Enthousiaste Dramatherapeut
Pluryn

Waar doe jij het voor?

Werk je graag in een dynamische omgeving waar jij jouw kennis en expertise als dramatherapeut in de jeugdzorg kan inzetten? Ben jij toe aan een volgende stap in je loopbaan? JA? Lees dan vooral verder!

Wat mag je doen?

Als dramatherapeut bij JJI Lelystad ben je vakinhoudelijk verantwoordelijk voor de volledige therapie. Aan de hand van de hulpvraag, intake en observatie stel je een behandelplan op en organiseer je de therapie. Het gaat om zowel Individuele therapie, maar groepstherapie behoort ook tot de mogelijkheden. Je onderhoudt contact met betrokken behandelaars en begeleiders. Kortom een zelfstandige functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Naast psychomotorische therapie bieden wij onder andere muziektherapie en beeldende therapie en dramatherapie. Met alle vaktherapeuten en systeemtherapeuten vindt er maandelijks intervisie plaats.

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding drama en/of PMT met afstudeerrichting drama therapeut. Lidmaatschap van FVB is een pré evenals ervaring met de forensische doelgroep.
 • Je hebt ervaring met jongeren met zeer complexe problematiek.
 • Je bent enthousiast, pro-actief en bent niet bang. 
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Interesse in een parttime functie van 16 uur per week.
 • Een beetje humor is altijd goed!

Doelgroep en locatie

 JJI Lelystad is een forensische behandelinrichting voor jongens (12-24 jaar) die met politie en justitie in aanraking zijn gekomen. Er wordt uitvoering gegeven aan de voorlopige hechtenis, jeugddetentie en plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel). De jongeren verblijven soms voor korte tijd, maar vaak ook voor langere tijd in de JJI. Afhankelijk van de verblijfsduur worden de fases van screening, risicotaxatie, diagnostiek en behandeling doorlopen.

De JJI bestaat uit de afdelingen Kort Verblijf (gericht op stabilisatie, motivatie en diagnostiek) en Lang Verblijf (behandeling en resocialisatie). JJI Lelystad is expert op het gebied van Licht Verstandelijke Beperkte (LVB-) jongeren met complexe psychische en psychiatrische stoornissen. Naast reguliere Lang Verblijf groepen, zijn er ook groepen voor LVB jongeren, voor LVB-VIC (Very Intensive Care) en is er een ITA-behandelgroep (Individuele Traject Afdeling).

In JJI Lelystad bereiden we alle jongeren voor op hun terugkeer in de samenleving. Elk traject sluiten we af met intensieve nazorg. JJI Lelystad maakt deel uit van Pluryn. Als JJI zijn we voortdurend in ontwikkeling en zetten we ons in om de meest effectieve behandeling te bieden, zodat jongeren weer goed kunnen deelnemen aan de samenleving en het recidiverisico is verminderd. In 2024 worden we een Forensisch Centrum Jeugd, met meer accent op maatwerk in zorg, behandeling en beveiligingsniveau. We participeren vooruitlopend hierop momenteel in de landelijke ontwikkeling Vrijheidsbeneming Op Maat (VOM) en hebben pilots op het gebied van risicoscreening & procesdiagnostiek, trans forensische zorg en de ontwikkeling van een laag beveiligde unit.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 16 uur per week.
 • Deze functie is binnen de cao jeugdzorg ingeschaald in functiegroep 9. Afhankelijk van opleiding en aantal jaren werkervaring bieden we een salaris van (maximaal) € 3.888,56 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). 
 • Een 13e maand van 8,33%.
 • We bieden je een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Mogelijkheid tot verlening.
 • Op je (elektrische) fiets naar je werk? Fit blijven door te sporten? Wij bieden je diverse fiscale voordelen.
 • Collega's met passie voor hun vak!

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Thijs van der Linde, Teammanager, via 06-28357317
 • Andere vragen? Stuur een WhatsApp of bel naar Renate van de Water, recruiter, via 06-22746802.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Wanneer wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten wij de vacature.

Heb je interesse?

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie via de website van Pluryn.

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/enthousiaste-dramatherapeut

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Almere
Postcode 1324 KW
Stad Almere
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
Functie(s) Psychomotorisch/bewegingstherapeut
Publicatiedatum 08-04-2022
Reageer voor 31-12-2022
Ingangsdatum 08-04-2022
Nummer 109871
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn