DESKUNDIGE STERIELE MEDISCHE HULPMIDDELEN (DSMH) / DESKUNDIGE SCOPEN REINIGING EN DESINFECTIE (DSRD)
Saxenburgh

Saxenburgh zoekt met spoed een DESKUNDIGE STERIELE MEDISCHE HULPMIDDELEN (DSMH) / DESKUNDIGE SCOPEN REINIGING EN DESINFECTIE (DSRD)

Hoe ziet het werken als DSMH / DSRD er uit?
Als DSMH/DSRD houd je je vooral bezig met het (mede)ontwikkelen, implementeren en evalueren van het beleid ten aanzien van steriele medische hulpmiddelen en flexibele endoscopen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van het beheer (verwerking, opslag en distributie) van zowel disposable als re-usable steriele medische hulpmiddelen (SMH). Jij zorgt als deskundige ervoor dat de wet- en regelgeving op deze gebieden worden nageleefd en legt waar nodig verantwoording af aan- en adviseert de Raad van Bestuur. Het is een solistische rol, waarbinnen je een hoge mate van zelfstandigheid hebt. Je bent wel onderdeel van een fijn team, namelijk die van infectiepreventie.

Je taken zijn o.a.

 • Opstellen en uitvoeren van audits ten behoeve van afdelingen, diensten en faciliteiten op het gebied van steriele medische hulpmiddelen
 • Toezicht houden op de kwaliteit van de herverwerkingsprocessen van de medische hulpmiddelen
 • Gevraagd en ongevraagd advies over steriliseren en kwaliteit aspecten van alle steriele medisch hulpmiddelen
 • Je maakt risicoanalyses en stelt advies op in situaties waarbij wordt afgeweken van de standaard werkwijzen en wet- en regelgeving met betrekking tot SMH en flexibele endoscopen
 • Beoordelen van productdossiers voor nieuw te verwerven steriele medische hulpmiddelen
 • Het opzetten en (laten) uitvoeren van klachten- en recall procedures
 • Bevordering van de deskundigheid van alle betrokken en/of belanghebbende medewerkers in de organisatie

Is het een functie die je je nog eigen moet maken, dan nodigen wij je ook uit om te reageren.

Wat hebben wij nodig?
Voor deze functie is het voor ons van belangrijk dat je voldoet aan het volgende profiel:

 • Je beschikt over een analytisch denkvermogen, overtuigingskracht en bent standvastig
 • Je bent zelfstandig maar ook een teamspeler en je kunt zowel mondeling als schriftelijk op verschillende niveaus communiceren

Daarnaast:

 • Een relevant HBO of WO-opleiding in de gezondheidszorg en/of bijvoorbeeld technische geneeskunde, operatieassistent of infectiepreventie
 • Relevante ervaring met kwaliteitsborging op het werkterrein van medische hulpmiddelen
 • Ervaring binnen een ziekenhuisorganisatie is een pre
 • Accreditatie bij de vDSMH als DSMH en/of DSRD is een pre
 • Accreditatie bij de VHIG als Deskundige Infectiepreventie is een pre
 • Aantoonbare kennis over relevante wet- en regelgeving (zoals MDR, IVDR, ISO13485 en het convenant medische technologie) is een pre
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden
 • Een proactieve houding

Bereidheid tot het volgen van (aanvullende) opleidingen. De DSMH in opleiding dient alle leerdoelen van de opleiding binnen 3 jaar na start van de opleiding te hebben behaald.

Over de afdeling
Het team Infectiepreventie is een jong en ambitieus team dat momenteel bestaat uit vier deskundigen infectiepreventie en een assistent infectiepreventie. Daarnaast zijn de functies DSRD en DSMH ook binnen het team belegd. Door het vertrek van een collega is er een vacature ontstaan voor een Deskundige Medische Steriele Hulpmiddelen. Daarnaast zijn erdoor zowel vertrek als uitbreiding van de formatie meerdere vacatures ontstaan voor een Deskundige Infectiepreventie. Een combinatie van Deskundige Infectiepreventie en Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen of Deskundige Scopen Reiniging en Desinfectie behoort tot de mogelijkheden.

Successen vieren we als team samen. Vier jij die met ons mee? Saxenburgh is dé plek waar jouw professionaliteit alle ruimte krijgt. En er is meer. Bij Saxenburgh investeren we in onze medewerkers. Nu, en in de toekomst.

Saxenburgh biedt een volwaardig zorgpakket van basisvoorzieningen in ziekenhuiszorg, ouderenzorg, thuiszorg en revalidatie. Lees hier meer over Saxenburgh.

Wat kunnen wij jou bieden?
Werken bij Saxenburgh biedt werkgeluk! Ons motto is niet voor niets: “Een goed leven”. Je kunt rekenen op een afwisselende functie met veel contacten en een goede werksfeer.

 • Een dienstverband voor 24 uur per week als DSMH voor de duur van in ieder geval één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Het dienstverband kan worden gecombineerd met de functie van DSRD voor 8 uur per week en/of Deskundige Infectiepreventie tot 36 uur per week
 • Salaris is minimaal € 3.389,- en maximaal € 4.964,- bruto o.b.v. 36 uur per week (cao Ziekenhuizen, FWG 60)
  • Er komt nog onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld en eindejaarsuitkering bij
 • Je neemt automatisch deel aan het pensioenfonds PFZW
 • Saxenburgh biedt daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van fiscale uitruil voor bijvoorbeeld reiskosten, een fietsplan, een computer en nog een aantal opties.
 • Je kunt gebruik maken van diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen zoals de Vitaal Vechtdal polis.

Word jij blij van de vacature?
Dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren! Twijfel je en wil je eerst meelopen of nog wat vragen stellen? Beide kan! Neem dan contact op met Irene ten Seldam, coördinator afdeling Infectiepreventie, via [email protected] of bel naar (0523) 27 6590.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Zodra we de geschikte kandidaten hebben gevonden sluiten we de vacature. Staat de vacature nog open? Dan hebben we de geschikte kandidaten nog niet gevonden.

Tot snel!

Voor deze functie werft de afdeling P&O van Saxenburgh zelf. We hebben hierbij geen hulp nodig van werving- en selectiebureaus of andere partijen.

Let op:
Zodra je hebt gesolliciteerd, ontvang je een standaard ontvangstbevestiging via de mail. Het kan zijn dat jouw mailprogramma dit ziet als spam. Wij adviseren je ons mailadres [email protected] op te nemen in je contacten.

Type Vacature
Intern nummer Z.22.149
Organisatie Saxenburgh
Locatie Saxenburgh
Postcode 7772SE
Stad Hardenberg
Werkveld Ziekenhuizen
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Ziekenhuizen
Informatie verkrijgen bij Irene ten Seldam, coördinator afdeling Infectiepreventie, via [email protected] of bel naar (0523) 27 6590
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 02-01-2023
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 01-06-2023
Nummer 114378
Doorsturen Bekijk PDF

Saxenburgh

Saxenburgh biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. We zorgen, werken en bouwen samen met de cliënt en professionals, zodat mensen zich zo goed en gezond mogelijk voelen. Onder het motto ‘Zorg dichterbij beter’ brengt Saxenburgh deze zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners in de buurt. Hiervoor werken wij samen met andere zorgaanbieders, gemeenten en inwoners samen in Vitaal Vechtdal. Bijna 2.000 medewerkers en 1.000 vrijwilligers zetten zich in voor de best mogelijke zorg vanuit behoeften van patiënten en cliënten.

Meer over Saxenburgh