Een-op-een Begeleiders Intensieve Zorg | Regio Assen
Cosis

Introductie en uren

Voor drie cliënten zijn wij op zoek naar meerdere een-op-een Begeleiders intensieve zorg, die rust weten te creëren als de situatie daar om vraagt. De vacature is voor 24 - 36 uur per week.

Wat vinden wij belangrijk?

De cliënt
Een veilige omgeving, waarbij mijn begeleider in mijn directe nabijheid is, dat is wat ik nodig heb. Doordat mijn een-op-een begeleider veel tijd met mij doorbrengt en mij ondersteunt, werken we er samen aan om stabiliteit terug te krijgen. Wanneer de omstandigheden ingewikkeld zijn, lukt het mijn een-op-een begeleider een vertrouwde en gezellige basis voor mij te creëren. Mijn begeleider weet een dag zinvol te maken en kan samen met mij zorgen voor een goede en passende invulling van mijn dag. Je kan mij en mijn gedrag goed lezen. Het lukt jou te relativeren tussen situaties en hier adequaat in te handelen. Veranderingen in omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag zijn uitdagingen die je graag aangaat. Je bent een rustig persoon die dat ook uitstraalt naar mij. Door jouw zelfstandigheid en daadkracht help je mij mijn leefwereld overzichtelijk te houden.

Jouw collega's
Als begeleiders intensieve zorg ondersteunen wij de persoonlijk begeleider bij de begeleiding en verzorging van cliënten volgens het ondersteuningsplan. Daarbij zorgen we ervoor dat de cliënten zoveel mogelijk zelf doen. Dit doen we door middel van structuur en voortdurende aanwezigheid. We begeleiden de cliënten bij het leren omgaan met de eigen gedragsproblematiek en het omgaan met nieuwe situaties, waarbij interventies worden verricht in het kader van agressie. Om onze cliënten goed en respectvol te kunnen begeleiden en voor de goede samenwerking met de persoonlijk begeleiders, vinden wij het als collega's belangrijk dat je over goede sociale vaardigheden beschikt, zoals tact, stimuleren en overtuigingskracht.

Over het een-op-een begeleiden
De cliënten wonen op verschillende locaties en hebben een verstandelijke beperking of forse psychiatrisch problematiek. Afhankelijk hoeveel uur je gaat werken, word je ingeroosterd om één van de drie cliënten te begeleiden. Er komt verbale agressie voor, maar ook lichamelijke agressie kan voorkomen.

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde relevante opleiding op mbo-niveau 4.
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Flexibele instelling in verband met onregelmatige diensten.
 • Dat je stevig in je schoenen staat en rustig en evenwichtig bent.
 • Een rijbewijs/auto.
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Dezelfde salarisschaal als je collega's begeleider intensieve zorg minimaal € 2.110,- en maximaal € 3.009,- volgens FWG 35 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz).
 • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Reageer tot en met zaterdag 31 december 2022.

Je kunt solliciteren via de button 'solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Mike Venema, recruiter op telefoonnummer 06 236 871 39. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een Whatsapp bericht met jouw naam en vraag, zodat we zo spoedig mogelijk contact met je op kunnen nemen. Je mag je vraag ook mailen naar [email protected]

We zijn doorlopend op zoek naar collega's. Zolang deze vacature open staat, zullen de gesprekken worden gevoerd.

Type Vacature
Intern nummer 2022-2437
Organisatie Cosis
Locatie Cosis
Postcode 9405 BL
Stad Assen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 10-06-2022
Reageer voor 01-01-2023
Nummer 111640

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis