riwis: voor mensen zoals jij en ik. Ieder mens kan in de situatie komen dat hulp van Riwis noodzakelijk is. Riwis biedt mensen ondersteuning die je zelf zou willen krijgen als je in dezelfde kwetsbare omstandigheden zou verkeren. De organisatie werkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat betekent dat Riwis er met volle aandacht en onvoorwaardelijk met passie voor mensen is en ze tegelijkertijd aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Riwis wil haar visie bereiken door net zo goed te kijken naar wat mensen wel kunnen als naar wat ze niet kunnen. Het doel is mensen bij hun eigen kracht te brengen. Hun geloof in eigen kunnen te versterken. Riwis maakt mensen bewust wat daar voor nodig is en helpt ze dat te bereiken samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij richt zij zich op vier levensgebieden: psychisch welbevinden (je prettig voelen), lichamelijk welbevinden (gezond zijn), participatie (meedoen in en bijdragen aan de samenleving) en woon- en leefomstandigheden (prettig en veilig wonen). Riwis vertrouwt ook in het eigen kunnen van haar medewerkers. Riwis biedt hen de ruimte zaken goed en snel te regelen in het belang van cliënten. Binnen de organisatie begeleiden en verzorgen ruim 700 medewerkers, 200 vrijwilligers en tientallen stagiaires meer dan 1000 cliënten.

Meer over Riwis Zorg & Welzijn